Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 13 Oct 2013, 20:33

proapis13 scrie:Inca odata vad ca una scrii pe alte pagini si alta faci la tine in stupina :!:
E bine ca l-ai strimtorat insa ramele cu speteaza alba trebuiau puse in laterale,stii tu de ce??
salve ;)

Si anume...? :D
Cam am obiceiul de "a da sfaturi" pe care eu poate nu le urmez :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 14 Oct 2013, 13:54

proapis13 scrie:Inca odata vad ca una scrii pe alte pagini si alta faci la tine in stupina :!:
E bine ca l-ai strimtorat insa ramele cu speteaza alba trebuiau puse in laterale,stii tu de ce??
salve ;)

Ramele acelea mai albe le-am lasat mai in mijloc pentru ca am mers pe principiul ca albina are nevoie in centru si de celule goale, ramele de pe margine fiind pline ochi. Acum nu stiu cat de adevarata e afirmatia asta... Dupa mintiuca mea stramta, in centru e densitatea mai mare de albina, nu acolo au nevoie de mai multa hrana? Stiu, am citit si in Manual ca asezarea bilaterala e mai buna, fata de cea unilaterala sau cea centrala, dar de ce? Oricum maine merg si reorganizez cuiburile asa cum trebuie :) Multumesc pentru sutul in fund, e bine primit uneori cate unul ca te mai lumineaza. Toate bune.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 15 Oct 2013, 00:29

liviutzbogos scrie:Cam asa arata mica mea stupina in momentul de fata :D

Presimt ca aceasta poza va fii pusă undeva la loc de cinste, când vei avea 150 ai sa te uiți la poza si ai sa spui....." bai frate numai portocaliu ca la duma nu am in stupina " :lol: si fuga la tifel sa iei si portocaliu. Apropo dami si mie 50-100 grame sa îmi vopsesc urdinisele in verde si placutele de zbor la vreo 2 stupi.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde liviutzbogos » 15 Oct 2013, 21:30

duma scrie:

Presimt ca aceasta poza va fii pusă undeva la loc de cinste, când vei avea 150 ai sa te uiți la poza si ai sa spui....." bai frate numai portocaliu ca la duma nu am in stupina " :lol: si fuga la tifel sa iei si portocaliu. Apropo dami si mie 50-100 grame sa îmi vopsesc urdinisele in verde si placutele de zbor la vreo 2 stupi.

Tomorow my friend...daca vi pe la Peciu, adu-mi aminte de vopsea si iti dau cata mai am...nici nu stiu cata mai am.

Si NU, nu trebuie sa imi dai portocaliu la schimb :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 15 Oct 2013, 21:43

liviutzbogos scrie:
duma scrie:

Tomorow my friend...daca vi pe la Peciu, adu-mi aminte de vopsea si iti dau cata mai am...nici nu stiu cata mai am.

Si NU, nu trebuie sa imi dai portocaliu la schimb :lol:

Liviu sa vezi cat mai doare ce a făcut " mama" ( soacramea ) ca după ce probleme am la lucru si etc, etc, am trimis si mașină în Ungaria cu șoferi numai sa rămân acasă să pot mâine să te iau si sa mergem in vizita la mine , si poate când vezi portocaliul Live vrei si tu. :lol:
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 18 Oct 2013, 10:07

sa nu mai descapacesti niciodata inainte de diafragma,acolo e mai cald si-ti curge mierea,iar furtisagul pandeste,daca ai scapat ai avut noroc, iar cand descapacesti doar atat cat sa traga ele intr-o noapte nu 7 rame odata.
apropo,parca am cunoscut niste albine in poza. :lol:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 18 Oct 2013, 21:49

FLORINELU scrie:sa nu mai descapacesti niciodata inainte de diafragma,acolo e mai cald si-ti curge mierea,iar furtisagul pandeste,daca ai scapat ai avut noroc, iar cand descapacesti doar atat cat sa traga ele intr-o noapte nu 7 rame odata.
apropo,parca am cunoscut niste albine in poza. :lol:

Da...eu am descapacit doua rame odata...si cate jumate fiecare.
Da, mai am niste albine mai vechi prin lada, da' nu stiu ce-i cu ele, stau intr-un colt toata ziua si si fierb pe prune :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 19 Oct 2013, 07:27

dute cu ele la dezalcolizareeeeeeeeeeeeeeeee
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 19 Oct 2013, 20:02

Azi mi-am bagat putin nasul prin stupi...am reorganizat cuiburile (ramele mai deschise le-am dat pana la urma la margine) si am vazut ca matcutele au reinceput ponta. La doua roiuri, ramele din mijloc sunt jumate cu puiet. Cam nasol, iara trebuie sa bag mancare in ele. Baiu mai mare e ca nu mai am miere si trebuie sa bag sirop, iar asta nu-mi convine deloc.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 19 Oct 2013, 23:07

liviutzbogos scrie:Azi mi-am bagat putin nasul prin stupi...am reorganizat cuiburile (ramele mai deschise le-am dat pana la urma la margine) si am vazut ca matcutele au reinceput ponta. La doua roiuri, ramele din mijloc sunt jumate cu puiet. Cam nasol, iara trebuie sa bag mancare in ele. Baiu mai mare e ca nu mai am miere si trebuie sa bag sirop, iar asta nu-mi convine deloc.

Salutare! Puiet la data ăsta??!! Cam prea mult, Îți va consuma la ecluzionare din pastura si polenul depus de cele "harnice "pentru iertare. Nu am citi despre ăsta ca mi sa explicat de către " un prieten " pe care vreau sa il sun mâine să mă îndrume sa mai fac si eu ceva restrângerii de cuiburi si izolare. :roll:
Mâine duminica 19 grade, luni 20 si nori, marți 22 soare si miercuri 23 de grade după care scade temperaturile in jurul de 9maxin 16 grade, trage tare!
duma

Mesajde liviutzbogos » 20 Oct 2013, 16:17

duma scrie:Salutare! Puiet la data ăsta??!! Cam prea mult, Îți va consuma la ecluzionare din pastura si polenul depus de cele "harnice "pentru iertare. Nu am citi despre ăsta ca mi sa explicat de către " un prieten " pe care vreau sa il sun mâine să mă îndrume sa mai fac si eu ceva restrângerii de cuiburi si izolare. :roll:
Mâine duminica 19 grade, luni 20 si nori, marți 22 soare si miercuri 23 de grade după care scade temperaturile in jurul de 9maxin 16 grade, trage tare!

Ce sa-i fac eu Duma, sa le tai curu la matci? :lol: nu-i ala un bai ca oua, ca tot la mine in stup raman albinele, baiu e ca ramele din mijloc sunt goale de jumate...si numa ce le-am umplut. Noroc ca nu la toti, doar la roii din vara. Si inca o surpriza...dupa trei tratamente impotriva varooa (nu cu varachet) si dupa ce am adunat cate un sac de varooa, tot am mai vazut paduchi pe albine. Ma gandesc sa le mai fac iar o sarja de cate trei fumigatii :?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde balu » 20 Oct 2013, 19:17

asteapta sa iasa puietu si fa un fum cu VF, eu dau 2 in octombrie si atit :idea:
balu

Mesajde liviutzbogos » 20 Oct 2013, 19:28

balu scrie:asteapta sa iasa puietu si fa un fum cu VF, eu dau 2 in octombrie si atit :idea:

Astept...dar am mai asteptat odata si cand am zis ca-i gata si cu puietul si cu hranirile, iacata ca iar a inceput ponta si hrana mi-au injumatatit-o :roll:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 20 Oct 2013, 20:31

. Si inca o surpriza...dupa trei tratamente impotriva varooa (nu cu varachet) si dupa ce am adunat cate un sac de varooa, tot am mai vazut paduchi pe albine. Ma gandesc sa le mai fac iar o sarja de cate trei fumigatii :?[/quote]

LIVIUTZULE,ia amintesteti ce am discutat noi doi astavara in legatura cu tratamentele antivaroua facute cu tot felul de nustiuce :?: :?:
mai asculta si de batrani si te rog cauta ceva solid acolo la tine ,scrie:"loc de dat cu capul", si da din cand in cand,dar numai atunci cand e necesar.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 20 Oct 2013, 21:15

FLORINELU scrie:.

LIVIUTZULE,ia amintesteti ce am discutat noi doi astavara in legatura cu tratamentele antivaroua facute cu tot felul de nustiuce :?: :?:
mai asculta si de batrani si te rog cauta ceva solid acolo la tine ,scrie:"loc de dat cu capul", si da din cand in cand,dar numai atunci cand e necesar.

Da nea Florine, o fi, nu zic ca nu, da le-am facut trei pana acuma si de fiecare data am avut mortalitate destul de mare. La roi erau cel putin 20 de paraziti, ce sa mai zic la familiile mari. Am sa iau un varachet pana la urma si le rad doua fumigatii ca la mama lor :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde duma » 21 Oct 2013, 00:50

Liviu anul ăsta nu Îți cumpăra ca Îți dau eu tot ce îți trebuie varachet, fitile si aparatul varojetul , ca de aceea suntem " prieteni apicultori " sa ne ajutam ;) numai ca trebuie sa ajung la Deta sa le iau.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?