Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum obtinem zaharul pudra

Mesajde lucky5strike » 20 Oct 2013, 08:07

Nene Balas, nu stiu exact cum reusesti asta.

Stiu ce reusesc eu. Sita pe care o folosesc are orificii de 1 mm. Din doua treceri, iese pudra. Daca fac doar o tura, se simt inca destule cristale.

Grija sa tineti sacul de zahar in mediu uscat, altfel trage umezeala, se face blocuri, si-i mult mai greu de prelucrat.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde kamy » 20 Oct 2013, 08:15

Amu depinde si in ce pui turtele,in 2004 am iernat in dobrogea si cum au facut zborul de curatire am pus la fiecare un hranitor de 1,5 kile de zahar tos framantat cu miere de rapita,cu moara cu ciocanele macin zahar de pe vremea lui ceusescu da indulcesti si aeru din sura cu ea!
Nea Costica di la Buzau,pune si mata pozele sau o trimitere la chipurile cu moara aia minune sa n-o tot cautam pana se face primavara!
kamy

Mesajde neonne » 20 Oct 2013, 10:46

De unde gasim sa cumparam o moara cu sita fina pentru a face zaharul pudra, dar la un pret avantajos. Sau am putea sa ii facem o sita l una din cele postate de mine ?
neonne

Mesajde lucky5strike » 20 Oct 2013, 11:50

Cauti sau faci tu sita cu orificii de la 1 mm in jos.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde dicu.ion57 » 25 Noi 2013, 18:59

kamy scrie:Amu depinde si in ce pui turtele,in 2004 am iernat in dobrogea si cum au facut zborul de curatire am pus la fiecare un hranitor de 1,5 kile de zahar tos framantat cu miere de rapita,cu moara cu ciocanele macin zahar de pe vremea lui ceusescu da indulcesti si aeru din sura cu ea!
Nea Costica di la Buzau,pune si mata pozele sau o trimitere la chipurile cu moara aia minune sa n-o tot cautam pana se face primavara!

Kamy in curind voi posta eu citeva poze uruitorul meu care fac zahat pudra.Tot i-mi promite cinva ca ma ajuta cu camera de filmat,ca as dori sa arat si cum functioneaza ,facind treaba cu el ,sa se inteleaga mai bine functionarea.daca in citeva zile nu vine atunci pun pozele si discutam acolo unde nu se intelege .Este foarte simplu ,eu il folosesc de 15 ani si nu am probleme cu incalzirea ,cu absolut nimic .Uruitorul are o constructie diferita de ce se gaseste in comert.Osa pun poze cu toate partile componente,ca daca vreun coleg apicultor doreste sa-l faca sa aiba ideie cum sa procedeze .Eu l-am facut cind lucram si am avut totul la indemina ,acuma este mai greu sa se faca asa ceva ,dar nu impusibil.
dicu.ion57

Mesajde bio » 03 Dec 2013, 12:51

...pentru a macina cit mai fin trebuie o "moara cu bile" .

Decit sa va bateti capul cu chestii din astea--cum din pacate am facut si eu acum ani in urma--,.... cautati un distribuitor zonal al Agrana--cum fac eu de vreo 5 ani incoace--.. si la o comanda de peste 7-800 kg zahar pudra nu va refuza .
bio

Mesajde oroles » 14 Noi 2014, 15:59

bio scrie:...pentru a macina cit mai fin trebuie o "moara cu bile" .

Decit sa va bateti capul cu chestii din astea--cum din pacate am facut si eu acum ani in urma--,.... cautati un distribuitor zonal al Agrana--cum fac eu de vreo 5 ani incoace--.. si la o comanda de peste 7-800 kg zahar pudra nu va refuza .

Ma bag si eu in seama...
Am moara de uruiala numai ca nu stiu de cat sunt gaurile la sita. Oricum stiu ca iesea uruiala cu un diametru destul de mare. De asemenea la tara la parinti am o moara cu ciocanele. La macinarea la moara cu ciocanele nu mai ramane cateva kg de zahar prin moara? As avea de macinat cca 150 de kg de zahar.
oroles

Mesajde TDI » 14 Noi 2014, 16:59

Trebuie schimbata sita. Trebuie sa fie suficient de etansa încât sa nu gripeze praful de zahar angrenajele.
TDI

Mesajde oroles » 14 Noi 2014, 19:37

TDI scrie:Trebuie schimbata sita. Trebuie sa fie suficient de etansa încât sa nu gripeze praful de zahar angrenajele.

TDI, la tine in sat era o moara buna de faina de grau. Mai merge? Ma gandesc ca iese destul de fin la o moara de faina de grau. Sau nu?
oroles

Mesajde TDI » 14 Noi 2014, 20:38

Trebuie moara cu valturi uzate, altfel se înfundă valturile.
Am inteles ca este in comert o mini-moara, gospodarul parca - in jur de 700 Ron. Alte alternative nu prea stii.
TDI

Mesajde oroles » 15 Noi 2014, 17:54

Pai eu am masina asta. Decat sa mai cumpar una mai bine imi fac sita.
De cat trebuie sa fie sita sa nu se infunde? De 1 mm e prea mare sau prea mic?
oroles

Mesajde oroles » 19 Noi 2014, 18:51

Chiar nu stie nimeni sa imi raspunda? Am moara de uruiala are gaurile cele mai fine de cca 1.5-2 mm si palele foarte dese. Motorul are turatie mare. Trebuie gauri mai mici?
oroles

Mesajde vlad » 19 Noi 2014, 21:57

de unde sa stim noi ce ai tu in ograda ? pune niste zahar in ea si vezi ce iese . nu-ti place ca iese mare , injuri printre dinti , bagi una coapta ca tot a venit iarna si il mai bagi odata
vlad

Mesajde proapis13 » 19 Noi 2014, 22:12

oroles scrie:Chiar nu stie nimeni sa imi raspunda? Am moara de uruiala are gaurile cele mai fine de cca 1.5-2 mm si palele foarte dese. Motorul are turatie mare. Trebuie gauri mai mici?

Citeste ce scrie cu doua pagini in urma :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde oroles » 19 Noi 2014, 23:00

proapis13 scrie:
oroles scrie:Chiar nu stie nimeni sa imi raspunda? Am moara de uruiala are gaurile cele mai fine de cca 1.5-2 mm si palele foarte dese. Motorul are turatie mare. Trebuie gauri mai mici?

Citeste ce scrie cu doua pagini in urma :lol:

Iar ma suspectezi de prostie. Am citit si nu am gasit ceva concret. @bostina.constantin se lauda ca face zaharul pudra cu sita de 4.8 (ceea ce mi se pare enorm. E aproape jumatate de jumatate de centimetru) in timp ce @luckyStrike spune de sita de 1 mm. :D

Voi vedea dupa primul kg de zahar dat.
oroles

Mesajde proapis13 » 19 Noi 2014, 23:09

oroles scrie:Iar ma suspectezi de prostie.

NU....pune info cap pe cap si vezi ce ti-a dat vizavi de ce scula ai tu in batatura
Maine aduce-mi aminte sa ma uit sa vad de cat e sita,motorul si turatiile.....si mai e o chichitza... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR