Closcutz scrie:Pai proprietarul zice ca matca-i tanara rau si ca o mananca sa oua. Daca tine mortis, sa mai restranga cuibul, sa descapaceasca cate un pic dupa diafragma si sa vada cum va merge familia din primavara. La matcile tinere si in stupii mai slabuti din stupina mea la ora asta inca mai e puiet in toate stadiile. Eu anul trecut as fi umplut batista de lacrimi sa iau gatul la vreo matca, acum am pus gand rau la vreo cateva, sa vad la cate voi avea sange rece sa le ,,duc pe esafod". Si eu pastrez un roi cu doua matci din curiozitate. Prima matca de SL nu s-a imperecheat la timp,apoi am tot ajutat roiul cu rame cu puiet pina cand au tras o botca si a mai aparut o matca. Credeam ca noua regina o va executa rapid, dar sunt impreuna cam de 3 luni. Roiul nu-i grozav, dar vreau sa vad cum evolueaza lucrurile.
ionutzdrobis scrie:scuze eram putin iritat de cele spuse de beek,nu am citit prea multe carti,nu am multa experienta,am spus doar experientele mele (bune si rele) fara retineri ,initial referitor la ouat in septembrie si apoi discutia a degenerat catre limbi straine sau locuri de munca.
nu mai e nevoie sa spun in ce conditii am folosit botcile de salvare si care au fost criteriile de alegere a larvei,nu ma deranjeaza termenul "varza" considerand ca l-ati folosit in cunostinta de cauza.....las garda jos,va consider mai experimentat si imi cer scuze din nou daca v-ati simtit ofensat de ce am scris mai sus.
ionutzdrobis scrie:Ma amuza ingrijoarea ta pt cunostintele mele,sper ca poti dormi seara BEEEK si sper sa fiu singura ta problema)
Nu are rost sa mai continuam discutia prea mult in directia inceputa.
Iti dau un pont ,poti face si ceva bani....poti incepe din martie la fostul meu loc de munca in Germania,poti lucra cu 2500 de familii si poti face si ceva banuti..pentru inceput 6.5 pe ora.
La inceput te descurci cu ceva engleza si apoi va trebui sa vb si ceva Germana.
Daca esti interesat...sunt convins ca cei de acolo vor avea multe de invatat de la tine.
gica.mosu scrie:DAAAA -Si totosi,a inceput ponta pe 19 oct....dupa tratament cu V.F(augst-15) la un roi pe 6 rame am gasit botci SL(pe 17 sept) .....O MATCA TINARA!!!! am mai avut ceva (baieti in stupina) si rabdare ..siii+ doua proteice.... apoi ouaDECI am reusit - o matca tinara
am renuntat la desfiintare( aveam 2 in stup de 16 rame cu DF+sita)...dupa care i-am pus o proteica +1 rama descapacita dupa DF si DOAMNE-AJUTA...MINTE MULTA
![]()
P.S-Am incercat ceva care ...a reusit avind in vedere si vremra si nr mic de trinori din stupina(aveam varianta de unificare)...SA-NA -TA-TEEE!!!!
gica.mosu scrie:
Aceasta e doamnaaaa....Acum sa vedem ....Poate sunt oua nefecundate..REZ dupa 10 zile !!!!!
pin scrie:Mosule, eu stiu ca la schimbare linistita matca batrana convietuieste cu cea tanara pana incepe aceasta ouatul. Deci ce ai reusit? Unde era riscul? Sa ramai cu baba? Poate riscul mai mare e sa nu-si fi umplut spermateca si la anul sa ne mai povestesti de inca o schimbare linistita.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 78 vizitatori