Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stup distrus de viespi

Mesajde Mircea_63 » 11 Oct 2013, 23:07

Mosule ce spui de asta?
Fişiere ataşate
bees.jpg
bees.jpg (60.4 KiB) Vizualizat de 13263 ori
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 12 Oct 2013, 07:18

DAAAA....Si-au tras....matca noua de culoare :lol: Se vede ca unde-i unu nu-i putere....undes muuuulti...urmeaza un parastas :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 12 Oct 2013, 15:13

gica.mosu scrie:SIIII(MODI sa NU ma certi :shock: )Totusi la stup cu matca schimbata la sfirsit de septembrie ....cu 2 rame de puiet pe 10 oct de ce dau navala la furtisag atit viespiile cit si alte albine...Alt stupar,zicea ca fam cu matci batrine cad primele (hoatelor)si-si mai vreau si alte pareri-observatii...SPOR !!!
P.S-urdinis de 2 cm...Stup nou fara crapaturi,nu am stimulat,nu am descapacit dupa df,siii- :?: :?:

Fam care are puiet are nevoie de 25-34* cea fara puiet>14* , viespea zboara la~8*... , simplu . :shock:
Ce fam impatureste d-l stupar ?, pe cea buna ?, nu. Cu cat e mai slaba(populatie) cu atat baga mai multe carpe + urdinis cat unghia + amplasare in vale sau la umbra si furtisagul e gata .
Familia neinfofolita si insolata si fara puiet este servita gratuit , viespile sunt bonus .
(pana nu are fiice matca din ex d-tale traieste intr-un echilibru fragil - vezi ''matca captiva''... )
nae

Mesajde gica.mosu » 13 Oct 2013, 07:33

nae scrie:
gica.mosu scrie:SIIII(MODI sa NU ma certi :shock: )Totusi la stup cu matca schimbata la sfirsit de septembrie ....cu 2 rame de puiet pe 10 oct de ce dau navala la furtisag atit viespiile cit si alte albine...Alt stupar,zicea ca fam cu matci batrine cad primele (hoatelor)si-si mai vreau si alte pareri-observatii...SPOR !!!
P.S-urdinis de 2 cm...Stup nou fara crapaturi,nu am stimulat,nu am descapacit dupa df,siii- :?: :?:

Fam care are puiet are nevoie de 25-34* cea fara puiet>14* , viespea zboara la~8*... , simplu . :shock:
Ce fam impatureste d-l stupar ?, pe cea buna ?, nu. Cu cat e mai slaba(populatie) cu atat baga mai multe carpe + urdinis cat unghia + amplasare in vale sau la umbra si furtisagul e gata .
Familia neinfofolita si insolata si fara puiet este servita gratuit , viespile sunt bonus .
(pana nu are fiice matca din ex d-tale traieste intr-un echilibru fragil - vezi ''matca captiva''... )

NAE-Nicule sa traesti tataeee....EU mai sus am citat ce spunea -ALT STUPAR-Adi Blaguescu ...referitor la furtisag....Si totusi, la fam mele le fac impachetare finala 1-15 nov...iar pina atunci viespiile si albinele hoate de la vecini isi mai fac de cap :idea: nu doar la cei 3-4 cu puiet,ci incearca la toti....dar capcanele mele "toaca" la greu,apoi cind afara e sub 10* le pun plasa la urdinis....Spor!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 13 Oct 2013, 09:50

Pana in '09 aveam stupina divizata , o parte in curtea casei (insolati ) si o parte in gradina (intr-o vale) . Cei din curtea casei fiind ''in soare'' ieseau cu cel putin 30' mai devreme si-i controlau pe ceilalti ...
Viespea adulta are nevoie de glucide , puietul ei de proteina (carne ) , am pus capcane din inertie dar nu mai cred in ele .
Sanatate Mosu Gica .
nae

Mesajde Bambucha » 13 Oct 2013, 11:56

Si eu am renuntat in a mai dezgropa cuiburi de viespi si in general de a ma lupta cu ele. De obicei viespile nu ataca albine sanatoase in plina putere ci au rol mai mult de necrofagi.
Sunt insecte care fac parte din ecosistem si pana la urma sunt si ele utile chiar daca nu ne place sa o recunoastem. Ajung din nou sa ma gandesc la nea Gica "nu incercati sa luptati contra naturii, ca pierdeti". Cel mai bine stiu ele, albinele de a se apara, iar acolo unde nu se intampla acest lucru este o problema!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Florin Dobre » 13 Oct 2013, 13:51

Multumesc pentru raspuns akmm!

Sunt de aceeasi parere cu Bambucha.
Cred ca albinele si viespile sunt intr-o oarecare simbioza.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde doru c. » 14 Oct 2013, 18:14

rsz_1img_1621.png
rsz_1img_1621.png (167.84 KiB) Vizualizat de 13086 ori
Un model de capcana care la mine a fost foarte eficient....
Fişiere ataşate
rsz_img_1624 (1).png
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde nae » 14 Oct 2013, 19:00

Ce inseamna FOARTE EFICIENT ?
Dupa amplasarea capcanelor au disparut viespile / sunt la fel de active /sau din 1000 care bantuie ati capcanat 10 !?
nae

Mesajde doru c. » 15 Oct 2013, 12:35

nae scrie:Ce inseamna FOARTE EFICIENT ?
Dupa amplasarea capcanelor au disparut viespile / sunt la fel de active /sau din 1000 care bantuie ati capcanat 10 !?

Cred ca se poate vedea in sticle ce cantitate de viespii s-au prins...Am pus fotografii doar cu doua capcane,pe teren existand 5 bucati...Cat priveste numarul de viespii care se "plimba"prin stupina nu cred ca poate fi apreciat...oricum daca sunt 1000 cred ca e foarte mult....Am spus ca la mine au fost eficiente pentru simplul motiv ca am captat foarte multe viespii....
SPOR!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde nae » 15 Oct 2013, 12:58

N-am fost sarcastic ci curios .
Am vazut capcanele si in pozele d-tale si in stupina mea .
Expresia ''foarte eficient'' mi-a atras atentia ; daca va multumeste e OK .
nae

Mesajde doru c. » 15 Oct 2013, 13:04

nae scrie:N-am fost sarcastic ci curios .
Am vazut capcanele si in pozele d-tale si in stupina mea .
Expresia ''foarte eficient'' mi-a atras atentia ; daca va multumeste e OK .

Nici nu m-am gandit ca a-ti fost sarcastic....
Nici eu nu m-am facut foarte inteles....Am spus ca mi s-a parut eficient acest model,nespecificand ca in trecut am folosit si alte modele....
Sa auzim de bine!!
SPOR!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde Closcutz » 16 Oct 2013, 00:21

Dl Doru ce ingrediente ati folosit si in ce cantitati pentru o capcana? Cate gauri ati dat la un singur pet?
Closcutz

Mesajde almasel » 16 Oct 2013, 18:51

Uitati si la mine 3 din cele 5 capacane; poza e de saptamana trecuta.
Fişiere ataşate
rsz_buzgari.jpg
rsz_buzgari.jpg (19.34 KiB) Vizualizat de 12969 ori
almasel

Mesajde doru c. » 17 Oct 2013, 10:24

Closcutz scrie:Dl Doru ce ingrediente ati folosit si in ce cantitati pentru o capcana? Cate gauri ati dat la un singur pet?

Doru e suficient....Ca ingrediente am folosit sirop de zahar foarte concentrat si miere,dupa care am adaugat obligatoriu(ca sa nu intre si albine)otet alimentar,cam 2-3 linguri...Gaurile le-am dat cam in treimea inferioara,cal la 10 cm de baza si merg date 6-7 gauri ....ideea e ca ele intra dupa mancare si cand vor sa iasa se ridica in sus spre capac...
SPOR!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde letsoc » 18 Oct 2013, 20:16

Credeti ca vespia trece prin orificul de la placuta colectorului de polen ?N-am avut timp sa urmaresc ,dar anul acesta am deschis urdinisul in intregime si am pus placute active de la colectoare ,gandind ca rezolv si problema soarecilor, totodata am dat scandurica de zbor jos ca sa nu stea pitigoiul confortabil la masa .Ce parere aveti?
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE