Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum ii pregatesc de iarna

Mesajde bee - fun & crazy » 04 Oct 2011, 20:43

cum e cu gaurirea ramelor cu creionul?
e pe bune sau e putin SF aici?
am mai auzit asa ceva de la un veteran in apicultura, dar mi s-a parut ca face misto de mine
deci?
Ce a trecut a disparut; ceea ce speri este absent; doar prezentul este al tau.
bee - fun & crazy

Mesajde IonutMioveni » 04 Oct 2011, 20:59

Depinde la ce te referi domnule bee- fun&crazy.
Colegul nostru Liviu se refera la gaurirea ramelor pentru a permite circulatia mai usoara de pe o rama pe alta a albinelor prin gaurirea propriu zisa a fagurelui.Este donț Liviu? sau am dat cu bata-n balta :lol:
Sper ca nu va ganditi la gaurirea lateralelor ramelor cu creionul caci atunci chiar tine de domeniul SF! :D
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde paul » 05 Oct 2011, 09:04

ichim costel scrie:
paul scrie:Multumesc nene Janese ! Sambata ma duc dupa papura si ...ma impliiiic :roll: :roll: :roll:

Te duci dupa primul inghet ca atunci poti taia papura

Am fost deja si am taiat-o cu secera .Acum am pus-o la uscat .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviu1965 » 05 Oct 2011, 13:00

La un moment dat am pus o intrebare despre modul cum se deplaseaza albina cand este in ghem. Nea Gica a explicat in putine cuvinte dar explicit modul lor de deplasare.
Cand am cumparat o familie, in primavara asta, aveau cateva gauri facute in rama ( nu in lemn ) cam de grosimea unui creion. Atunci nu am intrebat nimic. Dar acum , cand le pregatesc de iernat......

Totusi, daca poate cineva dezvolta subiectul..... nu e mult de scris....
liviu1965

Mesajde proapis13 » 05 Oct 2011, 15:10

bee - fun & crazy scrie:cum e cu gaurirea ramelor cu creionul?
e pe bune sau e putin SF aici?
am mai auzit asa ceva de la un veteran in apicultura, dar mi s-a parut ca face misto de mine
deci?

Ce mi se pare mie S.F. din postarea ta e ca esti posesor de albine si nu ai citit inca nimic
despre ele decat ce scrie pe forum si ai cateva sfaturi date dupa ureche pa care nu le-ai inteles
Citit,cititi si iarasi cititi ;) ...ca sa parafrazez pe cineva
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviu1965 » 05 Oct 2011, 16:43

Asta nu era Lenin ?
liviu1965

Mesajde jenica67 » 05 Oct 2011, 21:42

Nu era, ca ala nu a zis, numai sa cititi, ci, chiar sa si invatati !! :lol:
jenica67

Mesajde balu » 06 Oct 2011, 18:14

Eu am urmatorea dilema, sa iernez pe rame mai pline , noi,dar fara pastura,sau sa las ramele unde a crescut puietul, dar mai putina miere, si ramele scoase ce fac cu ele ,unde le tin, pina acum iernam pe ramele de cuib dar aveau coroane serioase, nu stringeam cuibul, ghemul se forma unde vroiau ele. am avut si surpriza sa ierneze dupa diafragma dar am avut noroc.
La un roi am luat 2 rame mai goale din cuib, le-am departat de restul, intre ele am pus hranitorul, daca le lasam mai mult, cred ca imi construiau sub hranitor, aici se concentrasera albinele.
La un roi am intercalat ramele de cuib mai goale cu rame pline, sa vedem ce fac, n-am descapacit nimic in partea de jos
balu

Mesajde CORNEL V. » 06 Oct 2011, 18:32

Trebuie sa iernezi numai pe rame inchise la culoare in care au crescut 2-3 generatii de puiet nu ai ce cauta cu rame albe in cuib.
Strange cuibul cat mai mult ,data viitoare nu se stie daca mai ai noroc,sa stea albinele si pe partea interioara a diafragmei
La roiul ala ,aia-i o parere daca crezi ca iti mai construiau acum in lipsa unui cules
CORNEL V.

Mesajde ciptheman » 06 Oct 2011, 21:11

cred ca aveau cules in hranitor
ciptheman

Mesajde soicagabriel » 14 Oct 2011, 17:48

amintesc ca sunt incepator :D ,cine imi poate spune si mie pot deja sa pun folia deasupra ramelor si sa deschid fundul stupului (fund antivarooa)? zilele astea am vazut prognoza meteo si temp. ajunge in zona la mine min.1 grad - max 12 grade saptamana urmatoare ,dupa care urca max 18 grade,menzionez ca azi fac al 2 tratament cu varamit ,azi pun si diafragma ca acum am reusit sa le confectionez.
soicagabriel

Mesajde liviu1965 » 14 Oct 2011, 18:16

Unii deja au terminat impachetarile de iarna. Cu vremea asta.... acum e cum e... dupa 4-5 ore poate sa ninga.
Fa ce le faci si " incuie usa "
liviu1965

Mesajde paul » 15 Oct 2011, 10:37

soicagabriel scrie:amintesc ca sunt incepator :D ,cine imi poate spune si mie pot deja sa pun folia deasupra ramelor si sa deschid fundul stupului (fund antivarooa)? zilele astea am vazut prognoza meteo si temp. ajunge in zona la mine min.1 grad - max 12 grade saptamana urmatoare ,dupa care urca max 18 grade,menzionez ca azi fac al 2 tratament cu varamit ,azi pun si diafragma ca acum am reusit sa le confectionez.

Salut Gabi .Abia acum am citit postarea ta . Precizeaza ,fundurile au sita pe toata suprafata sau doar o portiune .Daca au sita pe toata suprafata ,deschide numai jumatate ,iar daca au pe o portiune mai mica ,lasa deschis total ,pune-le folia si diafragma .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 15 Oct 2011, 11:05

liviu1965 scrie:Unii deja au terminat impachetarile de iarna. Cu vremea asta.... acum e cum e... dupa 4-5 ore poate sa ninga.
Fa ce le faci si " incuie usa "

Liviu te rog sa nu te superi pentru ... Baiatul asta precizeaza cam in toate postarile ca este SUPERINCEPATOR .A avut o ocazie sa cumpere 30 de stupi si ...i-a cumparat !!!Acum are nevoie de ajutorul vostru (nostru ).Daca stii ,daca vrei ,daca te lasa ...inima ,...INVATA-L !!! De "profesori "gen "invata ", "trebuia sa stii ", "citeste "si acum mai nou "FA CE LE FACI "...are ...podul plin ... :!: Respect ...FARA SUPARARE !!!
paul

Mesajde proapis13 » 15 Oct 2011, 15:44

paul scrie:Acum are nevoie de ajutorul vostru (nostru ).Daca stii ,daca vrei ,daca te lasa ...inima ,...INVATA-L !!! De "profesori "gen "invata ", "trebuia sa stii ", "citeste "si acum mai nou "FA CE LE FACI "...are ...podul plin ... :!: Respect ...FARA SUPARARE !!!

Tonul tau din postarea asta deranjeaza;asa ca nu te mai da tu prea priceput in sfaturi
ca s-ar putea ca tanarul nostru apicultor sa greseasca.Din cauza TA si a nestiintei lui
Tu ai citit cand ai scris mai jos??

....Salut Gabi .Abia acum am citit postarea ta .
Daca au sita pe toata suprafata ,deschide numai jumatate ,
iar daca au pe o portiune mai mica ,lasa deschis total ,pune-le folia si diafragma .....

Esti sigur pe ceea ce scrii??
Ai iernat vreodata asa sa fi in masura sa-i invetzi si pe altzii??
Da-ne si noua mai multe detalii catzi ai bagat in iarna??
Cati ai scos si cu ce pierderi??
La catzi ai avut fund cu sita si pe ce suprafatza?/
Cum s-au comportat cei cu sita pe fund cu folia pusa si cum cei cu fundul plin??

Dai sfaturi inteligente unui om care a mai citit cat de cat despre albine si intelege despre ce e vba

Sfatul meu pt soicagabriel ESTE sa citeasca si sa se tina de cel care i-a vandut stupii sa-i scoata
teferi in primavara iar in tot acest timp sa se familiarizeze cu termenii din apicultura si sa invete

Raspunde te rog cand ai timp la aceste intrebari si o sa-ti dau la randul meu orice raspuns la ce te intereseaza
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde silviu b » 15 Oct 2011, 16:24

ascultati ca am mai spuso stupatitul este ca pescuitul asa ca fa ceti spune inima citeste din carte co sa ai parte.
silviu b

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR