Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde adytza » 29 Oct 2013, 20:50

eugen. scrie:
adrian.vintila scrie:Nu se poate aplica dubla impozitare. Apicultura nu se impoziteaza in sistem real ci la norma de venit.

Proapis 13 are dreptate :!:

Adrian are dreptate :!:
Proapis este in eroare
adytza

Mesajde kissi » 29 Oct 2013, 21:06

Indiferent ca esti PFA sau persoana fizica, sistemul de impozitare este la fel: impozitare la norma de venit(peste 75 familii de albine).
kissi

Mesajde proapis13 » 29 Oct 2013, 22:14

adytza scrie:Proapis 13 are dreptate :!:

Proapis este in eroare[/quote]

Dezvolta unde si de ce nu am dreptate insa de data asta sa o faci cu subiect si predicat :!:
Daca se poate cu o trimitere la lege
Eu unul v-am expus ce am facut sa nu platesc impozit pe venit si CAS
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Closcutz » 30 Oct 2013, 01:29

proapis13 scrie:

Proapis este in eroare

Dezvolta unde si de ce nu am dreptate insa de data asta sa o faci cu subiect si predicat :!:
Eu unul v-am expus ce am facut sa nu platesc impozit pe venit si CAS[/quote]
Dle Proapis sper sa nu ziceti c-am aterizat ca musca in lapte, dar cred ca exista o diferenta de perceptie, mai exact cum analizezi problema si cum te situezi fata de ea. Sunt doua lucruri distincte si deosebirea pleaca de la posibilitatea de a opta pentru a fi sau nu firma platitoare de TVA( de fapt impropriu numita asa, ci mai degraba recuperatoare de TVA). Poti fi PFA sau II si neplatitoare( de fapt platesti TVA de te ia gaia) si atnunci se aplica regula cu impozit de la 75 in sus si te doare in basca( dar asta presupune plata impozitului forfetar si a CAS pentru fiecare stup care depaseste nr de 75) sau varianta in care speri sa-ti recuperezi TVA si atunci cam ai de muncit sa faci echilibristica cu hartoagele ca nu cumva sa ajungi rau de tot in groapa.
Closcutz

Mesajde TDI » 30 Oct 2013, 14:36

Amu' amândoi, domnilor aveţi dreptate. V-aş ruga să prezentaţi exhaustiv subiectele referitoare la încadrarea juridică a posesorilor de stupi şi dările datorate statului. Începând de la PFA neplătitor de TVA(mă priveşte în mod direct) fără carte de muncă în altă parte, respectiv fără alte obligaţii plătite faţâ de stat. Vă mulţumesc anticipat!
TDI

Mesajde proapis13 » 30 Oct 2013, 19:44

Closcutz scrie:Dle Proapis sper sa nu ziceti c-am aterizat ca musca in lapte, dar cred ca exista o diferenta de perceptie....

Parinte,din cate mi-aduc aminte nu ti-am cerut parerea sa ma lamuresti in pba asta asa ca de data asta te incadrezi la ce scrisasi mai sus :lol:
Urmareste discutia sa vezi de unde a degenerat neintelegerea asta si pe urma mai vorbim
Inca odata adaug ca cunosc legea si normele de aplicare insa eu am scris de ce nu am platit impozit
reamintesc celor ce nu cunosc, impozitul platit pe anul acesta este pentru anul fiscal ce a trecut :!:
Conf planului de afaceri depus nu trec de 68 de fam de albine iar profitul din vinzarea mierii il reinvestesc in apicultura asa ca.......
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Closcutz » 30 Oct 2013, 20:44

Sper ca n-o fi cu banat c-am postat si eu. Problema asta m-a ametit un pic si pe mine. De trei ani investesc sau arunc banii ca besmeticul ca sa sar de 80 familii. Am cheltuit de fiecare data nu cat au produs albinele ci cam de 7 pina la 10 ori mai mult per an. Dar tot mi-a cam fost teama sa ma trec drept firma platitoare de TVA( ma racaie pe creier denumirea asta improprie; de fapt platesc ca Popa si nu recupar nimic). Ca mi-e imi cam iesea cu virgula sa dau bani din munca fetelor(adica din mierea lor). Mai bine platesc forfetar, scap de birocratie (hartoage ) si dorm linistit. Amu de am facut bine ori ba, oi vedea eu. Deja am platit si impozit si CAS pt anul asta.
Ps dle Proapis va admir pentru felul in care v-ati documentat pt apicultura si pentru colectia fabuloasa de lucrari de specialitate pe care o detineti. ;)
Closcutz

Mesajde adytza » 31 Oct 2013, 19:04

proapis13 scrie:

Proapis este in eroare

Eu unul v-am expus ce am facut sa nu platesc impozit pe venit si CAS[/quote]

Din respect pt. dvs. voi posta cateva extrase din legislatie care puse cap la cap dovedesc ca persoanele fizice autorizate ca PFA sau I.I. in cresterea albinelor(deci inclusiv CAEN 0149),incepand cu 01.feb.2013 sunt PLATITOARE DE IMPOZIT PE VENIT LA NORMA DE VENIT prin efectul legii(adica obligatoriu):
OUG 44/2008
ARTICOLUL 4
Persoanele fizice prevazute la art. 3 alin. (1) pot desfasura activitatile economice dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.

ARTICOLUL 15
Persoana fizica autorizata, titularul intreprinderii individuale si reprezentantul intreprinderii familiale vor tine contabilitatea in partida simpla, potrivit reglementarilor privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Regimul juridic al intreprinzatorului persoana fizica titular al intreprinderii individuale
ARTICOLUL 22
Întreprinderea individuala nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului

ARTICOLUL 38
Persoanele prevazute la art. 4 sunt platitoare de impozit pe venit in conditiile prevazute de Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare

CODUL FISCAL 2013
ART. 71 Definirea veniturilor
Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:
c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Art. 71 Norme metodologice:

149^7. Veniturile din activităţi agricole impuse anterior datei de 1 februarie 2013 în sistem real trec prin efectul legii la impunerea pe bază de norme de venit, în situaţia în care sunt stabilite norme de venit pentru grupele de produse vegetale şi animale conform prevederilor art. 73 din Codul fiscal. În vederea stabilirii regimului fiscal aplicabil veniturilor din activităţi agricole, la încadrarea în limitele stabilite pentru fiecare grupă de produse vor fi avute în vedere prevederile art. 72 din Codul fiscal.

ART. 73 Stabilirea venitului anual din activităţi agricole pe bază de norme de venit
(1) Venitul dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit.

Albine
peste 75 familii
40

Art.74

(2) Contribuabilul care desfăşoară o activitate agricolă prevăzută la art. 71 alin. (1) pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit are obligaţia de a depune anual o declaraţie la organul fiscal competent, până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs. În cazul în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţia depunerii declaraţiei la organul fiscal competent revine asociatului care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice în cadrul aceluiaşi termen. Anexa declaraţiei depusă de asociatul desemnat va cuprinde şi cota de distribuire ce revine fiecărui membru asociat din venitul impozabil calculat la nivelul asocierii.
adytza

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2013, 10:58

adytza scrie:Eu unul v-am expus ce am facut sa nu platesc impozit pe venit si CAS

Din respect pt. dvs. voi posta cateva extrase din legislatie care puse cap la cap dovedesc ca persoanele fizice autorizate ca PFA sau I.I. in cresterea albinelor(deci inclusiv CAEN 0149),incepand cu 01.feb.2013 sunt PLATITOARE DE IMPOZIT PE VENIT LA NORMA DE VENIT prin efectul legii(adica obligatoriu):[/quote]

Esti sigur de cele scrise mai sus?? ;)
In postarea de mai sus viewtopic.php?f=28&t=3399&start=1248#p155139
am facut precizarea ca nu am platit nici 1 RON pe anul fiscal ce a trecut si cunosc legea
Acuma problema este de perceptia legii si de interpretarea ei de catre functionarul public

Mai scriu inca odata sa afle tot contribuabilul
NU AM PLATIT NICI 1 LEU IMPOZIt STATULUI ROMAN DE 4 ANI DE CIND AM ACCESAT FONDURI EUROPENE.

PS.Pe 31 decembrie sa-mi aduci aminte sa scriu o chichitza prin care scapi de neplata unei anumite sume datorata finantelor.Pe bune,cu legea in fata :!:

proapis13

Mesajde adytza » 01 Noi 2013, 14:08

proapis13 scrie:
adytza scrie:Eu unul v-am expus ce am facut sa nu platesc impozit pe venit si CAS

Din respect pt. dvs. voi posta cateva extrase din legislatie care puse cap la cap dovedesc ca persoanele fizice autorizate ca PFA sau I.I. in cresterea albinelor(deci inclusiv CAEN 0149),incepand cu 01.feb.2013 sunt PLATITOARE DE IMPOZIT PE VENIT LA NORMA DE VENIT prin efectul legii(adica obligatoriu):

Esti sigur de cele scrise mai sus?? ;)
In postarea de mai sus viewtopic.php?f=28&t=3399&start=1248#p155139
am facut precizarea ca nu am platit nici 1 RON pe anul fiscal ce a trecut si cunosc legea
Acuma problema este de perceptia legii si de interpretarea ei de catre functionarul public

Mai scriu inca odata sa afle tot contribuabilul
NU AM PLATIT NICI 1 LEU IMPOZIt STATULUI ROMAN DE 4 ANI DE CIND AM ACCESAT FONDURI EUROPENE.

PS.Pe 31 decembrie sa-mi aduci aminte sa scriu o chichitza prin care scapi de neplata unei anumite sume datorata finantelor.Pe bune,cu legea in fata :!:

salve :D[/quote]

Mi-a luat aproape o ora sa extrag esentialul din legislatie si se pare ca nici nu v-ati obosit sa cititi tot. Daca faceati acest lucru gaseati raspunsul intrebari dvs.: "Esti sigur de cele scrise mai sus?? ;) " in paragraful: Art. 71 Norme metodologice din Codul Fiscal:

149^7. Veniturile din activităţi agricole impuse anterior datei de 1 februarie 2013 în sistem real trec prin efectul legii la impunerea pe bază de norme de venit, în situaţia în care sunt stabilite norme de venit pentru grupele de produse vegetale şi animale...
Va laudati ca: " am facut precizarea ca nu am platit nici 1 RON pe anul fiscal ce a trecut si cunosc legea" si "NU AM PLATIT NICI 1 LEU IMPOZIt STATULUI ROMAN DE 4 ANI DE CIND AM ACCESAT FONDURI EUROPENE." Pai si care este noutatea sau stirea??? Pana la 01 feb 2013 VENITURILE DIN APICULTURA ERAU NEIMPOZABILE SI IMPLICIT CONTRIBUTIILE CAS SI CASS NU SE APLICAU. De asemenea ajutoarele sub forma de fonduri nerambursabile(MASURA 141,121,PNA) SUNT NEIMPOZABILE si acum. Deci persoanele fizice,PFA si II care practica apicultura NU erau nevoiti sa plateasca impozit pe venit, CAS sau CASS pana la 01 feb 2103
adytza

Mesajde adrian.vintila » 01 Noi 2013, 14:27

aditza are dreptate.
Pana acum nu era impozitata apicultura, iar acum aveți un nr de stupi sub minimul necesar impozitarii
adrian.vintila

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2013, 18:38

adytza scrie: Deci persoanele fizice,PFA si II care practica apicultura
NU erau nevoiti sa plateasca impozit pe venit, CAS sau CASS pana la 01 feb 2103

adrian.vintila scrie:aditza are dreptate.
Pana acum nu era impozitata apicultura, iar acum aveți un nr de stupi sub minimul necesar impozitarii

Asta m-am straduit si eu sa va aduc la cunostinta prin postarile de mai sus
Nu sunt de vina ca cititi doar ultima postare a colegilor si dati cu parul :oops:
Cititi cu atentie si combateti IDEEA nu omul

PS Cind gresesc,gresesc si-mi cer scuze insa de data asta nu este cazul
folositi-va avintul tineresc si energia in alte scopuri mai nobile
E de apreciat efortul de a aduce info de calitate

proapis13

Mesajde lucky5strike » 01 Noi 2013, 18:50

Nu va mai cramponati, bre! Daca nu au incasari la buget, nu credeti ca or sa caute sa bage mana si mai adanc? In tara asta se invart legile PFA mai des decat ai clipi..
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 01 Noi 2013, 18:51

Ideea e ca nu se justifica sa detii ca PFA 400 de familii.

Care e mai documentat cu srl-urile?

Cum se mai impaca astea cu cod caen 0149. Parca e sistem real, by default?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde valy_cot » 03 Noi 2013, 22:23

La noi nu ne-a primit declaratia 221 ,au spus ca ramanem tot in sistem real. Decizia de impunere estimata pe anul acesta( care a avut ca reper declaratia 200 pe 2012 care a fost pe +) mi-a venit pe zero la impozit. Deci pana la urma platim sau nu impozit?
valy_cot

Mesajde lucky5strike » 03 Noi 2013, 22:53

Ma mir, despre ce judet e vorba?
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA