Nu stiu, dar ar trebui sa emigrez imediat dupa si sa revin undeva in jur de 1 septembrie - nu am inca logistica necesara.
Multumesc pentru aprecieri!
Re: BUNKA
Mesajde TDI » 28 Aug 2013, 15:02
BUNKA scrie: Vad ca sunteti nou pe forum si poate ati ratat unele dintre trimiterile mele la adrese WEB de pe care m-am informat inainte de a face aceste experimente.
Nu am citit nimic din trimiterile pe care le-ati facut, din cauza ca ma intereseaza rezultatele obtinute in Romania(momentan - daca o sa mi se para viabila optiunea o sa incerc sa o aplic si eu, atunci o sa studiez tot ce ati citit si studiat dumneavoastra privitor la celula naturala, vsh, grooming behaviour, matci, linii, etc - eu ma gandeam ca din cate varietati de albina exista in tara la ora actuala ar fi posibil ca multe sa se comporte diferit in cazul tranzitiei de la celula mare la celula naturala), Romanie in care daca luam in calcul conditiile geografice si climaterice prezente identificam foarte multe zone fundamental diferite din punct de vedere al temperaturilor, curentilor de aer, aparitia primelor culesuri, disparitia ultimelor plante melifere, saturarea vatrei stupinei si a imprejurimilor cu alte familii de albine(de asta se face pastoral), conditii de iernare, pradatori, boli, samd. Si daca munciti si investiti bani si timp ma gandesc ca ati avea mai mult de castigat dumneavoastra si colegii apicultori daca ar avea acces la o "cercetare/experiment" contorizate, masurate, comparate cu un raport costuri/productie clar - cu rezultate evidente pentru oricine si care sa nu ofere o eticheta de irelevant, absurd, prea scump, prea scump in conditiile in care scade productia, etc.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori