jimm scrie:janese scrie:horia_ch scrie:... nea Janese! Am inteles ca acu' se pregateste.
acu ma pregatesc sa fac tehnic.......rafturi de vinclu...incapere izolata termic...posibilitatea de hranire si stimulare din interior...cutii adaptate pentru trteaba asta.....gaurite toate in acelasi punct...si montat stutz demontabil in loc de urdinish.....etc...etc...rabdare ca va baga tata poze...voi ierna nuclee pentru valoarea matcii si furnizoare de albina pentru alte nuclee in primavara(16 buc) si inca vreo 16 bucati nuclee dadant pe 6 rame cu rama 1/1...rafturi de vinclu de 40mm...cu osb pe rafturi.....rafturile la 400 sau 600 mm intre etaje,sa potzi modifica inaltimea functie de cutii...etc..etc......rabdare!!!
doar jimmu are voie sa vina sa vada si sa faca poze...in rest...secret de stat(pardon....top secret)!!!!
pai daca stiu eu stie tot satu nu ti'e clar
Am citit si eu o carte de apicultura (ca numai una am si pe'asta am reusit s-o citesc) ca sovieticii au facut un experiment in urma caruia au tras concluzia ca geaba' iernezi familiile protejat.. consumul e mai mic, ierneaza mai bine dar la productie baga mai putin, adica productia de miere este mai mica decat alea iernate in ger...acu' nu stiu cata dreptate au astia daca a experimentat cineva e bine de stiut daca nu experimentez eu nea' Eugene ,cand ies la pensie si-ti spun.

Ajuta la colonii care nu sunt prevazute sa faca productie.
Daca vrei sa treci matci peste iarna spre ex. Cam ce vrea sa faca d-l Jean.
Dar la fam de baza ce logica are? Sa castigi o manuta de puiet?
Poti sa le si descanti, pana nu apare polenul in natura ca s-o ia ascendent coloniile, nu se intampla miracole.
Cate grade sunt afara iarna? Cate intr-o scorbura?
Cam acelasi e raportul si intre afara/stup.
Ce sens are iernarea inauntru??
Mai bine te hodinesti iarna decat sa te cotopenesti sa le scoti la zboruri de curatire.
Scoate-le - baga-le.