Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APIINVERT

Mesajde teinegru64 » 16 Sep 2011, 01:33

Și rasare luna și pe ulița mea...
Fişiere ataşate
P1070465.JPG
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde trantor » 16 Sep 2011, 09:40

Frumos...frumos, dar ti-a dat cu coada peste ochiul stang cand l-ai scos la mal? Sa-l mananci sanatos!

Dar de ce pe topicul asta? Am zis eu la un moment dat ca este bors, dar nu ma gandeam ca este chiar de peste! :D
....
trantor

Mesajde gica » 16 Sep 2011, 09:59

teinegru64 scrie:Și rasare luna și pe ulița mea...

cine e in poza ?
Ma otule ma,crezi ca duci lumea in eroare?
gica

Mesajde jean » 26 Sep 2011, 20:34

alt stupar scrie:.
.
.
Zeama de la Calafat - posibil buna pentru stimulare roi, foarte riscanta in rezervele de iarna !
.
.
.

Am ratat asta primavara, stimularea, folosind produsul de la Calafat.Poate alti colegi au reusit.

Cu respect,

Jean Deculescu
jean

Mesajde jenica67 » 26 Sep 2011, 20:53

Cu pestele ala hranesti albinele, :shock: sau pe el il hranesti cu apinvert ??
jenica67

Mesajde ANITEI » 29 Sep 2011, 02:14

Frutosvit - comercializat de italienii din Faget, urmeaza sa-l incerc, am cumparat 50 de kile care asteapta sa fie introdus in cativa stupi, vedem la primavara. Ca idee preconceputa, nu am o parere foarte buna despre seriozitatea italienilor si calitatea produselor fabricate acolo.

Buna! Eu chiar asteptam sa importe cineva si de la italieni. Cred ca produsul Frutosweet trebuie sa fie la inaltimea Apiinvertului. La ce pret il dau?
Eu am incredere in marfa italiana in general , mai ales ca siropul acesta e fabricat in nord unde sunt mai seriosi.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde dumitriu » 12 Oct 2011, 17:23

Dragos2006 scrie:La ora actuala pe piata gasim doua produse : Apiinvert si siropul de fructoza F40 . La siropul de fructoza cand ma duc sa-l cumpar am la dispozitie actele de origine, certificate , etc. astfef incat stiu UNDE a fost produs , CAND a fost produs si cel mai important lucru : DIN CE ESTE PRODUS. La Apiinvert eu nu stiu unde este produs , cand este produs sau din ce este produs . Restul este doar legenda....

Ca sa lamurim problema, desi in certificatul de calitate se specifica acest lucru:F40 nu se numeste SI sirop de fructoza(conform certificatului acestui produs) ci se numeste DOAR F40(atat).Si este un produs obtinut din amidon, sau mai precis spus din porumb.
Apiinvert-ul este un produs obtinut din zahar(se specifica acest lucru pe pagina producatorului).Pe langa asta pe FIECARE AMBALAJ de Apiinvert scrie unde este produs:in Germania(aveti adresa fabricii tiparita pe ambalaj).Atunci cand se cumpara Apiinvert se pune la dispozitie si un certificat de conformitate care cuprinde:data expirarii produsului, nr lotului, etc)
Si sa nu uit:F40 e pentru patiserii, cofetarii etc , in nici un caz pentru hranirea albinelor.Pe cand Apiinvert-ul e DOAR pentru hranirea albinelor.
Aveti dreptate doar intr-o privinta:ca restul e doar legenda ...
dumitriu

Mesajde Cristian IONITA » 12 Oct 2011, 20:37

oho .... bine ati revenit pe la noi dl Dumitriu ....

cumva mi-a scapat mie raspunsurile la setul de intrebari? .... stiti dumneavoastra care .... cele de bun simt la care mai adaugam inca un an fara a avea raspus.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gica » 12 Oct 2011, 21:14

dumitriu scrie:Si sa nu uit:F40 e pentru patiserii, cofetarii etc , in nici un caz pentru hranirea albinelor.Pe cand Apiinvert-ul e DOAR pentru hranirea albinelor.
Aveti dreptate doar intr-o privinta:ca restul e doar legenda ...

Apiinvertul e DOAR pentru hranirea albinelor.F40 e pentru patiserii,cofetarii,etc.
Gura mincinosului adevar graieste. :lol: :lol: :lol:
Pai se compara un produs facut pentru patiserii,cofetarii,etc cu un produs facut pentru porci,vaci,oi,albine sau alte animale.
Cand am scris ca este un ersatz (inlocuitor) ati comentat,cand am scris ca-i o behoarca chioara (imi cer scuze la vecinii bulgari,cuvantul vine de la o marca de bere de-a lor),ati comentat,cand am scris ca-i un pischwaser (28%apa,23% zahar si restul OMG)ati comentat.
Este un produs chior pentru animale si nimic mai mult.Restul e doar legenda.O legenda nenorocita si scumpa pentru apicultorul roman.
Cristian Ionita asteapta pana la Sfantul Asteapta niste raspunsuri care nu vor veni niciodata.Cum poti sa spui ca intr-un ambalaj poleit e ceva atat de prost incat nu poti sa-l dai nici macar la porci.Ca astia se mananca si ajungem la Codex Alimentarie si aici e strictete mare cu ce dai sa manance la animalele care ajung hrana pentru oameni.
gica

Mesajde cristi_vidican » 13 Oct 2011, 05:30

Iata si noile preturi, preluate de pe http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... _APIPUDER/
"Incepand cu data de 1 Octombrie 2011 preturile la produsele destinate hranirii albinelor sunt:
-Apiinvert(28 kg/bax):5,8 lei/kg
-Apiinvert(galeata 14 kg):6,4 lei/kg
-Apiinvert(16 kg/bax):6,1 lei/kg
-Apiinvert(5x2,5 kg/bax):6,4 lei/kg
-Apifonda(15 kg/bax):6,5 lei/kg
-Apifonda(5x2,5 kg/bax):7 lei/kg
-Apipuder(10 kg/bax):7,1 lei/kg
Toate preturile contin TVA."

Acestea erau 1 ianuarie 2011
-Apiinvert (28 kg/bax): 4,2 lei/kg
-Apiinvert (5x2,5 kg/bax): 4,5 lei/kg
-Apiinvert (galeata de 14 kg-PRODUS NOU): 4,6 lei/kg
-Apifonda (15 kg/bax): 4,7 lei/kg
-Apifonda (5x2,5 kg/bax): 5,0 lei/kg
-Apipuder (10 kg/bax): 4,7 lei/kg
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde horia_ch » 13 Oct 2011, 07:10

Lista "aia"-i de vină! Aia cu decontările! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Nebunu_R » 13 Oct 2011, 07:32

pai acum ca a ajuns mai scump decat zaharul il mai cumpara numai aia carora le e lene sa faca siropul lui nea gica.
ma duc azi la apiroua sa vad ei la ce pret il mai au.
Nebunu_R

Mesajde proapis13 » 13 Oct 2011, 08:28

horia_ch scrie:Lista "aia"-i de vină! Aia cu decontările! il:

Oricum se deconteaza numai 12kg/stup/an fara tva si e de ajuns
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde horia_ch » 13 Oct 2011, 10:21

Nebunu_R scrie:pai acum ca a ajuns mai scump decat zaharul il mai cumpara numai aia carora le e lene sa faca siropul lui nea gica.
ma duc azi la apiroua sa vad ei la ce pret il mai au.

Da, numa' că Agrana are şmecheria în sânge şi rupe piaţa zahărului (pentru că poate şi vrea). Nu mai e mult şi vom găsi în magazine DOAR zahăr produs ori ambalat de ei. La preţul pe care ei îl doresc. Pe mine m-au supărat în momentul când întregul raft de la Kaufland (raft mare, de supermarket) dedicat zahărului era plin numai şi numai de Agrana. Preţurile erau cele dictate de "piaţă" (peste 5 lei pe kg). Noroc că am găsit în altă parte zahăr pe al cărui ambalaj era inscripţionată o altă firmă. Preţul de vânzare era semnificativ mai mic (3,9 lei). Aşa că vrăjeala cu preţul pe internaţional, bursa trestiei, sfeclei ori a ridichilor mă lasă rece.
Ulterior şi acel zahăr a fost înlocuit de unul produs de... ghici cine? Agrana.
"Scump, doamnă, scump !" :twisted: :evil:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Bambucha » 13 Oct 2011, 11:31

"Re: Apiinvert 1,Apiinvert 2 si...hop la subventie
de Bambucha » 05 Oct 2011, 00:16
Intodeauna un produs de nisa nou introdus in piata naste controverse, se creeaza in fond o necesitate dupa care apare consumul.

Miscarea "grea" a fost introducerea lui pe lista de subventii ( asta i-a "convins" si pe ultimii reticenti). Dupa un timp va disparea subventia si produsul se va consuma din dependenta!
O metoda clasica. Totusi ar fi bine daca fiecare si-ar pune in continuare intrebari, nu sa "bage" capul intre umeri si sa mearga mai departe fara sa se uite in laturi. Va veni ea si plata..
"

Scriam pe undeva... nu ma asteptam insa sa faca miscarea asa de repede :mrgreen:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde florind » 13 Oct 2011, 17:23

Am o rugaminte la dl Dumitru

Cum ati calculat de ati ajuns la asemenea preturi?

Nu cumva are legatura cu acceptarea acestor produse la decontare (PNA)?

Eu nu inteleg de ce nu se deconteaza 12 kg zahar/famile/an si sa se termine odata cu aceste speculatii

Asa se intampla in Romania si cu pretul la combustibil , energie si posibil pe viitor si la alimente

Legat de F40 al domnului Dragos - este foarte bun si acceptabil la pret pentru cine nu poate sa faca sirop din zahar invertit.
florind

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA