Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Oare s-a oprit evolutia omului?

Mesajde Mircea_63 » 11 Noi 2013, 22:03

Profesore, urla istoricul din tine. :D

Uita-te la gena. Imagineaza-ti ca iei niste prunci si ii ţîpi ( arunci) in salbaticie. Sunt cu ceva mai buni decat stramosii de acum 5-10.000 de ani?

Cultural am evoluat. Genetic nu. A crescut speranta de viata datorita nivelului de trai, nu datorita genelor. Transporti in timp unul de acum 3000 de ani si constati ca in conditiile de azi, traieste si el 80-90 de ani.

lucky5strike scrie:Oare s-a oprit evolutia omului? :roll:
Nu stim niciodata ce va fi. Dupa cifre, s-a accelerat in draci, intr-un ritm nebunesc.

Deci tu la care evolutie te referi? La cea genetica sau la cea tehnologica?

Noi ne credem tare destepti. Acu` 2000 de ani fiecare pas din traiul zilnic insemna cunoastere si calcul. Se uita ala dupa luna, dupa stele si calendar ca sa stie cand sa puna samanta in pamant. Trebuia sa stie 1001 se lucruri fara de care nu putea supravietui.
Nu exista supermarketul cu lucruri de-a gata.

Gandeste-te ce inseamna EVOLUTIE si vezi la care te gandesti. Genetica sau culturala? Socrate, Arhimede etc erau mai destepti decat 99.99 % din populatia de azi. Prosti erau si atunci, ca fara asta nu se poate. :lol:

Pana sa apara Gutemberg, memoria era de baza!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 12 Noi 2013, 00:22

Puiul de om modern? La 2 luni moare langa strachina de lapte. N-ar face fata vietii salbatice de acum 10.000 ani, cand baietii se jucau cu slefuitul pietrei.

Nu cred ca am putea adapta la viata cotidiana un nou nascut Homo Habilis, ala s-ar naste cu par pe tot corpul si nu ar avea capacitatea craniana.

Uite ca si genetic a evoluat umanitatea.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 00:27

Da??? Pai daca o iei dupa capacitatea de adaptare...neepilatul tau este mai adaptat. Unde este evolutia? :lol:
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 12 Noi 2013, 19:10

Azi sigur nu-ti trebuie predispozitie genetica pt. falci care sa toace radacini si oase. Dupa cum nici atunci nu-ti era de folos sa te nasti chel pe 90% din trup.

Evolutia e ca fiecare e mai adaptat intervalului de timp in care a vietuit...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 19:37

lucky5strike scrie:Evolutia e ca fiecare e mai adaptat intervalului de timp in care a vietuit...

M-ai lasat fara replica! Sah mat. Pai se poate? :D
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 12 Noi 2013, 22:11

Auzi Mirce, nevasta-mea, la orice situatie fara solutie, mediteaza unpic si scoate solutia: "ne imprumutam la zeci..." :lol:

Continuam, jocul. E totdeauna mai interesant ca victoria sau castigul... ca, te face sa traiesti.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 12 Noi 2013, 22:13

M-am intrebat nu odata cum i se va spune perioadei in care traim noi de catre aia din viitor. Ca aia or sa judece mai bine.

Ce-or sa gaseasca ei emblematic pentru vremile de-acum?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 12 Noi 2013, 22:18

lucky5strike scrie:M-am intrebat nu odata cum i se va spune perioadei in care traim noi de catre aia din viitor. Ca aia or sa judece mai bine.

Ce-or sa gaseasca ei emblematic pentru vremile de-acum?

Zorii dominatiei corporatiilor. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 22:27

Probabil perioada consumului nesabuit de combustibili fosili. O perioada de aur, de lux si risipa. Marele jaf al resurselor si marele dezmat. Marele dezmat al chimicalelor si antibioticelor. Marea distrugerea nesabuita a resurselor.

Nu peste multa vreme nu vor mai fi combustibili fosili, antibioticele nu vor mai avea mare efect, sursele de apa poluate, o buna parte din pamanturi otravite de chimicale. Poate exagerez, poate nu.
Ca sa poata omenirea supravietui, va fi nevoie de dictatura. Daca urmasii vor avea noroc, va fi o dictatura a legii. Cat vreme exista internetul e greu sa ajungi la dictatura. Netul e bun ca si sexul. Adica gratis.

Dictaturile primitive vor disparea, dar vor fi inlocuite de altele mult mai subtile, ascunse sub masca alegerilor. Oricum, tot ei sunt la putere, indiferent de votul nostru.

Habar n-am. Sunt pesimist la ora asta. Tu cum vezi viitorul?
Mircea_63

Mesajde paul » 12 Noi 2013, 23:02

Mircea_63 scrie:. Netul e bun ca si sexul. Adica gratis.

Nu stiu cum le gasesti tu, da' la mine si netu' si sexu' ... costa !!! :o Netu', bani si sexu ... timp (s-o conving) ! :oops: Ca doar ... "time is money". :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 12 Noi 2013, 23:22

"Bai" te apuci de IT. Incep sa iasa bani de pe net, iar nevasta se va ruga de tine sa o bagi in seama.

Uite, cam asa:
Mircea_63

Mesajde akmm » 13 Noi 2013, 00:51

Mircea_63 scrie:Probabil perioada consumului nesabuit de combustibili fosili. O perioada de aur, de lux si risipa. Marele jaf al resurselor si marele dezmat. Marele dezmat al chimicalelor si antibioticelor. Marea distrugerea nesabuita a resurselor. ...............
Habar n-am. Sunt pesimist la ora asta. Tu cum vezi viitorul?

Va trebui intr-o zi sa spunem stop imbuibarii si sa raspundem serios la intrebarea care este scopul vietii.Vom opri atunci risipa resurselor si cu ce frisoane vom accepta dezmatul de pana atunci.
Sigur revenim la sensul vietii.Care este acela si de ce sa ne subjugam lui?
Il putem afla prin autocunoastere, dar e o utopie sa crezi ca iti ajunge o viata pentru aceasta, sau preluam ,,datele" cele mai relevante.O putem lungi citind Istoria Religiilor a lui Eliade sau putem trece direc la propozitia: ,,Si nimeni nu s-a suit in cer, decat Cel ce S-a coborat din cer".Care va sa zica avem pe unul de-al nostru care ne vine cu vesti proaspete.
Daca nu acesta ar fi drumul oare de ce ne este spus dinainte ca aptitudinile paranormale vor fi acelea care vor evolua?In vremurile din urma tinerii vostri vor proroci iar batranii vise vor avea?
Nu cred ca se refera la vise de marire.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Mircea_63 » 14 Noi 2013, 11:49

akmm scrie:.......sau putem trece direc la propozitia: ,,Si nimeni nu s-a suit in cer, decat Cel ce S-a coborat din cer".Care va sa zica avem pe unul de-al nostru care ne vine cu vesti proaspete.
Daca nu acesta ar fi drumul oare de ce ne este spus dinainte ca aptitudinile paranormale vor fi acelea care vor evolua?In vremurile din urma tinerii vostri vor proroci iar batranii vise vor avea?

"Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc" spunea Andre Malraux. Probabil e in firea omeneasca, dar oamenii vad deseori contradictii si opozitii, acolo unde ele nu exista. Astfel religia si stiinta sunt vazute deseori ca fiind antagonice. In realitate se completeaza reciproc si se sprijina una pe cealalta. Doar firea razboinica a omului face ca acesta sa vada opozitie si dusmani acolo unde ei nu exista.
Ce alt exemplu mai la indemana ar fi decat antagonismul dintre diferitele biserici crestine?

Poate nu degeaba indemnul la iubire, nu este doar calea spre mantuire, ci si calea spre intelegere, iar in felul acesta cunoasterea nu este opusa credintei, ci este completarea si intarirea ei. Poti intelege pe deplin ceva fara sa iubesti acel ceva?
Ca tot suntem stupari...poti intelege albina, fara sa iubesti albina?

Aveti perfecta dreptate d-l Akmm. Stiinta si evolutionismul vin perfect in sprijinul afirmatiei d-vs. Iata cum:
S-a dovedit sau cel putin exista puternice argumente in sprijinul afirmatiei ca religiozitatea are un fond genetic. Unii sunt religiosi din nascare, altii mai putin.
Oamenii religiosi se reproduc mai mult!!! E o constatare a unei evidente. Ca inversa, adica cei care fac multi urmasi, nu sunt musai si religiosi, cum ar fi tiganii sau populatiile africane, unde domina saracia si mijloacele contraceptive, e alta poveste.

Astfel religia ofera un avantaj genetic selectiv. Cei religiosi vor avea urmasi mai multi. Gena religioasa va fi mai raspandita.
Ba mai mult, urmasii care nu vor mosteni gena religioasa, vor renunta la traditiile culturale si religioase ale parintilor, dar vor lasa urmasi mai putini.

Pare atat de simplu, incat precis am gresit pe undeva. :roll:
Mircea_63

Mesajde paul » 14 Noi 2013, 11:54

Mircea_63 scrie: Cei religiosi vor avea urmasi mai multi.

Inseamna ca eu sunt ateu ... sadea !!! :o
Ca n-am decat ... un urmas :( ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 14 Noi 2013, 11:58

Mircea_63 scrie: Oamenii religiosi se reproduc mai mult!!! E o constatare a unei evidente. Ca inversa, adica cei care fac multi urmasi, nu sunt musai si religiosi, cum ar fi tiganii sau populatiile africane, unde domina saracia si mijloacele contraceptive, e alta poveste.

Am si prevazut ca va aparea Gica-Contra, care va trage concluzii de-a-ndoaselea. :lol: :lol: :lol:
Mircea_63

Mesajde modigliani » 14 Noi 2013, 23:00

Mircea_63 scrie:Oare s-a oprit evolutia omului?

Da ! :D

" Pe Terra , cantitatea de inteligenta este , a fost , mereu constanta . Populatia mereu in crestere " ....

--- Legile lui Murphy ---
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE