Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 30 Iun 2013, 23:01

Vineri am fost si eu la stupi,tot am treierat graul.
Alergau ,forfaiau, insa floarea este putina, nu cred ca este semanata o suprafata mai mare de 10ha de pe cele ~5000ha ale satului.
La intoarcere, am luat la ocazie un apicultor. Era valcean, multe nu am vorbit cu el pentru ca deabia pe la sfarsitul drumului cand vorbea la telefon mi-am dat seama ca e apicultor.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 04 Oct 2013, 12:09

Va salut din nou!!
Cum toata vara am fost la sat, nu am avut posibilitatea citirii forumului.
De o saptamana am venit in Bucuresti la facultate, asa ca voi incepe llectura pe forum.
Dar ghici ce? Azi ma duc sa impachetez stupii,asa ca voi revenii cu vesti pe saptamana viitoare.
Cu bine!!
Fişiere ataşate
stupi 29.09.2013.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 09 Oct 2013, 17:48

Cam asa am impachetat stupii. 3-4 foi de ziar, un carton subtire si deasupra haine care nu le mai folosesc,un singur rand, de obicei un pullover, geaca mai subtire,2 bluze...
Fişiere ataşate
impachetare stupi.JPG
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 09 Oct 2013, 17:55

Blindaj nene! :D
Ai mei sunt mai sexi ashea. :oops:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 09 Oct 2013, 18:22

Daca asta e blindaj, uite-te la ce am postat toamna trecuta, vesta kevlar nu alta.(pag 2)
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 09 Oct 2013, 18:29

Aveam de gand sa fac in vara asta niste "pernute" din panusi de porumb, dar e migala multa la ele,asa ca mi-am indreptat timpul catre constructia unei cosnite. Dar inca nu am terminat-o.
Ideea era ca pernuta sa iasa oarecum dreptunghiulara si sa pot pune peste podisorul fiecarui stup cate una peste care sa mai pun si o hainuta ceva.
Dar am venit in Bucuresti, cosnita e pe jumate terminata, dar e munca extrem de migaloasa. Sper sa nu am nevoie de ea.
Fişiere ataşate
gf.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 10 Oct 2013, 17:47

Si acum sa va povestesc ce am facut in aceasta vara.

Imediat dupa ce am terminat cu examenele :D , am facut pactica o saptamana intr-o ferma bine dotata de cateva mii de hectare din Calarasi.
Fend 939, vario, 390 Cp. Am lucrat pe el aproape 2 schimburi de 8 ore. In agregat cu horsch tiger, un combinator care pregateste terenul pentru semanat intr-o singura trecere. Lucreaza solul atat la suprafata cat si in profunzime(¬35cm).
Practic el elimina aratura, lucrare din ce in ce mai daunatoare solurilor.
Deci in ferma respectiva mai aveau un singur plug , cu care faceau brazde dupa recoltatul cerealelor paioase.
In general nu am fost impresionat , ma asteptam sa fie mai profesionisti. Mai multe detalii tehnice stiau mecanizatorii, decat inginerul...
Am fost putin offtopic, o sa revin si pe APICULTURA!!
Fişiere ataşate
practica fendt.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 14 Oct 2013, 22:22

Asa, deci cum am ajuns la tara , am topit ceara. Ceara provenita de pe aproximativ 40 de faguri uitati si ciuruiti de gaselnita intr-o cutie , erau acolo de cel putin 6 ani cred, de pe vremea cand tata lucra cu ei. Am razuit de pe rame cat de cat, dar am avut 'tocatura' la greu, pur si simplu pe fundul cutiei adunam cu pumnul ceara tocata. Am avut cam trei sferturi de sac de rafie de astfel de ceara.
Dupa cum vedeti, recipientul in care topesc ceara este destul de mic( aprox. 10 l) asa ca a trebuit sa fac mai multe focuri, cred ca 3.
Apoi ceara rezultata am topit-o toata la un foc, rezultand 5kg ceara frumoasa.
Bostina rezultata , am analizat si am zis ca nu am extras ceara toata, (greu cu tifonul) asa ca am mai fiert odata bostina si am mai scos cateva sute de grame de ceara care asteapta sa fie si ea topita la urmatoarea infaptuire.

Din pacate nu am putut poza metoda mea cu tifonul si cutitul. Stiu ca sunt dator aici cu niste poze,dar atunci cand am fiert primele 3 recipiente eram singur.
Fotograful a venit la al 4-lea 'cazan' cand am pus toata ceara la un loc, la sfarsit nemaifiind nevoie de strecurare, doar am turnat-o intr-o oala.
Acum asteptam noii faguri!!
Fişiere ataşate
topit de ceara 2013.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 21 Oct 2013, 22:19

Sambata au primit si gratiile anti soareci.
Acum , la caldura care au anuntat-o domnii de la meteo , s-ar putea sa se inghesuiasca.
Fişiere ataşate
gratii albine.JPG
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2013, 22:55

M-am gandit sa fac niste gratii din plasa pe toata lungimea urdinsului in care sa decupez 4-5 dinti de acces. Asta ar permite un urdinis deschis complet, deci aport de aer proaspat...am cutiile fara FAV.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 21 Oct 2013, 23:00

Ai grija, cand tai plasa/tabla, raman aschii pe unde ai taiat, slefuieste-le cu un smirghel sau un polizor, pot ranii albinele.
O sa razi, dar stii cum le probez daca agata sau nu? Le trec prin par, daca imi jumuleste parul inseamna ca mai am de slefuit. Nu radeti!! :))
Daca intereseaza pe cineva pot pune poza cu gratiile in lucru.
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 21 Oct 2013, 23:03

Baga poze. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stefanmadalin » 21 Oct 2013, 23:12

Prima data se traseaza pe tabla, apoi se bate tabla pe un chituc de lemn (am folosit eu) , sau se prinde intr-o menghina ceva, astfel incat tu sa ai mainile amandoua pe flex.
Atentie , sar schije metalice, obligatoriu masca sau ochelari.!!
Fişiere ataşate
confectionare gratie 2.JPG
confectionare gratie 1.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 23 Oct 2013, 23:28

Am uitat sa va spun, la floarea soarelui am extras un butoi de 60l de miere.
Deja am inceput livrarile, putin cate putin se strange!!
Pentru ca a cristalizat, incerc sa-i fac sa inteleaga, pe cei ce cumpara de la mine ca este ceva normal la o miere poliflora.
Cum e prima data cand cumpara de la mine, stau minute bune sa le explic ca aceasta este miere naturala si ca nu e bine sa o supuna fierberii pentru lichefiere.
Sunt uimit , toti carora le-am spus acest lucru, stiau . Ma asteptam sa-mi reproseze ca de ce a ''zaharisit'', dar acest lucru il mai fac doar babele de pe la tara, alea-s pericol cu ele. Le poti explica o ora, tot ca ele eee..:))
Fişiere ataşate
miere vanzare 2013.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 25 Oct 2013, 23:37

LICHEFIÁ, lichefiez, vb. I. Tranz. A face să devină lichid, a trece un corp gazos în stare lichidă. ◊ Refl. Gazul metan se lichefiază. [Pr.: -fi-a] – Din fr. liquéfier.

Am spus o prostie mare cat casa.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 03 Noi 2013, 13:58

In cadrul unui program european de educatie si cultura in agricultura desfasurat in mai multe tari europene m-am inscris si eu.
M-am inscris la catedra de Fitotehnie a USAMV Bucuresti.
Programul consta in diverse vizite la ferme europene specifice in vederea formarii profesionale in domeniul agriculturii durabile.
Pentru fiecare vizita se secteaza 2 studenti.
Am optat pentru Aprilie 2015- mobilitate Romania.
Astept interviul.
Fişiere ataşate
mobilitate romania aprilie 2015.JPG
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?