Salut! Astazi am trecut de al doilea tratament cu varachet forte dupa ce in urma restrangererii de saptamana trecuta am gasit la mare parte din cutii puzderie de varoa! Nu am prea avut succes cu fitilele, sper oricum sa mai fi eliminat ceva din invadadori! Sau or fi deja localnici?
Oricum in urma hranirii de completare situatia dezastruasa de la inceputul lunii septembrie a fost ameliorata! Sper sa trec iarna sau oricum sa aung pana in ianuarie cu cea mai mare parte! Am un roi cu extrem de putina populatie, nu acopera nici macar o rama! Avea sirop in ambele hranitoare dupa o saptamana si ! O sa risc, nu il voi desfiinta!
Surprize insa!!! Ultimele 2 hraniri le-am facut cu 2 hranitoare ca sa pot realiza obiectivul de 5 kg de sirop de roi introdus! Albinele mele au inceput iar sa contruiasca! Unul din roiurile artificiale mi-a construit inca de la infiintare sub hranitor fara rama iar acum in urma acestor 2 hraniri au trecut la al 2 lea, care prezinta deja 3 barbi! La un alt roi le am gasit la control legate in lant si evident construiau! Nu stiam ca mai e posibil asa ceva! Eu sunt la munte!!!