Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde aurelianpopescu » 12 Noi 2013, 20:27

astazi am platit la fisc pt 90 fam albine220 lei cu cass cu tot,norma venit stupi
aurelianpopescu

Mesajde talex » 12 Noi 2013, 21:54

puteti detalia cum s-a ajuns la 220 ron la 90 de familii?
talex

Mesajde Gheară Tăinuită » 12 Noi 2013, 23:35

reformistul scrie:
Lasa dom'le ca nu e rau nici cum a iesit. Era mai bine la 98 lei/familia de albine - norma de venit? :)
Colegul adyta baga stire eronata de la postul Irealitatea. Una e taxa, alta e impozit!!!
Noi trebuie sa fim atenti anul viitor la Directiile Agricole din judetele noastre. Acolo sa o punem de un miting daca vor incerca sa ne bage mana in buzunar! ;)
Nu stiam de ce ma busea sughitul domnu' Gheara Tainuita :lol: Sa auzim numai de bine, ca de rau ne-am cam saturat,

domnule reformistul,
cred că nu aţi sesizat ironia..
vă rog să mă scuzaţi dacă am fost prea subtil... ;)
ce spuneţi dumneavoastră este ca în bancul ăla cu rabinul şi evreul care locuia într-o cameră mică
normal că, după ce bagă şi animalele în casă, atunci când le dă afară i se pare că are loc suficient...
nu e vorba de 98 lei sau 40 de lei pe familie ca normă de venit...
după cum vă spuneam şi altădată, răul este deja făcut...e vorba de compromisul impozitării apiculturii
de ideea în sine...
nu săriţi în sus, nu dumneavoastră sunteţi vinovat...
ba chiar aţi făcut mai mult decât mulţi de pe acest forum.....
în mod sigur mai mult decât mine.
faţă de afirmaţia dumneavoastră, colegul adyta nu bagă nicio ştire eronată...
colegul adyta postează un link către o declaraţie a unui politician, care confirmă cele postate de proapis 13 mai devreme...
sunt lucruri care, pe mine cel puţin, mă îngrijorează...
fiindcă, în situaţia în care se va adeveri că

Se abrogă prevederile referitoare la stabilirea normelor de venit corespunzătoare veniturilor din activităţi agricole pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013 cuprinsă între 1 februarie 2013 şi până la sfârşitul anului fiscal.

în contextul declaraţiei ministrului Voinea, responsabil, ......printre altele, cu bugetul

Scenariul de bază nu cuprinde în acest moment o creştere de taxe care afectează salariul de bază. Dar în scenariul de bază există un gol între venituri şi cheltuieli care trebuie umplut. Trebuie luate măsuri, dar preferăm măsuri de natura eliminării excepţiilor care sunt în codul fiscal. Sunt mulţi care sunt exceptaţi"

s-ar putea să semene cu o încearcare de schimbare a regulilor în timpul jocului.. :o
abrogându-se prevederile impozitării după norma de venit, procedura de impozitare ar putea deveni cea în sistem real, fiindcă din declaraţia lui voinea nu poate fi vorba despre exceptarea de la impozitare .....

după cum s-a procedat cu oug 8/2013, mă aştept să fim puşi în faţa faptului împlinit...
tot ca la oug 8 /2013 se vor face valuri pe forum ...
se va înjura...
se va ameninţa, pe ici pe colo...
după care, uniţi într-un singur gând...
dar fiecare pentru el...
se va încerca să se identifice "soluţii" pentru a nu se plăti impozit...
din cel puţin două motive:
pentru că nu avem vocaţie pentru altceva...
pentru că este o reacţie firească a unor oameni care nu au încredere nici în guvernanţi şi nici în cei care ar trebui să le reprezinte interesele
Gheară Tăinuită

Mesajde filip » 13 Noi 2013, 09:55

Din discutiile mele cu factorii de decizie situatia e cam asa:
Impozitul pe norma de venit e una si impozitul si sanatatea pe valorificarea productiei e alta.
Ori sa asteptam pana saptamana viitoare sa vedem cum iese ordonanta
http://www.gazetadeagricultura.info/sti ... rapid.html
filip

Mesajde aurelianpopescu » 13 Noi 2013, 19:07

revin cu calcul norma venit stupi;am declarat 99 stupi la fisc'; 99-75=24X40=960lei norma;16%-impozit=154lei; cass=48lei;total=202 lei fisc valcea
aurelianpopescu

Mesajde reformistul » 13 Noi 2013, 22:31

Gheară Tăinuită scrie:
reformistul scrie:
Lasa dom'le ca nu e rau nici cum a iesit. Era mai bine la 98 lei/familia de albine - norma de venit? :)
Colegul adyta baga stire eronata de la postul Irealitatea. Una e taxa, alta e impozit!!!
Noi trebuie sa fim atenti anul viitor la Directiile Agricole din judetele noastre. Acolo sa o punem de un miting daca vor incerca sa ne bage mana in buzunar! ;)
Nu stiam de ce ma busea sughitul domnu' Gheara Tainuita :lol: Sa auzim numai de bine, ca de rau ne-am cam saturat,

domnule reformistul,
cred că nu aţi sesizat ironia..
vă rog să mă scuzaţi dacă am fost prea subtil... ;)
ce spuneţi dumneavoastră este ca în bancul ăla cu rabinul şi evreul care locuia într-o cameră mică
normal că, după ce bagă şi animalele în casă, atunci când le dă afară i se pare că are loc suficient...
nu e vorba de 98 lei sau 40 de lei pe familie ca normă de venit...
după cum vă spuneam şi altădată, răul este deja făcut...e vorba de compromisul impozitării apiculturii
de ideea în sine...
nu săriţi în sus, nu dumneavoastră sunteţi vinovat...
ba chiar aţi făcut mai mult decât mulţi de pe acest forum.....
în mod sigur mai mult decât mine.
faţă de afirmaţia dumneavoastră, colegul adyta nu bagă nicio ştire eronată...
colegul adyta postează un link către o declaraţie a unui politician, care confirmă cele postate de proapis 13 mai devreme...
sunt lucruri care, pe mine cel puţin, mă îngrijorează...
fiindcă, în situaţia în care se va adeveri că

Se abrogă prevederile referitoare la stabilirea normelor de venit corespunzătoare veniturilor din activităţi agricole pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013 cuprinsă între 1 februarie 2013 şi până la sfârşitul anului fiscal.

în contextul declaraţiei ministrului Voinea, responsabil, ......printre altele, cu bugetul

Scenariul de bază nu cuprinde în acest moment o creştere de taxe care afectează salariul de bază. Dar în scenariul de bază există un gol între venituri şi cheltuieli care trebuie umplut. Trebuie luate măsuri, dar preferăm măsuri de natura eliminării excepţiilor care sunt în codul fiscal. Sunt mulţi care sunt exceptaţi"

s-ar putea să semene cu o încearcare de schimbare a regulilor în timpul jocului.. :o
abrogându-se prevederile impozitării după norma de venit, procedura de impozitare ar putea deveni cea în sistem real, fiindcă din declaraţia lui voinea nu poate fi vorba despre exceptarea de la impozitare .....

după cum s-a procedat cu oug 8/2013, mă aştept să fim puşi în faţa faptului împlinit...
tot ca la oug 8 /2013 se vor face valuri pe forum ...
se va înjura...
se va ameninţa, pe ici pe colo...
după care, uniţi într-un singur gând...
dar fiecare pentru el...
se va încerca să se identifice "soluţii" pentru a nu se plăti impozit...
din cel puţin două motive:
pentru că nu avem vocaţie pentru altceva...
pentru că este o reacţie firească a unor oameni care nu au încredere nici în guvernanţi şi nici în cei care ar trebui să le reprezinte interesele

Am sesizat si ironia si contextul, de asta am pus si maimutoii aia zambitori. E clar ca raul e facut, dar dupa cum bine cunosc majoritatea dintre cei interesati ca lipsa de unitate a apicultorilor (ma refer si la reprezentatii din jilturile asociatiilor) a dus la acest rau. Ca el a fost partial limitat e alta discutie si e bine ca s-a realizat asta. Intro tara normala altfel ar fi stat lucrurile. In ce priveste referirea la colegul de forum adytza a fost facuta in contextul in care am sperat ca va aparea o dezbatere pe acesta tema si mai multa informatie si interes din partea celor care, dupa cum spuneti, au stat spectatori la vremea cand se discuta despre impozitare.
reformistul

Mesajde adytza » 15 Noi 2013, 00:25

aurelianpopescu scrie:revin cu calcul norma venit stupi;am declarat 99 stupi la fisc'; 99-75=24X40=960lei norma;16%-impozit=154lei; cass=48lei;total=202 lei fisc valcea

Am o intrebare pertinenta. Daca imi raspundeti ,va spun de ce am pus-o: In afara de CASS-ul susmentionat mai platiti CASS si din alt venit(salarii,alte activitati independente,etc.)?
adytza

Mesajde adytza » 15 Noi 2013, 00:33

@reformistul si @Gheara Tainuita nu va mai certati ca este asa cum am spus eu. Uite si sursa oficiala acum(deschideti doc. anexat): http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... fiscal.htm
Deci incepand cu 01 ian 2014 nu se fac modificari care sa ne afecteze, iar privitor la cuantumul normelor de venit trebuie sa stam aproape de directiile judetene agricole sa nu le urce la cer.
adytza

Mesajde Gheară Tăinuită » 15 Noi 2013, 15:41

adytza scrie:@reformistul si @Gheara Tainuita nu va mai certati ca este asa cum am spus eu. Uite si sursa oficiala acum(deschideti doc. anexat): http://economie.hotnews.ro/stiri-finant ... fiscal.htm
Deci incepand cu 01 ian 2014 nu se fac modificari care sa ne afecteze, iar privitor la cuantumul normelor de venit trebuie sa stam aproape de directiile judetene agricole sa nu le urce la cer.

colegu' adztya,
simţi nevoia să te laude lumea pe forum??
da domn'e, ai avut dreptate....este aşa cum ai spus....
numai că eu şi domnul reformistul nu ne certăm, ci argumentăm.
civilizat...
uite, din link-ul pus de matale am extras asta....
este la titlul III, impozitul pe venit, cel de-al 5-lea punct:
Se abroga prevederile referitoare la stabilirea normelor de venit corespunzatoare veniturilor din activitati agricole pentru perioada impozabila din anul fiscal 2013 cuprinsa intre 1 februarie 2013 si pana la sfarsitul anului fiscal.
ce nu pricep eu, colegu' adztya, sunt următoarele:
1. de unde ai înţeles că din articolul cu pricina ar fi vorba de cuantumul normelor de venit??
fiindcă în link-ul ăla pus de matale se vorbeşte că se abrogă prevederile referitoare la stabilirea normelor de venit, cea ce poate fi interpretat şi că se abrogă prevederile titlului III, capitolul 2, venituri din activităţi independente, art.49 din codul fiscal în vigoare pe 2013.....
ceea ce ar putea conduce la determinarea venitului net anual în sistem real...
în cazul ăsta, poţi să stai, nu aproape, ci lipit de gardul direcţiei agricole :o .....că nu rezolvi nimic
2. de unde ai tras concluzia că incepand cu 01 ian 2014 nu se fac modificari care sa ne afecteze
eu am înţeles exact invers şi mă gândesc, colegu' adytza, dacă nu cumva am citit alt articol decât dumneata....
poate mai pui un link şi cu astea...
poate ne luminezi şi pe noi..., ăştia care ne certăm pe aici....
că te mai laud o dată pe forum,
parol
Gheară Tăinuită

Mesajde lucky5strike » 15 Noi 2013, 20:24

Sa nu fim prea scortosi, fiecare scrie ca sa arate ce stie sau doar sa fie util... Ipostaza normala in ambele cazuri. Neimputabila... 8-)

Personal apreziez pozitiv colegi precum reformistul sau adytza. Scriu la obiect si cu folos. Cu cat facem asta mai multi, mai mult, cu atat mai bine.

Eu inteleg din treaba de mai sus ca finantele iar se gandesc cum sa umble pe la grile, cat doarme poporu'...

Imi miroase a diversiune, gen jocul cu coada matei si ghemul de ata.

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Gheară Tăinuită » 15 Noi 2013, 22:37

din postarea la obiect şi cu folos a colegului adytza se înţelege altceva...
Gheară Tăinuită

Mesajde lucky5strike » 15 Noi 2013, 23:04

Fiecare vine cu interpretarea lui. Deocamdata presupunem, ca intentiile sobolanilor nu au fost niciodata prea clare...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde adytza » 16 Noi 2013, 13:06

Intrebarile lui colegu'Gheara denota ca nu a citit cu atentie ultimile mele postari si mai ales documentul cu proiectul de modificare al codului fiscal atasat la articolul din link(deci NU articolul);
Nu am nevoie sa fiu laudat ci doar vreau sa fiu constructiv si de folos colegilor care doresc asta;
Prin"incepand cu 01 ian 2014 nu se fac modificari care sa ne afecteze" ma refeream la temerea de acum o luna( cand min. finante vorbea de anularea exceptiile de la impozitare) ca va fi scos/redus pragul de pana la 75 familii neimpozabile.Oricum imi fac mea culpa deoarece trebuia sa scriu"alte modificari decat cuantumul normelor de venit";
Din pacate nu am ce le face colegilor care inteleg "invers" sau au alte intentii;
Insa colegilor care doresc sa inteleaga realitatea(si nu sa faca insinuari) ii sfatuiesc sa citeasca atent proiectul din documentul atasat in link(in special e vorba de ART.I punctele 22,23 si 24) coroborat cu Cap.7. articolele de la 71 pana la 74 (care ne privesc direct) din Codul Fiscal valabil 2013. Faceti modificarile respective si scoateti ce se abroga, iar ce ramane este codul valabil pe 2014. E simplu;
Iar colegului Gheara ii promit ca nu voi mai face nici o referinta la el de acum incolo. Asa cum spuneam doresc sa-mi ajut colegii pe acest forum si NU sa fac polemica. La randul meu am invatat multe, de aici, despre cresterea albinelor inclusiv din postarile dlui Proapis13 care poate acum e un pic suparat pe mine(imi cer scuze daca este asa).
adytza

Mesajde reformistul » 16 Noi 2013, 14:09

Dragilor sa ne clarificam si sa fie simplu pentru toata lumea cum sta treaba in ce priveste impozitarea familiilor de albine.
1. Intra sub incidenta impozitarii cei care au peste 75 de familii de albine si vor plati diferenta scazand cele 75. (Exemplu: ai 100 familii,platesti impozit pe 25).
2. Norma de venit stabilita prin Legea 571/ 2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare este de 40 de lei / familia de albine. (impozitul este de 16% pentru cei care platesc CAS (adica mai sunt angajati si deja platesc sau platesc voluntar) si de 16%+5,5%= 21,5% pentru cei care nu platesc). Aceste procente se aplica la norma de venit la cei 40 de lei. Si rezulta 6,4 lei / familia de albine impozit pentru cei care deja platesc CAS si 8,6 lei / familia de albine pentru cei care nu plateau si vor plati prin acest impozit.

Asa,
acum sa trecem la Proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale - publicat în data de 14.11.2013 pe siteul Ministerului Finantelor. Aici si colegul Adytza si colegul Gheara Tainuita au avut cate ceva de spus, chiar si eu. In ceea ce priveste apicultura se precizeaza asa:

1. In nota de fundamentare a proiectului: la C. Titlul III - Impozitul pe venit - (asa au numerotat si notat) se spun urmatoarele la pct. 8 si 9. : "8. Clarificare de natură tehnică privind faptul că venitul anual din activităţi agricole se stabileşte pe bază de norme de venit pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine pentru categoriile de produse vegetale şi animalele prevăzute la art.72 alin.(2) din Codul fiscal.
9. Se abrogă prevederile referitoare la stabilirea normelor de venit corespunzătoare veniturilor din activităţi agricole pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013 cuprinsă între 1 februarie 2013 şi până la sfârşitul anului fiscal".

2. In proiectul de ordonanta ce scrie:
la punctul 23. Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine pentru categoriile de produse vegetale si animale prevazute la articolul 72 alin (2).
la punctul 24 La articolul 73 alineatul (3) se abroga. - Ei asta i-a dus in eroare pe unii. Insa ce s-a vrut prin asta nimic doar sa dea posibilitatea sa faca un cincinal pentru ca asa este contruita si aceasta ordonanta de urgenta (au gandit modificarile pentru urmatorii 5 ani. Daca priviti in finalul Proiectului de ordonanta va lamuriti).

Acum la albinele noastre: deci se sterge (abroga) alineatul 3 de la art. 73. Ce prevedete acest alineat 3 in Legea 571: "Alineatul (3) Normele de venit corespunzătoare veniturilor definite la art. 71 alin. (1) sunt stabilite pentru perioada impozabilă din anul fiscal 2013 cuprinsă între 1 februarie 2013 şi până la sfârşitul anului fiscal, potrivit tabelului (si tabelul cuprinde normele pe care le stiti) următor:"

In concluzie: Normele de venit raman la fel pina anul viitor cand pot fi modificate sau nu de Directiile Judetene de Agricultura din fiecare judet! Au facut doar un cincinal pentru incasari la bugetul de stat. Asta a fost gandirea lor, mai ales ca acum descentralizeaza si aceste directii agricole catre consiliilejudetene. Deci in final Directia Agricola va propune norma de venit si consilierii judeteni vor aproba. Deci, domnilor tot la mana politicienilor ajungem, cel putin pentru acest aspect. Va doresc un sfarsit de saptamana linistit. :)
reformistul

Mesajde barbu radu » 17 Noi 2013, 22:45

2. Norma de venit stabilita prin Legea 571/ 2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare este de 40 de lei / familia de albine. (impozitul este de 16% pentru cei care platesc CAS (adica mai sunt angajati si deja platesc sau platesc voluntar) si de 16%+5,5%= 21,5% pentru cei care nu platesc). Aceste procente se aplica la norma de venit la cei 40 de lei. Si rezulta 6,4 lei / familia de albine impozit pentru cei care deja platesc CAS si 8,6 lei / familia de albine pentru cei care nu plateau si vor plati prin acest impozit.
Si totusi la Calarasi am platit de doua ori CAS
Fişiere ataşate
scan0022.jpg
PRIMA RATA,PANA PE 25.12.2013 URMEAZA SI RESTUL
barbu radu

Mesajde lucky5strike » 17 Noi 2013, 23:27

Barbule, CASS ai platit, nu CAS, ca ala e mai groscior.

Si la Dolj asa s-a calculat, impozit si CASS, 21,5 din norma, indiferent ca mai avea seful albinei alt serviciu.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA