Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultor începător-davcosti

Mesajde ciptheman » 23 Mai 2013, 20:33

la cate caturi ai pe stupul de pe cantar cam putin 54kg sau poate era extras, personal mi e greu sa cred ca o singura matca poate dezvolta un stup la capacitatea asta pana in luna mai.
ciptheman

Mesajde Mircea_63 » 23 Mai 2013, 20:41

ciptheman scrie:la cate caturi ai pe stupul de pe cantar cam putin 54kg sau poate era extras, personal mi e greu sa cred ca o singura matca poate dezvolta un stup la capacitatea asta pana in luna mai.

Nu-i putin. E nevoie de caturi ca sa elimine apa si in acelasi timp sa aibe albina de lucru! Daca se apropie de 100% plin, incetineste munca si intra in friguri.

Nimeni nu te opreste si nici nu te pune sa ai acolo albina de la o singura matca :!: Bun profesor are, sa-i traiasca!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde davcosti » 23 Mai 2013, 21:43

Cred că v-ați uitat la videoclip înainte de a începe culesul ,la Salcâm,pentru edificare atașez cântarul stupului.
Am reușit să-l trag fără să roiască,apoi l-am divizat că era foarte puternic și nu intrase în frigurile roitului,
(cu toate că mi-aș fi dorit).Cântarul a fost real!
Fişiere ataşate
dsc09414.jpg
davcosti

Mesajde davcosti » 24 Mai 2013, 21:47

Stupina după divizare. S-a tras Salcâmul,și stupii foarte puternici s-au divizat în două la indicațiile mentorului.
S-a mărit Stupina -acum să văd dacă pot face față,să nu dezamăgesc mentorul,mai depinde și de Noroc :!: :D
Fişiere ataşate
dsc095101.jpg
davcosti

Mesajde davcosti » 09 Iun 2013, 07:44

Așa arătă Stupina la zi după introducerea a două mătci selecționate,cumpărate,împerecheate și acceptate de noi stupi 4 și 5.
Foto 1-Ramă cu albine după divizare la 3-4 zile,
Foto 2-Colivia cu Matcă băgată între rame (Introducerea de Mătci)
Foto 3-Matca - Acceptare mătci introduse în stupii divizați 4 și 5...
Fişiere ataşate
Ramă cu albine după divizare.jpg
Colivia cu Matcă băgată între rame.jpg
Matca-1.jpg
Ultima oară modificat de davcosti pe 09 Iun 2013, 07:57, modificat de 2 ori în total.
davcosti

Mesajde davcosti » 09 Iun 2013, 07:52

Și cum nu merge mai mult de trei foto într-o postare completare foto Stupina la zi
Fişiere ataşate
dsc09711.jpg
davcosti

Mesajde davcosti » 13 Aug 2013, 07:51

:o Pregătirea de toamnă *Am ajuns și eu din nou la stupi și cum în staționar e mai greu, dacă n-au cules! Am început cu administrarea de sirop imediat să le salvez, să mai ponteze matca generații de albine pentru iarnă. Le-am făcut și primul tratament de toamnă, dar se perzintă bine. Le voi repeta după 7 zile. Le-am schimbat și caturile cu cuiburile între ele pentru formarea cuibului de iarnă! Le-am făcut și-o adăpătoare- pe vremea asta caniculară, dacă nu găsesc surse de apă potabile!? Multe discuții cu administrarea stimulării sau completării de sirop în August...*În a doua decadă a lunii August încep cu administrarea de sirop pentru completarea rezervelor de iarnă,dacă-i prea mult albinele nu-l dau afară din stup, decât să nu fie suficient, că iarna-i lungă...
Fişiere ataşate
Caturi sub Cuiburi.jpg
Adăpătoare apă.jpg
davcosti

Mesajde davcosti » 31 Oct 2013, 19:02

Pregătirea de Iarnă. :arrow: Cu rezerva stau foarte bine. Am restrâns cuiburile, le-am echipat cu păturele deasupra diafragmelor. Le-am mai lăsat şi câte o ramă după diafragmă, le-am echipat şi cu grile antişoareci [adaptate].Iernez sistem clopot cu plasă Antivarroua şi izolate bine sus cu polistiren deasupra podişorului şi-n capac. Cum se anunţă iarnă grea şi fiind pasiunea mare la început, un mic adăpost nu strică...dar mai bine se vede în foto :!:
Fişiere ataşate
93115743_TQDNKJK.jpg
93115767_RYNQIAX3.jpg
Adapost iernare.jpg
davcosti

Mesajde Tudor20 » 31 Oct 2013, 19:46

Foarte frumos!Felicitari!
Tudor20

Mesajde davcosti » 22 Noi 2013, 19:12

:arrow: Când dai înainte, când dai înapoi! Sunt printre primii care n-am reușit să intru în prima iarnă cu toți stupii. La începutul lunii am depistat un mare
Furtișag și am piedut o familie și datorită pierderii unei mătci cumpărate de anul acesta, am pierdut încă un Roi care se dezvoltase frumos și luna aceasta surpriză neplăcută să mai găsesc câteva albine în stup fără Matcă și cu rezervele intacte de Miere. Poate mi s-a întâmplat acest lucru că nu locuiesc la
Stupină încă și cel mai bine, cum spune lumea pe aici că sunt Începător! "Tot pățitu-i priceput !" Pozele pot exemplifica furtișagul și încercăm să ne ambiționăm să mergem înainte! Mai pun o poză cu ce-a rămas din Stupină, care sper să trecem iarna cu bine!" Numai cine nu a pățit-o, este fericit! "
Fişiere ataşate
Furtișag1 (1).jpg
Furtișag (2).jpg
Stupina davcosti.jpg
davcosti

Mesajde FLORINELU » 22 Noi 2013, 19:47

frumos ce vedem la tine,se vede pasiune si dragoste de albine.
cat despre furtisag,asta e ,toti ne-am lovit de el,eu am avut unul de toata frumusetea si altele mai mici,e ca si la conducatorii auto,ala nu e sofer care nu a facut nici un accident,si nici apicultor fara un furtisag. da-i nainte.
FLORINELU

Mesajde davcosti » 28 Noi 2013, 20:25

:arrow: Ultima actualizare-O poză făcută cu prima zăpadă! Momentan e bine; Când va fi vântul și viscolul mai mare,
o să apară zăpadă și pe lângă stupi! Sper să treacă cu bine, iarna!
Fişiere ataşate
Stupina!.jpg
davcosti

Mesajde mausica » 08 Dec 2013, 21:10

davcosti scrie:Și cum nu merge mai mult de trei foto într-o postare completare foto Stupina la zi

Salut,ce magazii sunt astea din poza:1/2 sau 1/2 redus ??
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde nicu has » 08 Dec 2013, 21:14

frumosi stupii :D
iernare usoara iti doresc si spor la pastoral
nicu has

Mesajde davcosti » 09 Dec 2013, 21:54

mausica scrie:
davcosti scrie:Și cum nu merge mai mult de trei foto într-o postare completare foto Stupina la zi

Salut,ce magazii sunt astea din poza:1/2 sau 1/2 redus ??

:arrow: Magazii 1/2 normale de jumate.Am folosit metoda de iernare clopot,cu fund antivaroa,dar cu caturile(magaziile sub cuib)!
davcosti

Mesajde davcosti » 28 Ian 2014, 09:17

:arrow: După prima rafală de zăpadă se pare că "Coșmelia-Adăpostul de Stupi" a arezistat cu brio și cred că nu mai am probleme
cu vântul, că s-a prins și mai bine în zăpădă. Poza arată că zăpada nu i-a troienit și stau foarte bine în adăpost!
Fişiere ataşate
Stupina în 27-01-2014-11.48.jpg
davcosti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?