Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Azi am gasit o familie cu puiet pe 3 rame si provizii pe

Mesajde peterneamt » 10 Noi 2013, 15:22

Am avut prin 2000 mătci aduse din sudul Italiei care nu au încetat ponta nici în decembrie şi mierea era aproape de zero......Evident că le-am omorât. ;)
peterneamt

Mesajde ionel07196555 » 10 Noi 2013, 20:45

Nu stiu in ce zona a tari esti .
AM stupina in SUD EST si anu trecut am dat sirop cu STARTOVIT pina pe 17 noiembrie la 3 famili
REZULTAT : 2 au iesit foarte bine una mai putin REGINA epuizata sau trintorita
Acum am la fel ca tine 6 rame bine strinse si la un control acum o saptamina aveam puet si oua pe 4 rame adunat cam 3 rame intregi
Pina sa vad ca mai are puet am oprit completare cu 2 saptamini in urma
si acum umplu hranitoru [300ml cu 2/1 sirop ] si de 2 ori pe zi cand pot
am tras cu urechea ziua si in el ventileaza ca noaptea dupa un cules bun ziua
Populatia sa marit dar nu am curaj sa mai bag o rama plina capacita ca se zice ca albina ecozata nu ajunge in primavara .
regina e de salvare BK.
Deci ce la mine merge la tine poate sa nu mearga sau sa mearga mai bine .
ionel07196555

Mesajde ACR » 10 Noi 2013, 23:36

E foarte tarziu acum pt sirop zic eu, invertit sau nu. Ma gandesc la rezerve necapacite, umezeala, si tot ce decurge de aici, stimulare, uzura, etc.... Eu l-am dat la timpul lui si toate familiile sunt bine (rar a trebuit acum sa mai dau cate o rama cu miere unei familii). Situatia expusa de mine este unica in stupina mea, ceva nou pt mine, curios si oarecum ciudat, de asta am si postat-o.
ACR

Mesajde liviutzbogos » 11 Noi 2013, 23:56

Sincer...si eu mai am 3 rame cu ceva puiet si coronite de-un dejit, matca fiind din iunie-iulie. Dar in cuib am 11 rame care, inafara de alea 3 cu puiet, sunt pline de miere. Deci, dupa ce se opreste madame din ouat, scot alea 3 goale, eventual bag o rama cu pastura (ca sigur puietul ala a mancat tot) si punct. Aci la dumneata e nasoala. Ma gnadesc ca pana la urma, cand da frigul mai tare, se opreste ea din ouat, iasa tot puietul si atunci scoti tot cei gol si bagi alte rame pline, un varachet bun si...cu Dumnezeu 'nainte. Sau? :?
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 00:02

Unspe rame in cuib? Cred ca ma las de apicultura. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 12 Noi 2013, 00:16

Mircea_63 scrie:Unspe rame in cuib? Cred ca ma las de apicultura. :(

A unificat 3 roiuri. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 00:17

Clar, ma apuc din nou. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Gabysgg » 12 Noi 2013, 09:00

liviutzbogos scrie:Sincer...si eu mai am 3 rame cu ceva puiet si coronite de-un dejit, matca fiind din iunie-iulie. Dar in cuib am 11 rame care, inafara de alea 3 cu puiet, sunt pline de miere. Deci, dupa ce se opreste madame din ouat, scot alea 3 goale, eventual bag o rama cu pastura (ca sigur puietul ala a mancat tot) si punct. Aci la dumneata e nasoala. Ma gnadesc ca pana la urma, cand da frigul mai tare, se opreste ea din ouat, iasa tot puietul si atunci scoti tot cei gol si bagi alte rame pline, un varachet bun si...cu Dumnezeu 'nainte. Sau? :?

Si totusi nu uita ca este aproape 15 noiembrie ,vreamea pare ca se raceste bine ,asa ca ai grija
Gabysgg

Mesajde liviutzbogos » 12 Noi 2013, 11:56

Mircea_63 scrie:Clar, ma apuc din nou. :D

:lol:
Mai intervin asupra lui, nu ramane asa :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 12 Noi 2013, 12:02

Gabysgg scrie:Si totusi nu uita ca este aproape 15 noiembrie ,vreamea pare ca se raceste bine ,asa ca ai grija

Pai am, tot calculez cand eclozeaza puietul ce l-am vazut ultima data dar, la urmatorul control gasesc din nou larve, oua...ultima data (sambata) cele trei rame mai aveau cam cate o palma de puiet in diferite stadii. La sfarsitul saptamanii mai fac un control, vremea s-a cam racit, nu prea mai iasa dupa polen, asta sper sa determine matca sa se opreasca.
Dl ACR, sa ne mai tineti la curent cu ce facti cu acea familie...chiar sunt curios :) Toate cele bune.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ACR » 12 Noi 2013, 19:20

Am de gand s-o mai las putin in boii ei (sper sa mai gasesc ferestre cu vreme bunicica) ca-s si eu curios sa vad ce gand are !In jurul celor cu puiet, am pus rame cu miere si ceva pastura (asa cum am gasit ), le-am gaurit putin cu creionul si-om vedea .
Mi-a si parut rau sa-l elimin pt ca dupa cantitatea de albina este una din familiile mele bune. Din pacate eu n-am asa ca voi cu 11-12 rame, ai mei acum sunt intre 4 si 9 rame (1/1).
ACR

Mesajde liviutzbogos » 12 Noi 2013, 19:33

ACR scrie:Am de gand s-o mai las putin in boii ei (sper sa mai gasesc ferestre cu vreme bunicica) ca-s si eu curios sa vad ce gand are !In jurul celor cu puiet, am pus rame cu miere si ceva pastura (asa cum am gasit ), le-am gaurit putin cu creionul si-om vedea .
Mi-a si parut rau sa-l elimin pt ca dupa cantitatea de albina este una din familiile mele bune. Din pacate eu n-am asa ca voi cu 11-12 rame, ai mei acum sunt intre 4 si 9 rame (1/1).

Stati linistit, la meu e pe 11 pt ca am unificat trei roiuri intr-unul singur...dar il mai restrang un pic, tot pe la 9 rame. Daca aveti rame pline sa-i dati si albina multa in lada, nu-i vad rostul defiintarii. Parerea mea de "mic stupar" :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR