Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

care-i diferenta????

Mesajde valyk83 » 30 Oct 2013, 19:12

salutare tuturor!!!azi am intrat intr-un magazin apicol,am pus gind sa-mi procur o centrifuga.preturile m-au c-am descurajat,mai ales la cele din inox,cei drept erau si mai ieftine un pik dar din tabla zincata sau aluminiu.si acum ma intreb si eu care-i diferenta????cu ce e mai buna una decit cealalta si invers???
valyk83

Re: care-i diferenta????

Mesajde proapis13 » 30 Oct 2013, 19:56

Cauta la adresa de mai jos si te lamuresti,daca nu continua acolo cu intrebarile
viewtopic.php?f=11&t=4281&hilit=centrifuga#p148104
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dila Daniel » 30 Oct 2013, 19:58

cele de inox asigura o sigurantza alimentara (igiena produsului) mai mare,conform noilor cerinte... ;)
mierea o scot la fel,daca au aceleasi caracteristici tehnice si difera doar materialul folosit
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde valyk83 » 31 Oct 2013, 23:33

si care sunt noile rigori?voi deja sunteti in europa noi ink visam....
valyk83

Mesajde Mircea_63 » 31 Oct 2013, 23:35

Inox alimentar in tot ce e metalic si se atinge cu produsul alimentar.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde valyk83 » 01 Noi 2013, 00:07

de ce asa?se depisteaza cumva in laborator?
valyk83

Mesajde Mircea_63 » 01 Noi 2013, 00:17

Sincer? Habar n-am, dar se depisteaza la un control sanitar-veterinar la stupina si atelierul de extractie. Acuma depinde si de cati ai, ce forma de functionare ai, ce faci cu mierea.

Cata vreme esti micut, nu iei bani de la Stat ca subventii si vinzi si tu acolo cateva sute de borcane, cred ca nu te intreaba nimeni de sanatate, dar nu sunt sigur.

Aici in Romania e vorba si de stupine ce functioneaza ca firme, caz in care controlul e mai strict, iar daca ai luat si bani din subventii...ai sanse sa fii luat la puricat, dar si bani destui sa iei o centifuga din inox. La urma urmei diferenta de pret nu e foarte mare.

Nu stiu cum e la voi, cat de scumpe sunt una fata de cealalta. Oricum, cele din tabla zincata nu le-a aruncat nimeni la gunoi.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde talex » 01 Noi 2013, 02:41

Valic, stai linistit, nu-i nici o problema. doar daca n-ai vreun un proiect ca sa-ti bage conditii. Te duci pe Armeneasca la chisinau, am uitat nr, mai sus de Stefan cel MARE SI CU 2500-3000 DE LEI moldovenesti iti iei o centrifuga casetata reversibila cu 4 rame. rezista bine. parintii mei, la Cahul, au una din 68, de la bunicul, e din aluminiu, si merge struna si si-au mai luat una acu vreo cativa ani din tabla zincata. Calitatea mierii nu e influentata in nici un caz.
talex

Mesajde Tankard » 01 Noi 2013, 03:02

nu este nici o diferenta..te califici mai bine cu una de inox daca vrei sa aplici pentru fonduri,subventii s.am.d.p.,eu am una de la un batran apicultor facuta dintr-un butoi,am vopsito cu vopsea pe baza de apa,mierea e la fel de buna si are acelasi pret la procesatori chiar daca ai centrifuga din inox sau din zinc,lemn,plastic,sticla,azbociment sau ebonita....
Tankard

Mesajde jenica67 » 01 Noi 2013, 12:47

Dupa mine, diferenta este ca si cum ai manca cu lingura si fulculita dinaia cositorita, in loc sa manaci cu tacamuri din inox.
jenica67

Mesajde doru c. » 01 Noi 2013, 13:04

jenica67 scrie:Dupa mine, diferenta este ca si cum ai manca cu lingura si fulculita dinaia cositorita, in loc sa manaci cu tacamuri din inox.

Daca e asa eu prefer pe cea din inox....Si acum parca mai simt "gustul" care ramanea in gura cand mancam la bunici cu astfel de furculite....chiar si de aluminiu...
SPOR!!!
'"
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde valyk83 » 01 Noi 2013, 19:16

va multumesc pu raspunsuri,voi cumpara una din tabla zinkata,dupa care ...sa dea domnu voi trece pe inox,deja am investit binisor si m-am largit un pik ;) .ideea e k vroiam sa stiu ce face diferenta exact si care sunt plusururile
valyk83

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR