Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Alexxis888

Mesajde alexxis888 » 24 Oct 2013, 00:11

Buna, va salut cu respect!
Numele meu este Șanta Liviu Alexandru, 28 ani ,castorit,3 copii un baietel de 6 ani si doua fetite gemene de 1 an,locuiesc in Targu Lapus Maramures,sunt inginer electroenergetician si lucrez ca electrician in cadrul unei mari companii nationale.
In urma decesului socrului meu acum 5 luni (un om deosebit de important in viata mea din toate punctele de vedere,el fiind preot) am cautat o sursa de venit suplimentar pt. a-mi intretine familia,astfel , la sugetia unui coleg de serviciu care detine in jur de 40 de stupi,am decis sa ma apuc de stuparit.
Cautand pe internet am descoperit acest forum si poate intamplarea a facut ca primul topic pe care l-am citit sa fie acesta viewtopic.php?f=4&t=437#p5893 a domnului "Akmm",topic pe care l-am citit in intregime atat cel nou cat si cel vechi,dupa care am citit si cartea abatelui,in consecinta m-am indragostit in mod irecuperabil de albina si de stupul warre.
Nerabdator sa am stupii mei warre m-am apucat cu fratele meu (incepator si el cu 6 roi de anul acesta) sa-mi fac stupi warre,am reusit sa-mi fac 6 corpuri ,doua funduri ,doua podisoare si doua capace.
Primul stup l-am populat cu un roi de la fratele meu la 28 iulie, care a construit un corp cu faguri in proportie de 85% si care l-am unificat in jur de 10 septembrie cu un roi capturat dintr-o scorbura,acuma se afla pe doua corpuri cu completarile de iarna efectuate.
Al doilea si ultimul (pt.moment) este un orizontal (lada este cu imprumut) restrans acum la 5 rame,primit cadou de la colegul de serviciu si care in primavara trece in warre.
Intretimp ,rasfoind forumul zi de zi,am inteles repede ca nu pot sa fac bani peste noapte cu albinele,dar nu m-am descurajat deloc,caci incoltise in mine samanța dragostei pt albina,cat despre bani... am realizat,si sunt ferm convins ca Dumnezeu are grija de toate, "...fie voia Ta,faca-se voia Ta..."
In speranta ca acest forum ma va ajuta in drumul lung si sinuos a deprinderii si insusirii tainelor stuparitului,va doresc sanatate,fericire si intelepciune.Doamne ajuta!
Cateva poze:
Fişiere ataşate
4.jpg
3.jpg
2.jpg
Ultima oară modificat de alexxis888 pe 24 Oct 2013, 00:21, modificat 1 dată în total.
alexxis888

Re: Alexxis888

Mesajde Mircea_63 » 24 Oct 2013, 00:16

Bine ai venit!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 24 Oct 2013, 00:32

Bine ai venit!
Vad ca stupul orizontal este si de data asta un punct de plecare. La mine a fost ca prima dragoste. :)
Succes!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 24 Oct 2013, 07:35

Succes in tot ce v-ati propus sa intreprindeti!
un OM

Mesajde nelutzu-api-cool » 24 Oct 2013, 14:56

Bine ai venit printre noi, si mult succes in continuare.. :)
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde alexxis888 » 24 Oct 2013, 19:13

Multumesc pentru urarile de bun venit si sper sa avem o colaborare cat mai constructiva.
Doamne ajuta!
alexxis888

Mesajde Closcutz » 24 Oct 2013, 21:11

Bine ati venit. Stupul Warre nu prea se intelege bine cu profitul mare ci mai degraba cu hobiul si pasiunea.
Closcutz

Mesajde alexxis888 » 25 Oct 2013, 22:55

Closcutz scrie:Bine ati venit. Stupul Warre nu prea se intelege bine cu profitul mare ci mai degraba cu hobiul si pasiunea.

Stiu si sunt constient de ceea ce afirmati, dar am gasit de cuviinta sa-i dau o sansa si sa aplic in el unele imbunatatiri preluate de la domnul Bunka in ceea ce priveste lupta contra varroa pt a veni in sprijinul albinei, combinat cu un sistem de management cu ajutorul caruia sa scot si ceva miere,acuma... ce va fi in sezonul urmator o sa vedem.Nu urmaresc venituri foarte mari,dar nici nu vreau sa pierd bani practicand apicultura.
Doamne ajuta!
alexxis888

Mesajde Closcutz » 25 Oct 2013, 23:04

Cine a zis ca o sa pierdei bani. Veti vedea cum zboara banii la propriu :shock: Va vorbeste Stan Patitu care tot ce poate produce a bagat in ,,fe-fe-tite” de trei ani incoace. Toate investitiile de multe mii s-au dus la ele. Cand te prinde microbu nu mai scapi. ;)
Closcutz

Mesajde alexxis888 » 26 Oct 2013, 00:03

Nu consider investitia o pierdere...ci o... posibila pierdere :D
alexxis888

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?