Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde Dila Daniel » 13 Oct 2011, 16:37

janese scrie:dd-ule...problema se pune corect asha...castigi daca iernezi in ,,casa"..sau pierzi???si daca castigi...cat castigi????ce avantaje ai???dar ce dezavantaje?.....ce riscuri apar???sunt riscuri???
asta cred ca-l intereseaza pe flacau...ori voi din prima atzi dat-o in mangleala!!!

te rog sa recitesti randul 4 din prima mea postare.
asi fi spus cu mare drag daca aveam ce.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dila Daniel » 13 Oct 2011, 16:40

janese scrie:
Dila Daniel scrie:
janese scrie:ps...nitzel piper...ca zici ca eu nu am asha ceva...cand eu aveam pavilioane...nu pavilion... tu nici nu stiai ce e aia albina!!!!

p.s.putin piper ...macinat...
nu am vina ca te-ai nascut mai demult! nici ca nu le mai ai...:))

lasa sa mai treaca anii si ai sa vezi ca te caci pe el de pavilion si ca trebuia de mult sa renuntzi!!!

Ai perfecta dreptate cu viitorul.Dar inteleg(stiu sigur)ca voi renunta ca sa evoluez in apicultura...
tocmai deaceea nu inteleg de ce ai renuntat 'mneata!....:)) :))
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dila Daniel » 13 Oct 2011, 16:42

gata nea Janese!ca facuram topicul harcea- parcea cu "informatia" data colegului...
m-am oprit! :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde janese » 13 Oct 2011, 16:44

dd-ule propo de dezvoltarea in apicultura.......sa dea Domnul ca viatza sa-ti dea din alte surse mai multi bani decat aduci familiei din apicultura in momentul ala si vei vedea ca te vei pisha pe ea de apicultura ca sursa de venit pentru familie!!!..decat sa-mi raspunzi la asta mai bine raspunde-mi la postarea cu intrebarile...ca asta il interesa pe autorul topicului!!!..
janese

Mesajde arnautu valentin » 13 Oct 2011, 17:07

bre nea jane la matale ai avut posibilitatea sa faci rafturi !cum poti face raft pe rotund?
adi1574
arnautu valentin

Mesajde CATALIN » 13 Oct 2011, 18:35

chiar daca nu are legatura cu subiectul sincer mia placut schimbul de replici a 2 apicultori in adevaratul sens al cuvantului a fost ca un meci barcelona-real madrid
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde jimm » 13 Oct 2011, 23:45

janese scrie:
horia_ch scrie:... nea Janese! Am inteles ca acu' se pregateste.

acu ma pregatesc sa fac tehnic.......rafturi de vinclu...incapere izolata termic...posibilitatea de hranire si stimulare din interior...cutii adaptate pentru trteaba asta.....gaurite toate in acelasi punct...si montat stutz demontabil in loc de urdinish.....etc...etc...rabdare ca va baga tata poze...voi ierna nuclee pentru valoarea matcii si furnizoare de albina pentru alte nuclee in primavara(16 buc) si inca vreo 16 bucati nuclee dadant pe 6 rame cu rama 1/1...rafturi de vinclu de 40mm...cu osb pe rafturi.....rafturile la 400 sau 600 mm intre etaje,sa potzi modifica inaltimea functie de cutii...etc..etc......rabdare!!!

doar jimmu are voie sa vina sa vada si sa faca poze...in rest...secret de stat(pardon....top secret)!!!!

pai daca stiu eu stie tot satu nu ti'e clar :lol:

Am citit si eu o carte de apicultura (ca numai una am si pe'asta am reusit s-o citesc) ca sovieticii au facut un experiment in urma caruia au tras concluzia ca geaba' iernezi familiile protejat.. consumul e mai mic, ierneaza mai bine dar la productie baga mai putin, adica productia de miere este mai mica decat alea iernate in ger...acu' nu stiu cata dreptate au astia daca a experimentat cineva e bine de stiut daca nu experimentez eu nea' Eugene ,cand ies la pensie si-ti spun. :lol:
jimm

Mesajde andrei_calinescu » 14 Oct 2011, 01:19

jimm scrie:
janese scrie:

acu ma pregatesc sa fac tehnic.......rafturi de vinclu...incapere izolata termic...posibilitatea de hranire si stimulare din interior...cutii adaptate pentru trteaba asta.....gaurite toate in acelasi punct...si montat stutz demontabil in loc de urdinish.....etc...etc...rabdare ca va baga tata poze...voi ierna nuclee pentru valoarea matcii si furnizoare de albina pentru alte nuclee in primavara(16 buc) si inca vreo 16 bucati nuclee dadant pe 6 rame cu rama 1/1...rafturi de vinclu de 40mm...cu osb pe rafturi.....rafturile la 400 sau 600 mm intre etaje,sa potzi modifica inaltimea functie de cutii...etc..etc......rabdare!!!

doar jimmu are voie sa vina sa vada si sa faca poze...in rest...secret de stat(pardon....top secret)!!!!

Am citit si eu o carte de apicultura (ca numai una am si pe'asta am reusit s-o citesc) ca sovieticii au facut un experiment in urma caruia au tras concluzia ca geaba' iernezi familiile protejat.. consumul e mai mic, ierneaza mai bine dar la productie baga mai putin, adica productia de miere este mai mica decat alea iernate in ger...acu' nu stiu cata dreptate au astia daca a experimentat cineva e bine de stiut daca nu experimentez eu nea' Eugene ,cand ies la pensie si-ti spun. :lol:

Ajuta la colonii care nu sunt prevazute sa faca productie.
Daca vrei sa treci matci peste iarna spre ex. Cam ce vrea sa faca d-l Jean.
Dar la fam de baza ce logica are? Sa castigi o manuta de puiet?
Poti sa le si descanti, pana nu apare polenul in natura ca s-o ia ascendent coloniile, nu se intampla miracole.
Cate grade sunt afara iarna? Cate intr-o scorbura?
Cam acelasi e raportul si intre afara/stup.
Ce sens are iernarea inauntru??
Mai bine te hodinesti iarna decat sa te cotopenesti sa le scoti la zboruri de curatire.
Scoate-le - baga-le.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 14 Oct 2011, 01:23

jimm scrie:
janese scrie:

Stii cum o sa faci Jimmule?
Ca babele din banc.
Cica un tip beat trece pe langa gardul unui cimitir. Si il apuca pipi.
si sta el si face pipi. La un moment dat aude:
"Acu' bag-o , acu scoate-o, mai pup-o odata".
Tipului nu-i vine a crede. Se concentreaza si iar aude: "Hai bag-o, da' mai scoate-o un pic, acuma mai pup-o o data".
Tipu' mirat se inalta putin , se uita in gradina si ce vede? Doua babe ingropau o pisica.
andrei_calinescu

Mesajde janese » 14 Oct 2011, 08:06

albina in ghem iarna E AIA CARE E!!!!

problema apicultorului este:
cum fac ,ca albina din ghem sa ,,,freamate "cat mai putin pentru a-si mentine temperatura.......?
cum fac ca albina din ghem sa se uzeze la minim si astfel sa-i lungesc viatza...astfel incat ,,schimbul de albina" din primavara sa se produca cat mai spre vremea calda???
si de aici...discutii de variante!...posibilitati!!!....ca sunt multiple!!
janese

Mesajde janese » 14 Oct 2011, 08:09

arnautu valentin scrie:bre nea jane la matale ai avut posibilitatea sa faci rafturi !cum poti face raft pe rotund?

fratziculee...fitzi-ar coasta sa-ti fie!!!!itzi face fractu si pe rotund!!!
dar tu...nu shi nu!!!!asteptzi experentze pe pielea mea si apoiiii...hop shi tu!!!!otzomanule!!!!
afurisituleee......vorbim la tilifon in fiecare zi...shi ai glasul mieros...shi aici imi dai in cap!!!!vin eu la tine!!!!!!!!!!! :lol:
janese

Mesajde janese » 14 Oct 2011, 08:11

dogvet scrie:Dca ne uitam cu atentie la filmul indicat de colegul Vidican o sa observam ca apicultorul ce ierneaza familiile in hala aceea facuta din OSB cu vata de sticla la mijloc sta cu ochii ,,ca pe butelie"pe un termometru si un higrometru.Oare de ce????Nu cumva stie ca daca temperatura nu e corelata cu umiditatea lucrurile o iau razna?Parerea mea este ca mereu umbla la aerisirea cladirii pentru a nu-i scapa lucrurile de sub control,in sensul cresterii exagerate a umiditatii cu consecintele pe care le stim cu totii

ca umbla ca nu ambla...ca e cu ochii...ca nu e...are rezultate sau e doar amoru artei????? :shock:
janese

Mesajde janese » 14 Oct 2011, 08:13

andrei calinescu...lasa treaba cu logica!!!problema e simpla!!..cat castigi si cat cheltui?are rost???...e simplu!!!

la treaba ,,pana cand apare polen in natura" .....partial ai dreptate...partial...dar daca atunci cand apare polen...pacalesti familia cu cinci grade in plus in cutie????o fi rau...a fi bine????care-i spilu!!!!????lasatzi patimile si zicetzi la rece!!!
janese

Mesajde popik50 » 14 Oct 2011, 12:05

Nea Janese are dreptate cu iernatul albinelor in casa ,sopru sau unde vreti dar sa fie un spatiu mai calduros decat afara. Am vorbit ieri cu cineva care a facut experienta asta si a spus ca a avut numai de castigat mai ales cu familiile slabe . Mi-a spus sa incerc si sa vad ca are dreptate dar implica putina munca ... dar si rezultate vor fi...
Am sa incerc si eu cu 2 roi mai slabuti si am sa vad ce se va intampla. Vreau sa vad care e diferenta. :D
popik50

Mesajde jonny_it » 14 Oct 2011, 12:23

popik50 scrie:Nea Janese are dreptate cu iernatul albinelor in casa ,sopru sau unde vreti dar sa fie un spatiu mai calduros decat afara. Am vorbit ieri cu cineva care a facut experienta asta si a spus ca a avut numai de castigat mai ales cu familiile slabe . Mi-a spus sa incerc si sa vad ca are dreptate dar implica putina munca ... dar si rezultate vor fi...
Am sa incerc si eu cu 2 roi mai slabuti si am sa vad ce se va intampla. Vreau sa vad care e diferenta. :D

Nu trebuie neaparat sa fie mai cald decat afara.
Daca afara sunt minus 10 grade si este vant ele se simt mult mai intens. Intr-o incapere indiferent de temperatura de aer cat timp nu sunt curenti de aer albinele ierneaza cu un consum mai redus deci si o uzura mai mica(viata mai lunga primavara).

Nea' Janese a scris ceva de polen: nu prea are ce cauta polenul in familii decat la inceputul primaverii dupa un zbor de curatire ca altfel riscam sa ramanem fara albine.

Roii slabi ierneaza prost indiferent ca ii tii afara sau in spatiu inchis. 2-3 rame de albine au un start greoi primavara si consuma mult timp/bani fata de familiile normale.
jonny_it

Mesajde janese » 14 Oct 2011, 13:05

consuma mult timp si bani.........nu mai batetzi la clape de amoru artei!!!
cati timp si cati bani cheltuim, si ce castigam????castigam???cat....pierdem??...cat????de ce nu raspundeti la intrebarile astea care le-am repetat de nu stiu cate ori in topicul asta!!!
in legatura cu polenul...potzi da polen sau hrana proteica,dupa zborul de curatire din februarie!!nu are efectul polenului din natura..dar are!!!!!iarasi zic...cat costa(bani si munca)??...ce castigam???ce riscuri avem???exista avantaje?
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR