Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde liviutzbogos » 04 Noi 2013, 21:31

delorin I scrie:
liviutzbogos scrie:
State scrie:
liviutzbogos scrie:E

Baiu' e ca, atunci cand au venit moldovenii - fara nici o suparare, si eu sunt moldovean, dar asta e adevarul - au cam disparut. :D

Or fi moldovenii mancatori de copaci? Eu ii stiu colectionari de plante si copaci...dar de ros smochini...NU AM AUZIT INCA! Care ai mancat smochinii lui Liviu Bogos si te-ai ascuns acum prin tara?

Nu domnule draga, nu sunt mancatori de copaci, dar...imediat dupa revolutie, colonistii germani au inceput sa plece in masa in Germania, cu gandul ca e pamantul lor si le va fi mai bine. Va spun sincer, chiar ei au recunoscut-o, ca regreta faptul ca au plecat. In urma plecarii, unele locuinte au fost date, de catre stat, in folosinta celor veniti din alte zone. Unii dintre ei au distrus TOT, incepand de la diferite sortimente de vita de vie, pomi fructiferi, flori si pomi ornamentali, pana la usi, geamuri, mobilier lasat de catre nemti. Acestia au fost, in marea majoritate, moldoveni. Nu ca toti ar fi asa. Unii dintre ei s-au gospodarit foarte bine, unii...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Noi 2013, 21:33

s-au mai intamplat lucruri din astea si prin alte parti !!!
de exemplu pe la mine prin zona !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde duma » 05 Noi 2013, 00:46

liviutzbogos scrie:
delorin I scrie:
liviutzbogos scrie:
State scrie:
liviutzbogos scrie:E

Baiu' e ca, atunci cand au venit moldovenii - fara nici o suparare, si eu sunt moldovean, dar asta e adevarul - au cam disparut. :D

Or fi moldovenii mancatori de copaci? Eu ii stiu colectionari de plante si copaci...dar de ros smochini...NU AM AUZIT INCA! Care ai mancat smochinii lui Liviu Bogos si te-ai ascuns acum prin tara?

Nu domnule draga, nu sunt mancatori de copaci, dar...imediat dupa revolutie, colonistii germani au inceput sa plece in masa in Germania, cu gandul ca e pamantul lor si le va fi mai bine. Va spun sincer, chiar ei au recunoscut-o, ca regreta faptul ca au plecat. In urma plecarii, unele locuinte au fost date, de catre stat, in folosinta celor veniti din alte zone. Unii dintre ei au distrus TOT, incepand de la diferite sortimente de vita de vie, pomi fructiferi, flori si pomi ornamentali, pana la usi, geamuri, mobilier lasat de catre nemti. Acestia au fost, in marea majoritate, moldoveni. Nu ca toti ar fi asa. Unii dintre ei s-au gospodarit foarte bine, unii...

LIVIULEEEE SI EU SUNT UN PUI DE MOLDOVEAN si am dărâmat o casa " nemțească " numai ca a fost făcută de bunica mea din partea mamei fiind printre putinii nemti care au fost constransii de regim sa nu plece din "Mănăstirea Săracă " (semlacul mic ), vita de vie am mutato cu ani in urma si in ziua de astăzi o mai am si iese un vin.......mm precum a spus Florinelu Îți bați copii in fata primăriei. Am gustat tot felul de variante : prume, mere, pere, caise, loza, lubenita, etc, etc DAR de miere de albine cum o fi????? Îți mai bați copii a doua zi s-au bați pe la ușile doctorilor??????? Am citit pe forum aici ca mierea care se acreste trece la cazan.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 05 Noi 2013, 06:15

Duma,cand ai vreo30-50 de kg. de miere de sacrificat pe altarul lui Bachus anunta-ma si iti spun eu ce si cum,si daca nu-ti va placea ce iese,imi bat si nevasta nu numai copii si tot in fata primariei.
FLORINELU

Mesajde duma » 05 Noi 2013, 09:53

FLORINELU scrie:Duma,cand ai vreo30-50 de kg. de miere de sacrificat pe altarul lui Bachus anunta-ma si iti spun eu ce si cum,si daca nu-ti va placea ce iese,imi bat si nevasta nu numai copii si tot in fata primariei.

Florinelu.....mai faci ca la primăvară în loc sa caut miere pentru hrana sa caut miere acrita! Daca Îți ramate ție de palinca sa nu uiți să mă chemi la degustat .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Noi 2013, 14:37

Alaltaieri de Mihail si Gavril am fost la Bodrog !!! pe langa manastire , mai multa rapita ca altadata !!!
Fişiere ataşate
rsz_2dscn1697.jpg
rsz_1dscn1701.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vslsilviu » 11 Noi 2013, 00:53

Legat de smochin (tot ce scriu este verificat de mine):

- cel albastru (inchis la culoare) rezista mai bine la inghet (degera doar crengile care intra in iarna crude - nu au format coaja/lemn) spre deosebire de cel galben (a degerat aproape in fiecare an, dar pleaca din radacina);

- inmultire:
a) evident se pot cumpara de la magazin (evident nu sunt aclimatizati);
b) varianta cea mai ciudata (este motivul pentru care scriu): prin mai-iunie ma plimbam prin Bucuresti si sunt destui de multi arbusti de smochini printre blocuri; evident aveau frunze; am luat 4 lastari (20-30 cm, din copac, erau lemnificati) si i-am pus in ghivece; in prima saptamana s-au ofilit, le-au picat frunzele, dar dupa 2 saptamani au inceput sa plece alti lastari. Nu 1 sau 2 sau prins, ci toti 100%, aveti cuvantul meu; in primavara i-am mutat in gradina si au crescut fara probleme (nu au degerat in iarna, spre deosebire de cei cumparati!).

Stiu ca este cea mai ciudata metoda de inmultire, dar nu aveti nevoie decat de un ghiveci si un smochin matur din care sa luati lastari (neaparat sa fie lemnificati)... incercati si daca este totul ok spuneti si celorlalti.

Sanatate!
vslsilviu

Mesajde liviutzbogos » 11 Noi 2013, 18:22

vslsilviu scrie:Legat de smochin (tot ce scriu este verificat de mine):

- cel albastru (inchis la culoare) rezista mai bine la inghet (degera doar crengile care intra in iarna crude - nu au format coaja/lemn) spre deosebire de cel galben (a degerat aproape in fiecare an, dar pleaca din radacina);

- inmultire:
a) evident se pot cumpara de la magazin (evident nu sunt aclimatizati);
b) varianta cea mai ciudata (este motivul pentru care scriu): prin mai-iunie ma plimbam prin Bucuresti si sunt destui de multi arbusti de smochini printre blocuri; evident aveau frunze; am luat 4 lastari (20-30 cm, din copac, erau lemnificati) si i-am pus in ghivece; in prima saptamana s-au ofilit, le-au picat frunzele, dar dupa 2 saptamani au inceput sa plece alti lastari. Nu 1 sau 2 sau prins, ci toti 100%, aveti cuvantul meu; in primavara i-am mutat in gradina si au crescut fara probleme (nu au degerat in iarna, spre deosebire de cei cumparati!).

Stiu ca este cea mai ciudata metoda de inmultire, dar nu aveti nevoie decat de un ghiveci si un smochin matur din care sa luati lastari (neaparat sa fie lemnificati)... incercati si daca este totul ok spuneti si celorlalti.

Sanatate!

Si fructele care ies din acestia sunt la fel de bune ca cele din pomi altoiti, din pepiniera? Intreb pentru ca, de obicei, din pomi nealtoiti nu iasa fructe de calitate.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:38

recolta de dovleci ornamentali !!!initial am avut galeata plina , dar am mai facut cadou !!! dintr-o singura planta !!! din fericire !!! daca erau mai multe , nu stiu ce ma faceam !!! ce a ramas cred ca vor fi ale gainilor !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_055.jpg
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 11 Noi 2013, 20:51, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:41

muguri de cires si de par !!! parca sunt prea umflati !!! nu de mult am auzit ceva despre un cires inflorit recent !!! sper sa nu fie cazul si la mine !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_058.jpg
rsz_picture_054.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:42

asta a mai ramas dintr-un cuib de pasare din cires !!! din pacate !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_053.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:43

cica planta care indeparteaza cartitele !!! povesti cu pesti !!! plin de musuroaie pe langa ea !!! nu chiar la 10 cm de planta , dar nici departe !!!
Fişiere ataşate
rsz_2picture_061.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:45

preferatul meu dintre cocosi !!! au fost vreo 8 !!! au mai ramas 2 !!! asta va fi ultimul taiat !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_042.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 11 Noi 2013, 20:45

pai mie nu mi-ai facut cadou niciunul,dar mai astept poate poate,eu iti fac cadou mesajul nr 1000(una mie) una tie
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:47

si acuma flori !!! inca mai am prin curte si prin gradina !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_065.jpg
rsz_picture_064.jpg
rsz_picture_059.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Noi 2013, 20:48

mai am !!!
Fişiere ataşate
rsz_picture_069.jpg
rsz_picture_068.jpg
rsz_picture_066.jpg
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?