Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

familie de albine ft slabe

Mesajde virgil v » 27 Oct 2013, 15:13

Acum 2 saptamani totul era ok cu stupi mei dar astazi am observat in 2 famili de albine ca a scazut drastic numarul de albina ad de la vreo 5 rame a ajuns la 2, miere au tratament facut la timp urdinise reduse imi poate spune si mie cineva ce se intampla? va multumesc :?:
virgil v

Re: familie de albine ft slabe

Mesajde TDI » 27 Oct 2013, 15:23

Cele mai frecvente 3 cauze sunt: absenta puietului din august, infestarea masiva cu varooa jacobson in perioada iunie-august si furtisagul. E posibil sa fie si altceva totusi, cu toate că de obicei sunt mai multe cauze combinate.
TDI

Mesajde CATALIN » 27 Oct 2013, 15:24

virgil v scrie:Acum 2 saptamani totul era ok cu stupi mei dar astazi am observat in 2 famili de albine ca a scazut drastic numarul de albina ad de la vreo 5 rame a ajuns la 2, miere au tratament facut la timp urdinise reduse imi poate spune si mie cineva ce se intampla? va multumesc :?:

poate acu 2 saptamani cand te-ai uitatu era soare si albinele erau rasfirate prin tot stupul si asta e valoarea coloniei la momentul asta
ps daca nu ai gasit moarte prin stup si sau prin fata stupului alta explicatie nu exista
parerea mea ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde virgil v » 27 Oct 2013, 15:31

va multumesc mult acum sa vad cred ca o sa unific ca alta sansa nu e.. :cry:
virgil v

Mesajde mihaibursuc » 28 Oct 2013, 07:03

atentie la fund AV daca este cazu sa nu fie plasa desprinsa sau gaurita
mihaibursuc

Mesajde emil_tr » 28 Oct 2013, 10:21

Nu ai spus inca daca exista albine moarte in fata stupului, pe fundul stupului, prezenta matcii, comportamentul albinelor, infestarea cu varooa.. Daca nu exista niciun semn de boala atunci asa cum a scris cineva mai sus asta este puterea familiei. Daca matca este tanara atunci te-ar putea interesa sa o pastrezi.
"I want to know God's thoughts - the rest are mere details". Albert Einstein
emil_tr

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR