Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paulownia

Mesajde kamy » 27 Oct 2013, 20:27

baieti cam crapa fructele si se cam scutura semintele de paulownia am cules in ceasul al 12 lea vo 2 galeti de boboroaze de paulownia!am umplut un strimflu d-a lu nevastamea de samanta si o pun la pastrare pana-n primavara!
kamy

Mesajde kamy » 04 Noi 2013, 17:10

Trecui ieri prin mures dar am ramas oleaca dezamagit de ce am vazut am facut si-un chip o sa-l pun!
Plantatie din septembrie 2012 cu paulovnii cat o tufa de stevie?trebuia rahatu mancat cu reclama sa-l puna la radacina pomilor!
kamy

Mesajde delorin I » 04 Noi 2013, 18:17

Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde clucian » 04 Noi 2013, 19:06

Poate sa fie super hibridul lui Cotevisa, daca perioada vegetativa și cantitatea de apa insuficienta nu îi permit sa se dezvolte precum cei din Europa de Sud (sa nu zic alte mediteraneene).

Singurele zone din tara unde chiar merita sa investesti în plantatii de Paulownia e Dobrogea, toata partea de sud a Romaniei și din banat pana în Baia Mare, toata partea de vest a tarii, zona climatica 6. Mai conteză si solul, daca ai un sol argilos mutati gandul de la Paulownia.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde kamy » 05 Noi 2013, 21:51

no mai incape o dezamajeala?am fost azi pe intunecat sa vad o alta PLANTATIE DE PAULOWNIA,acelasi efect ca in chipul pozat ieri care amu m-am maniat si-l pun pe forum!
Fişiere ataşate
DSC_0080 [].jpg
kamy

Mesajde kamy » 05 Noi 2013, 22:17

daca asta e plantata in sept 2012,e afacere doar pentru vanzatorii de rasaduri si eventual pentru milenisti!
daca intr-un an si oleaca a crescut cat o tufa de stevie atunci mai bine investesti in brusturi ca e plante medicinale!
kamy

Mesajde happy » 05 Noi 2013, 22:57

kamy scrie:daca asta e plantata in sept 2012,e afacere doar pentru vanzatorii de rasaduri si eventual pentru milenisti!
daca intr-un an si oleaca a crescut cat o tufa de stevie atunci mai bine investesti in brusturi ca e plante medicinale!

Locatia aleasa pentru plantatie este total gresit aleasa.In zona de deal paulownia nu merge din cauza solului.Germinarea semintelor de paulownia se face doar pe substrat cu ph intre 6-8.In zona cu argila nu creste ,radacinile nu sunt dure ca la salcam de exemplu.Radacinile se asemeana cu cele ale salciei.Paulownia este "aluminiul "lemnului,are greutate chiar mai mica decat plopul dar rezistenta este destul de ridicata.
In primul an daca puietii nu sunt irigati nu vor dezvolta radacini puternice.Marile plantatii necesita instalatii de picurare care asigura apa necesara mai ales in perioada de vara.
happy

Mesajde clucian » 06 Noi 2013, 10:53

happy ai un mare LIKE. Tot ce ai spus/scris e corect.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Noi 2013, 10:55

clucian scrie:happy ai un mare LIKE. Tot ce ai spus/scris e corect.

asa cum se anunta cativa dintre prietenii mei ca vor sa vina la mine sa-mi vada livada ( livezile ) , asa as vrea eu sa ajung la Happy !!!
SIGUR am ce vedea la el !!!
numai ca-i cam departe , si drum in colo nu prea se arata !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde alexpog » 06 Noi 2013, 16:40

kamy scrie:no mai incape o dezamajeala?am fost azi pe intunecat sa vad o alta PLANTATIE DE PAULOWNIA,acelasi efect ca in chipul pozat ieri care amu m-am maniat si-l pun pe forum!

Buna. Plantatia din imagine imi apartine. Aproape de aceasta mai am una care nu se compara cu cea din imagine. De ce? Fiindca acolo a fost terenul pregatit ca la carte iar aici nu a fost nici cel putin arat. Deci nu e nici vina mea si nici a plantei, fiindca planta chiar are potential, ci a celor care mi-au garantat ca planta va creste si asa!
alexpog

Mesajde liviutzbogos » 06 Noi 2013, 19:45

alexpog scrie:Buna. Plantatia din imagine imi apartine. Aproape de aceasta mai am una care nu se compara cu cea din imagine. De ce? Fiindca acolo a fost terenul pregatit ca la carte iar aici nu a fost nici cel putin arat. Deci nu e nici vina mea si nici a plantei, fiindca planta chiar are potential, ci a celor care mi-au garantat ca planta va creste si asa!

Sa inteleg ca paulownia nu-i ca prunul sau corcodusul, sa cresca si pe pasuni. Terenul trebuie pregatit, arat, discuit?
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde alexpog » 06 Noi 2013, 20:29

liviutzbogos scrie:
alexpog scrie:Buna. Plantatia din imagine imi apartine. Aproape de aceasta mai am una care nu se compara cu cea din imagine. De ce? Fiindca acolo a fost terenul pregatit ca la carte iar aici nu a fost nici cel putin arat. Deci nu e nici vina mea si nici a plantei, fiindca planta chiar are potential, ci a celor care mi-au garantat ca planta va creste si asa!

Sa inteleg ca paulownia nu-i ca prunul sau corcodusul, sa cresca si pe pasuni. Terenul trebuie pregatit, arat, discuit?

Da, asa e! Altfel intarzie mult cresterea!
alexpog

Mesajde liviutzbogos » 06 Noi 2013, 20:42

alexpog scrie:Da, asa e! Altfel intarzie mult cresterea!

OK...de retinut :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde delorin I » 06 Noi 2013, 20:52

Domnule Pog bun venit printre noi! Sunteti si apicultor sau doar cultivator de Paulownia? Asteptam si alte vesti de la dumneavostra! In ce zona aveti cultura? Eu am incercat cativa puieti in gradina pe care o am la vreo 700 metri altitudine in zona Comanesti Bacau pe malul Trotusului! Nu au evoluat prea mult decat i-am capatat de la colegul Clucian ba chiar singurul meu exemplar ramas in ghiveci din semintele insamantate de mine, a ajuns din urma plante care initial aveau cam 20 de cm!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde kamy » 07 Noi 2013, 08:31

alexpog scrie:
kamy scrie:no mai incape o dezamajeala?am fost azi pe intunecat sa vad o alta PLANTATIE DE PAULOWNIA,acelasi efect ca in chipul pozat ieri care amu m-am maniat si-l pun pe forum!

Buna. Plantatia din imagine imi apartine. Aproape de aceasta mai am una care nu se compara cu cea din imagine. De ce? Fiindca acolo a fost terenul pregatit ca la carte iar aici nu a fost nici cel putin arat. Deci nu e nici vina mea si nici a plantei, fiindca planta chiar are potential, ci a celor care mi-au garantat ca planta va creste si asa!

Maestre bun venit si scuze ca ti-am pozar ograda dar cumva trebuia echilibrata reclama agresiva ca in 3 ani ajunge la 25 de centimetri cred ca nici la tropice!
Delorine ca are omu stupi ca n-are e invitatul si oaspetele nostru in acest topic al celor infectati cu virus!
Ase ca-l invitam cu tot respectu sa deserte bagaju!
Ne-am bucura daca ai pune un chip si cu ailanta plantatie si io zic sa ramai printre noi,ai deja o experienta pe care multi dintre noi in frunte cu inculpatu n-o avem si vrem sa ne vinzi cate ceva din experienta!
Sanatate si mult succes!
kamy

Mesajde clucian » 07 Noi 2013, 09:25

Să stabilim un lucru acum. Paulownia în Romania, Ungaria și Bulgaria se recoltează la 8 ani (altii spun 6 ani) nu la 4 ani așa cum se lauda unii încă în Romania.
Motivul ? Nu exista suficienta perioada vegetativă anual pentru dezvoltarea lemnului pentru cherestea.
clucian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI