Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APIINVERT

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 17:26

Cristian IONITA scrie:oho .... bine ati revenit pe la noi dl Dumitriu ....

cumva mi-a scapat mie raspunsurile la setul de intrebari? .... stiti dumneavoastra care .... cele de bun simt la care mai adaugam inca un an fara a avea raspus.

Bine v-am regasit pe noul site dedicat apiculturii.Nu v-au scapat raspunsurile la intrebari, pentru simplul fapt ca nu am stiut sa le dau atunci cand le-ati solicitat.Dar sunt convins ca gasiti aceste raspunsuri la apicultorii care le-au vrut cu atata ardoare pe forum, dar au uitat cu desavarsire sa le puna atunci cand le-am facut invitatia la Targul de la Blaj.Cred ca am facut invitatia cu destul bun simt, si cred ca neamtul a avut si el destul bun simt sa vina la Blaj ca sa raspunda la toate intrebarile puse de apicultori.Numai ca ... intrebarile puse au fost superbe... dar au lipsit cu desavarsire.
Va rog sa nu ma atentionati la fiecare postare pe care o fac pentru faptul ca nu am raspuns la intrebarile puse, nu am facut-o cu intentia de a ascunde ceva, ci pur si simplu ca nu am stiut.Si cred ca am fost fair-play facand eforturi sa aduc pe cineva care stie sa raspunda la neclaritati.
dumitriu

Mesajde florind » 13 Oct 2011, 17:43

Facand o comparatie intre pretul apiinvertului si pretul pe care il dau procesatorii pe miere ~7,5 lei poliflora:

Domnule Dumitriu, nu ar fi mai bine sa le vindeti dv apiinvertul procesatorilor de miere asa incat, ambele parti sa faceti profituri consistente?

Iar noi apicultorii sa fim uniti si sa nu lasam pe nimeni se se atinga de munca noastra prin infiintarea de grupuri de producatori , asociatii in vederea depozitarii si valorificarii mierii.

Procesatorul mai mult decat sa depoziteze mierea si sa-i faca analize (daca este cazul ) nu face.
Eu nu am vazut la procesatori (o parte) instalatie de reducere a continutului de apa din miere.
Iar toti procesatorii cauta miere, imediat dupa extractie cu continut optim (18%) de apa.

Rezulta intrebarea : Domnilor care achizitionati miere de ce va numiti procesatori ?
florind

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 17:57

gica scrie:Apiinvertul e DOAR pentru hranirea albinelor.F40 e pentru patiserii,cofetarii,etc.
Pai se compara un produs facut pentru patiserii,cofetarii,etc cu un produs facut pentru porci,vaci,oi,albine sau alte animale.
Cand am scris ca este un ersatz (inlocuitor) ati comentat,cand am scris ca-i o behoarca chioara (imi cer scuze la vecinii bulgari,cuvantul vine de la o marca de bere de-a lor),ati comentat,cand am scris ca-i un pischwaser (28%apa,23% zahar si restul OMG)ati comentat.
Este un produs chior pentru animale si nimic mai mult.

Apiinvert-ul e un produs facut strict pentru albine.Nu o sa gasiti pe nici un site ca Apiinvert-ul este facut SI pentru vaci, oi, carabusi sau alte animale.Doar pentru apicultura si atat.Trebuie sa recunosc ca nu am auzit ca vreun fermier sa hraneasca vacile cu Apiinvert, desi Agrana produce si hrana pentru aceasta categorie de animale.E adevarat ca nu se compara cu un produs facut pentru patiserii sau cofetarii, e normal asa ceva, pentru ca Apiinvert-ul e produs din zahar(ca si siropul facut in casa) , pe cand F40 e facut din porumb.
Nu stiu unde ati vazut ca Apiinvert-ul e plin de OMG, eu personal stiu ca nu are nici in o tangenta cu OMG, dar banuiesc ca o sa aveti amabilitatea sa puneti la dispozitie dovezile din care reiese explicit acest lucru.
Daca puteti considera ca Apiinvert-ul este un produs chior pentru animale si nimic mai mult,atunci probabil se inseala apicultorii care il folosesc si care l-au facut sa fie cel mai bun produs la nivel mondial destinat hranirii albinelor.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 18:04

horia_ch scrie:Lista "aia"-i de vină! Aia cu decontările! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

nu are nici o legatura cu lista cu decontarile.Ma asteptam sa apara "explicatia" prin care sa se puna majorarea pe spatele listei cu produsele subventionate.Sa nu uitam ca lista la care faceti referire a aparut de cateva luni, in mod normal majoararea trebuia sa apara imediat dupa aparitia listei, asta pentru ca doriti sa legati scumpirea de lista respectiva.
Explicatia este alta:in fiecare an, la inceputul Lunii octombrie, cand incepe campania de recoltare a sfeclei, are loc si o re-pozitionare a preturilor in functie de mai multi factori.Iar printre acesti factori nu se ia in calcul si decontarea din Romania a produsului.Ca sa fiu mai explicit, scumpirea nu pleca din Romania ci de la fabrica din Germania.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 18:14

horia_ch scrie:Da, numa' că Agrana are şmecheria în sânge şi rupe piaţa zahărului (pentru că poate şi vrea). Pe mine m-au supărat în momentul când întregul raft de la Kaufland (raft mare, de supermarket) dedicat zahărului era plin numai şi numai de Agrana. Preţurile erau cele dictate de "piaţă" (peste 5 lei pe kg). Noroc că am găsit în altă parte zahăr pe al cărui ambalaj era inscripţionată o altă firmă. Preţul de vânzare era semnificativ mai mic (3,9 lei). Aşa că vrăjeala cu preţul pe internaţional, bursa trestiei, sfeclei ori a ridichilor mă lasă rece.

Nu inteleg de ce v-ati suparat pe Agrana cand intreg raftul de la Kaufland era plin de zahar Agrana.De ce nu v-ati suparat pe Kaufland pentru ca au bagat in raft numai zahar de la un producator?Ca asa era mai logic!
Pe piata exista mai multi producatori de zahar, puteti opta ce zahar cumparati, nimeni nu va obliga sa cumparati zahar Agrana, doar banii sunt la D-vstra in buzunar si nimeni nu va forteaza sa platiti un produs pe care nu-l vreti.E foarte simplu,la fel procedez si eu cand cumpar ceva.
dumitriu

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 18:32

florind scrie:Am o rugaminte la dl Dumitru
Cum ati calculat de ati ajuns la asemenea preturi?
Nu cumva are legatura cu acceptarea acestor produse la decontare (PNA)?
Eu nu inteleg de ce nu se deconteaza 12 kg zahar/famile/an si sa se termine odata cu aceste speculatii
Asa se intampla in Romania si cu pretul la combustibil , energie si posibil pe viitor si la alimente
Legat de F40 al domnului Dragos - este foarte bun si acceptabil la pret pentru cine nu poate sa faca sirop din zahar invertit.

Am sa va raspund pe rand la intrebari:
1)modificarea de preturi s-a facut din Germania,nu din Romania.Mai precis, produsele s-au scumpit cu "X" Euro/tona.Exact acelasi "x" s-a aplicat si pentru preturile din Romania.
2)nu are nici o legatura cu decontarea.Cunosc fenomenul prin care atunci cand un produs este subventionat se mareste artificial pretul pentru simplul fapt ca se poate.Si ma feresc mereu sa fac lucrul asta pentru ca se poate, incerc sa mentin pretul cat mai jos posibil, fara sa ma las influentat de hei-rupisme de acest gen, pentru ca stiu ca pe termen lung lucrurile ies prost.Nu uitati ca decontarea s-a inceput de luni bune, majorarea de luna asta.
3)Decontarea nu o face Agrana, asa ca nu noi stabilim ce produse alege guvernul sa subventioneze.Cred ca cei care pot raspunde la intrebarea asta sunt in alta parte, nu la noi in firma.
4)Legat de F40 sunt de accord ca e ieftin.Nu sunt de accord ca e foarte bun pentru albine, dar asta nu inseamna ca daca opinia mea nu corespunde cu a D-lui Dragos, nu puteti lua o decizie in privinta produsului pe care il folositi.Daca folositi Apiinvert si aveti probleme din aceasta cauza ma gasiti foarte usor ca sa raspundem pentru neajunsurile aparute.Daca folositi F40 si aveti probleme va duceti la cei care il comercializeaza, fiecare raspunde pentru produsele furnizate.Succes!
dumitriu

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 18:42

florind scrie:Facand o comparatie intre pretul apiinvertului si pretul pe care il dau procesatorii pe miere ~7,5 lei poliflora:
Domnule Dumitriu, nu ar fi mai bine sa le vindeti dv apiinvertul procesatorilor de miere asa incat, ambele parti sa faceti profituri consistente?
Iar noi apicultorii sa fim uniti si sa nu lasam pe nimeni se se atinga de munca noastra prin infiintarea de grupuri de producatori , asociatii in vederea depozitarii si valorificarii mierii.

Stimate Domn,
ati fi uimit cat de putin castiga Agrana de pe urma comercializarii Apiinvert-ului.Asa ca nu spuneti de profituri consistente, ca nu e cazul.
Politica Agrana este sa castige prin volumul vandut, nu prin adaosul practicat.De ceva timp incerc sa-i fac sa inteleaga lucrul asta si pe unii distribuitori.Din fericire unii au inteles, din pacate altii inca nu.
In privinta apicultorilor care se pot unii in grupuri de producatori, care sa-si protejeze munca, nu ma pot pronunta.Depinde doar de apicultori sa realizeze acest lucru, chiar m-as bucura sa se faca lucrul asta.
dumitriu

Mesajde Bambucha » 13 Oct 2011, 18:48

cristi_vidican scrie:Iata si noile preturi, preluate de pe http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... _APIPUDER/
"Incepand cu data de 1 Octombrie 2011 preturile la produsele destinate hranirii albinelor sunt:
-Apiinvert(28 kg/bax):5,8 lei/kg
Toate preturile contin TVA."

Acestea erau 1 ianuarie 2011
-Apiinvert (28 kg/bax): 4,2 lei/kg

dumitriu scrie:nu are nici o legatura cu lista cu decontarile.Ma asteptam sa apara "explicatia" prin care sa se puna majorarea pe spatele listei cu produsele subventionate.Sa nu uitam ca lista la care faceti referire a aparut de cateva luni, in mod normal majoararea trebuia sa apara imediat dupa aparitia listei, asta pentru ca doriti sa legati scumpirea de lista respectiva.
Explicatia este alta:in fiecare an, la inceputul Lunii octombrie, cand incepe campania de recoltare a sfeclei, are loc si o re-pozitionare a preturilor in functie de mai multi factori.Iar printre acesti factori nu se ia in calcul si decontarea din Romania a produsului.Ca sa fiu mai explicit, scumpirea nu pleca din Romania ci de la fabrica din Germania.

Ah da? si atunci de ce se poate procura mai departe la pretul vechi in Germania? Incercati sa prostiti pe cineva? :lol:

http://www.bienenweber.de/Bienenfutter%20Futtersirup%20Futterteig.html
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bee Happy » 13 Oct 2011, 18:53

Mutumesc Bambucha. Ai raspuns tu la intrebarea pe care ma pregateam sa o pun d-lui Dumitriu.
Stiam despre zahar ca este mai ieftin in Germania, decat la noi. Am vrut sa ma lamuresc si cu Apiinvertul.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Cristian IONITA » 13 Oct 2011, 19:02

dumitriu scrie:
Cristian IONITA scrie:oho .... bine ati revenit pe la noi dl Dumitriu ....

cumva mi-a scapat mie raspunsurile la setul de intrebari? .... stiti dumneavoastra care .... cele de bun simt la care mai adaugam inca un an fara a avea raspus.

Bine v-am regasit pe noul site dedicat apiculturii.Nu v-au scapat raspunsurile la intrebari, pentru simplul fapt ca nu am stiut sa le dau atunci cand le-ati solicitat.Dar sunt convins ca gasiti aceste raspunsuri la apicultorii care le-au vrut cu atata ardoare pe forum, dar au uitat cu desavarsire sa le puna atunci cand le-am facut invitatia la Targul de la Blaj.Cred ca am facut invitatia cu destul bun simt, si cred ca neamtul a avut si el destul bun simt sa vina la Blaj ca sa raspunda la toate intrebarile puse de apicultori.Numai ca ... intrebarile puse au fost superbe... dar au lipsit cu desavarsire.
Va rog sa nu ma atentionati la fiecare postare pe care o fac pentru faptul ca nu am raspuns la intrebarile puse, nu am facut-o cu intentia de a ascunde ceva, ci pur si simplu ca nu am stiut.Si cred ca am fost fair-play facand eforturi sa aduc pe cineva care stie sa raspunda la neclaritati.

Dl. Dumitriu eu as aprecia sa dati raspunsureile chiar si acum .... , raspunsurile din partea Dvs in calitate de reprezentant oficial al Agrana ar avea mult mai multa valoare decat cele din partea colegilor care nu au nici o calitate in relatia cu Agrana si care la randul lor le-ar fi primit si interpretat de la nu stiu ce neamt la nu stiu ce targ, in nustiu ce conditii si in nu stiu ce forma (declarativ, in alta limba, etc). Nu vreau sa comentez modul de informare al altora care accepta asa ceva, dar eu personal in tot ceea ce priveste apicultura doresc sa am informatii oficiale si asumate .... nu svonuri si interepretari la a cinspea mana asa cum observ ca in continuare sustineti ca ar fi sudficient.
Aveti noroc de faptul ca intre timp am renuntat la calitatea de moderator al acestui forum, pentru ca ar fi trebuit sa va sanctionez, in primul post al acestui topic am precizat:

Cristian IONITA scrie: ...

Discutiile pe acest topic vor avea caracter strict tehnic, orice deviere de la acest aspect va fi stearsa si autorul pasibil de sanctiune.
.....

Intrebari la care pana acum (desi au trecut ani buni) nu au fost oferite raspunsuri clare si mai ales asumate:
- glucoza, din ce este facuta si prin ce metoda?
- fructoza, din ce este facuta si prin ce metoda?
- daca cele doua componente provin sau nu din OMG?
- PH-ul solutiei?
- continutul de HMF initial si in timp?
- ce stabilizatori are in compozitie produsul?
- care este gradul de invertire al produsului?

Dl Dumitriu este rugat sa ne raspunda la aceste intrebari mai inainte de a posta orice altceva.

ramane la latitudinea colegilor ramasi in functie cum vor proceda in continuare

Eu afirm cu toata raspunderea ca in continuare va folositi de acest forum pentru o reclama nesimtita si profitati de ignoranta si mai ales lacomia colegilor apicultori.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde costinelblagniceanu » 13 Oct 2011, 19:16

Sa veniti la Dr. Tr.Severin la apicola sa vedeti Apiinvert la butoi de 300l.Se vinde cu 5ron/l. :evil: :evil: :evil:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde gica » 13 Oct 2011, 19:42

Domnul Dumitriu nu va mai face multa reclama pe aici.Ajunge totusi.Ma voi ocupa sa fie o despartire ca intre domni.
gica

Mesajde yrynel_clau » 13 Oct 2011, 19:51

Ca sa nu raman prost intreb si io . De ce nu s-a introdus zaharul in programul PNA? ca sa nu mai fie loc de interpretari si il putem lua de unde voiam noi, pe cand apiinvertul mi se pare asa ca un monopol.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 20:35

Bambucha scrie:Ah da? si atunci de ce se poate procura mai departe la pretul vechi in Germania? Incercati sa prostiti pe cineva? :lol:
http://www.bienenweber.de/Bienenfutter%20Futtersirup%20Futterteig.html

Chiar credeti ca incerc sa prostesc pe cineva?
Ce ati postat D-vstra aici (ma refer la link-ul respectiv) reprezinta un site catre un distribuitor din Germania.Nu e site-ul producatorului.Dupa cum vad eu sunt 2 variante de a solutiona problema:
1)site-ul nu este actualizat la rubrica de preturi.Puteti incerca sa contactati firma respectiva si sa aflati preturile la zi.Daca preturile sunt modificate fata de cele furnizate de pagina de internet la care faceti referire, o sa aflati cel putin preturile actualizate.Va pot da cateva exemple de comercianti din Romania care inca nu au reusit sa-si re-actualizeze preturile de pe site.Dar cand sunati o sa gasiti alte preturi fata de site.Uita-ti un exemplu cat se poate de concludent.Sunati maine la firma respectiva si spuneti-ne si noua pretul.
http://apiroua.ro/ultimele-produse,28.html
sau incercati si aici:
http://www.apinatura.ro/magazin/?ultimele-produse,28
2)preturile sunt actualizate pe site-ul nemtesc.Nu va ramane decat sa cumparati de unde este mai ieftin, banii sunt in buzunar la D-vstra.
Va rog ca pe viitor, inainte sa acuzati pe cineva ca incearca sa va prosteasca, sa cereti cateva lamuriri.Asta ca persoana in cauza sa nu se simta jignita de remarcile D-vstra.
dumitriu

Mesajde jonny_it » 13 Oct 2011, 20:37

yrynel_clau scrie:Ca sa nu raman prost intreb si io . De ce nu s-a introdus zaharul in programul PNA? ca sa nu mai fie loc de interpretari si il putem lua de unde voiam noi, pe cand apiinvertul mi se pare asa ca un monopol.

Pai este genul de contract care din start nu poti alege, mai fabrica cineva apiinvert in Romania? :lol:

Nu demult am vazut un contract care suna cam asa: "Firma care va face aplicatia trebuie sa aiba sediul la cel mult 250 de metri de o intrare in metrou ... " .. ce treaba are IT-ul cu metroul?! :mrgreen:
jonny_it

Mesajde dumitriu » 13 Oct 2011, 20:46

Cristian IONITA scrie:Dl. Dumitriu eu as aprecia sa dati raspunsureile chiar si acum .... , raspunsurile din partea Dvs in calitate de reprezentant oficial al Agrana ar avea mult mai multa valoare decat cele din partea colegilor care nu au nici o calitate in relatia cu Agrana si care la randul lor le-ar fi primit si interpretat de la nu stiu ce neamt la nu stiu ce targ, in nustiu ce conditii si in nu stiu ce forma (declarativ, in alta limba, etc). Nu vreau sa comentez modul de informare al altora care accepta asa ceva, dar eu personal in tot ceea ce priveste apicultura doresc sa am informatii oficiale si asumate .... nu svonuri si interepretari la a cinspea mana asa cum observ ca in continuare sustineti ca ar fi sudficient.
ramane la latitudinea colegilor ramasi in functie cum vor proceda in continuare

Eu afirm cu toata raspunderea ca in continuare va folositi de acest forum pentru o reclama nesimtita si profitati de ignoranta si mai ales lacomia colegilor apicultori.

Daca stiam sa raspund la intrebarile D-vstra o faceam de mult.Si nici nu il mai plimbam pe neamt pana la Blaj.Dar am presupus ca un neamt care nu era unul oarecare si care putea sa ofere niste raspunsuri oficiale prin intermediul unui traducator autorizat poate lamuri aceste aspecte.Sincer, si eu regret ca nu a pus nimeni intrebarile respective, cred ca macar se lamureau aceste intrebari.Mai ales ca era vorba de informatii oficiale si asumate.
Imi pare rau ca ati tras concluzia ca folosesc forumul pentru reclama(nesimtita) ca si celelalte aprecieri pe care le-ati facut.
dumitriu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA