gica.mosu scrie:SIIII(MODI sa NU ma certi)Totusi la stup cu matca schimbata la sfirsit de septembrie ....cu 2 rame de puiet pe 10 oct de ce dau navala la furtisag atit viespiile cit si alte albine...Alt stupar,zicea ca fam cu matci batrine cad primele (hoatelor)si-si mai vreau si alte pareri-observatii...SPOR !!!
P.S-urdinis de 2 cm...Stup nou fara crapaturi,nu am stimulat,nu am descapacit dupa df,siii-![]()
nae scrie:gica.mosu scrie:SIIII(MODI sa NU ma certi)Totusi la stup cu matca schimbata la sfirsit de septembrie ....cu 2 rame de puiet pe 10 oct de ce dau navala la furtisag atit viespiile cit si alte albine...Alt stupar,zicea ca fam cu matci batrine cad primele (hoatelor)si-si mai vreau si alte pareri-observatii...SPOR !!!
P.S-urdinis de 2 cm...Stup nou fara crapaturi,nu am stimulat,nu am descapacit dupa df,siii-![]()
Fam care are puiet are nevoie de 25-34* cea fara puiet>14* , viespea zboara la~8*... , simplu .![]()
Ce fam impatureste d-l stupar ?, pe cea buna ?, nu. Cu cat e mai slaba(populatie) cu atat baga mai multe carpe + urdinis cat unghia + amplasare in vale sau la umbra si furtisagul e gata .
Familia neinfofolita si insolata si fara puiet este servita gratuit , viespile sunt bonus .
(pana nu are fiice matca din ex d-tale traieste intr-un echilibru fragil - vezi ''matca captiva''... )
nae scrie:Ce inseamna FOARTE EFICIENT ?
Dupa amplasarea capcanelor au disparut viespile / sunt la fel de active /sau din 1000 care bantuie ati capcanat 10 !?
nae scrie:N-am fost sarcastic ci curios .
Am vazut capcanele si in pozele d-tale si in stupina mea .
Expresia ''foarte eficient'' mi-a atras atentia ; daca va multumeste e OK .
Closcutz scrie:Dl Doru ce ingrediente ati folosit si in ce cantitati pentru o capcana? Cate gauri ati dat la un singur pet?
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori