VladFrentescu scrie:Doamne ajuta!
Va rog sa-mi spuneti daca albinele de pe o rama mutata dupa diafragma vor parasi rama si se vor duce in cuib.
Iar daca nu am diafragma si rama pe care ulterior vreau sa o scot din cuib o pun la distanta fata de celelalte rame din cuib, albinele se vor muta in ramele din cuib?
Iar daca pe rama pe care vreau sa o mut se afla matca fara ca eu sa bag de seama, se va duce matca in cuib unde sunt mai multe albine, sau vin albinele dupa ea?
Mentionez ca nu vreau sa scutur ramele care nu le mai vreau in cuib.
Stiu ca sunt intrebari care vi s-ar parea comice insa nu vreau sa gresesc cu nimic. Va multumesc!
Daca nu ai diafragma poti folosi o r cu foaie de fagure s-au una goale ne cladita complet,iar inlocul ramas pune 1-3 ramecu ceva miere descapacite partial dar !!!!atentie daca ai si miere necapacita pe ele,stropestele(pulvrerizeaza)cu putina apa si miere(atrage albinel)altfel nu le trage decit ce e capacit,si in functie de temp de afara-12-15grade...Am intilnit si eu si alti cind albinele fac ghem dupa df in perioada rece,deoarece ele cauta locul din stup ceva mai calde-o parere!!!
P.S-cind descapacesti(doar seara tirziu)strimtoreaza urdinisul la 1-2 cm...Previi furtisagul-BAFTA!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!