Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 13:34

popikuleee.....baga ceva poze din stupina ta!!!
in rest...Dumnezeu a lasat albina in scorbura...nu in fund antivaroa!...totusi eu te sfatuiesc sa incerci una doua familii sa le iernezi undeva unde temperatura iarna este peste zero si sub sapte grade cand afara sunt bineinteles temperaturi mai scazute decat in saptiul inchis...si apoi vorbim...restul esteee...eu cred caaa...eu zic,caaa!!!!
janese

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 13:37

popageorgian scrie:nu am specificat ,,in casa,, adica nu cu nevasta in pat. Stupii vreau sa ii tin intr-o casa nou construita din BCA si tamplarie PVC care nu este incalzita pe timp de iarna dar anul trecut nu mi-a inghetat inauntru, a fost o amorteala din iarna pana in primavara, adica 1-5 grade+
ce spuneti merita?

toata treaba in cazul tau este sa asiguri zborul de curatire cand o familie iernata in aer liber il face!!
janese

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 13:38

CATALIN scrie:popageorgian u crezi ca sa gandit careva din toti care au raspuns ca o sa bagi stupi in casa langa nevasta.... :lol:
tot de o casa mai veche sau noua nelocuibila un sopru o hala ceva cred ca au gandit.....

,,trantoru " de pe forum...asha a -nteles!!!
janese

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 14:04

una si cu una fac doua...va zic doar atat:
daca tii palmele una langa alta ,,caush"..formeaza o cupa...eh.....eu am iernat int spatiu de 20x20x20cm pe trei rame doua cupe dastea de albina si bineinteles cu matca!...nu au avut mancare in rame decat max 100 grame in total..au stat inchisi complet si cu panza deasupra peste rame....au facut zbor de curatire cam de doua ori din 25 noiembrie pana pe 30 martie...timp de zbor a fost de mai multe ori dar nu am fost eu pe faza!!!...ii scoteam din pod pe balcon,mereu in aceeasi pozitie!!!ca pe miei la pascut..in pod nu a fost sub 4 grade...mai mult da,ca in acest spatiu am masina de spalat si culmea de rufe a nevestii,si un calorifer de la centrala cu patru elementi...repet ...nucleii au fost cu urdinishu inchis.....in panza de deasupra ramelor...panza deasa,neagra..am facut o gaura cu diametru mai mic decat gura borcanului...borcanul cu cinci gauri date cu spiral de 0,8mm ...cam la opt milimetri una de alta...in capac cu filet...borcanele din acelea de 100-150 de grame de mustar,maioneza de la kaufland...(ca sa vezi daca sunt bune gaurile...intorci borcanul cu gura in jos...si vezi ca incepe sa picure...nu te speria ca dupa ce face depresiune la fundul borcanului...nu mai cad picaturi!!!)fiecare nucleu golea un borcanel dasta cam intr-o luna...alteori si in doua saptamani..dar il baga in rame...treaba este sa nu ramana borcanul gol!!!!,,,...am avut perioade cand mi-a fost sila sa inlocuiesc borcanul...si doi au inchis ochii...desi dura doua minute sa ma urc in pod...!!!putoare!!...au fost perioade cand am uitat si lumina prinsa in pod zi si noapte!!! si nu au avut nimic..eh...pe 1 martie cand m-am uitat in ei..acolo in pod...(bineinteles ca am mai pierdut albina ca au inceput sa zboare pe langa mine!.... aveau cate sase opt cm de puiet la eclozare...si tot atata oua si larve..pot zice ca la albina care era ..puietul era frumos,si destul!....ca o concluzie...aceste nuclee cu albina care v-am zis la intai iunie umplusera cu albina inca doua cutii 20x20x20cm...am mai zis eu...cu un nucleu iernat pe putina albina...faci in iunie albina pentru inca doi sigur !!!dar ca lumea,frumosi populati!!!fara sa te atingi de familiile de productie!!! si atentie...matci batrane care in familiile de productie ai zis ca nu-s bune!!!
mai ales ca in chiar in luna mai ...din asta iernatu potzi face(poate dona) inca un nucleu doi pentru imperechere!...ori nu stiu daca in mai te induri sa ieie albina din familiile de productie!!,....plus ca ai matci de rezerva....etc etc.........mai vorbim!!!facetzi si voi si vedetzi daca va zic povesti au ba!!!
implicareeeeeeee!!!
janese

Mesajde CORNEL V. » 13 Oct 2011, 14:30

Da' la nucleii astia fundul era clasic sau a.v.?
CORNEL V.

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 14:35

CORNEL V. scrie:Da' la nucleii astia fundul era clasic sau a.v.?

si cu si fara...si de polistiren si de lemn de 2,5...altceva?????

stii care e treaba la voi????vreti iute rezultate...concluzii...si atunci,mergeti pe ..eu cred ca...eu zic ca...sau apelati la chestii de logica umana...nu aveti rabdare,sa vedetzi ce zice albina...ori eu...fac ixperentze intinse si pe cate doi-trei ani..de parca ash trai o vesnicie si ash avea timp sa aplic rezultatele...ori..voi...nu prea avetzi timp de ixperente pe perioade lungi....voi vretzi cashcavalu...nu-i bai pentru mine...ca o sa le aplic in viatza aialalta!!!
janese

Mesajde popik50 » 13 Oct 2011, 14:55

Nea Janese ce descoperiri asa senzationale ati facut in ultimii 20 de ani ca sunt tare curios? Dar sa fie ceva deosebit... :roll:
Poze o sa pun mai tarziu cu stupina
popik50

Mesajde CATALIN » 13 Oct 2011, 15:15

popica eu cred ca toata tehnologia asta noua cu albinele si nu numai tot ce e avansat pe pamantul asta e din experimente dastea eu apreciez pe nea jenase ca face toate astea ca ne explica ceea ce a reusit el si u daca vrei sa aspiri la mai mult ia si invata si inventeaza si u ceva sa vezi ca daca are rezultate o sa fi copiat dupa parerea mea asta inseamna sa te implici sa te intereseze si sa vrei sa sti tot mai multe despre meseria pe care o practici
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Dila Daniel » 13 Oct 2011, 15:43

janese scrie:...zi-i ma lu dd-u sa incerce cu zece familii si va vedea!!!sigur la anu se va gandi sa-si faca un sopron!!!
o rama de puiet capacit daca are in plus pe fiecare familie inainte de rapitza....si itzi scotzi banii!!!problema stuparilor este ca in februarie martie consuma mai mult...si stuparu totdeauna este cu mancarea pe sponci in perioada asta!!!!
inclusiv puietul va fi altfel distribuit pe rama la familia iernata in spatii inchise....mai multe albine se ocupa de hranire si mai putine de clocire...dar asta trebui sa vedetzi cu ochii vostri!!!ca altfel...faceti ca gicanu....miciurine....harnautule...etc...etc...vraja doar!!!
in general stuparu vrea sa ierneze familiile proaste...cu bube(matca...nosema..etc..etc)..adecaaa...familiile intrate slabe in octombrie...dar ia sa bage la iernat un roi cu vana in el ...atunci sa vada dd-u minune in 30 martie...fata de unu tzinut afara!!!
incercati....si lasati scepticismul!!!

ce-o suciti atat?ce sa-mi zica?omul a intrebat in casa!
casa este casa!
adapost este adapost!
sopronul este sopron!
nu mai interpreta a la Janese!baga 'mneata stupul in casa sau la soacra in camera...si sa vedem daca mai scrii pe forum in primavara! :))
pavilionul ce este casa ,adapost sau sopru?....am uitat!...nu ai asa ceva!Cand eu numar ramele cu puiet in plus,'mneata te uiti(rugandu-te in gand)sa vezi daca a inceput matca ponta!
despre adapost am scris si eu ca inteleg(reciteste postarea mea anterioara)!
Hai ca m-ai binedispus!te tzuc pana maine! :))
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde adycnst » 13 Oct 2011, 16:08

haideti ca se poate...in 2 ani cineva va pune intrebarea "ierneaza cineva stupii sub patura!?" sau "face cineva botosei si caciulite pentru albine?" :lol:
adycnst

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 16:22

ma dd-ule...credeaM CA TE-AM BINEINDISPUS...DUPA CUM MI-AI SCRIS!~!!!! :lol:
nu esti corect!!...tu nu face comparatie cu mine ca nu suntem in aceeasi zona!!!!!tu fa comparatie cu tine...cu o grupa de familii iernate afara si alta grupa iernata cum zice baiatu care a facut topicu...intr-o cladire,casa...sopron...unde nu scade sub zero!!!otzuleeee!!!!! :D
ps...nitzel piper...ca zici ca eu nu am asha ceva...cand eu aveam pavilioane...nu pavilion... tu nici nu stiai ce e aia albina!!!!
janese

Mesajde Dila Daniel » 13 Oct 2011, 16:24

popageorgian scrie:nu am specificat ,,in casa,, adica nu cu nevasta in pat. Stupii vreau sa ii tin intr-o casa nou construita din BCA si tamplarie PVC care nu este incalzita pe timp de iarna dar anul trecut nu mi-a inghetat inauntru, a fost o amorteala din iarna pana in primavara, adica 1-5 grade+
ce spuneti merita?

Acum fara sa glumim.
Iernarea in adaposturi exista si este posibila.Totul este sa le asiguri zborurile de curatire cand timpul permite.
De meritat...sunt situatii cand se merita,situatii cand nu se merita.
In tara noastra clima permite o iernare buna afara.Sunt tari unde nu.
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 16:26

popik50 scrie:Nea Janese ce descoperiri asa senzationale ati facut in ultimii 20 de ani ca sunt tare curios? Dar sa fie ceva deosebit... :roll:
Poze o sa pun mai tarziu cu stupina

ma nepoate...eu nu zic ca fac descoperiri...ca nu mai ai ce descoperi in viatza albinei...eu zic doar ca la o discutie eu pot zice ca sunt in tema ca am facut si stiu cu ce se mananca!!! tu la cate discutii potzi zice asta??? ;) ...baga neshte poze de la tine...curiosuleee!!!

nu poze ,,cu stupina"..ca deastea are toata lumea ;) ....pune ceva...sa casc ochii!!!!
propune un subiect apicol ,,mai delicat" si hai sa-l discutam!
Ultima oară modificat de janese pe 13 Oct 2011, 16:32, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 16:30

dd-ule...problema se pune corect asha...castigi daca iernezi in ,,casa"..sau pierzi???si daca castigi...cat castigi????ce avantaje ai???dar ce dezavantaje?.....ce riscuri apar???sunt riscuri???
asta cred ca-l intereseaza pe flacau...ori voi din prima atzi dat-o in mangleala!!!
janese

Mesajde Dila Daniel » 13 Oct 2011, 16:34

janese scrie:ps...nitzel piper...ca zici ca eu nu am asha ceva...cand eu aveam pavilioane...nu pavilion... tu nici nu stiai ce e aia albina!!!!

p.s.putin piper ...macinat...
nu am vina ca te-ai nascut mai demult! nici ca nu le mai ai...:))
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 16:36

Dila Daniel scrie:
janese scrie:ps...nitzel piper...ca zici ca eu nu am asha ceva...cand eu aveam pavilioane...nu pavilion... tu nici nu stiai ce e aia albina!!!!

p.s.putin piper ...macinat...
nu am vina ca te-ai nascut mai demult! nici ca nu le mai ai...:))

lasa sa mai treaca anii si ai sa vezi ca te caci pe el de pavilion si ca trebuia de mult sa renuntzi!!!
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR