Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Goana dupa pamant

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 00:08

kamy scrie:Ai dreptate mircea,nu duc pamanturile cu ei,e suficient ca noi si urmasii nostri sa fim slugi lucrand propriile pamanturi,vezi turcia colonie ruseasca!

Cu mecanizarea din ziua de azi, nu apuci tu sa lucrezi acolo. In schimb cu banii ce ii ia statul ca impozit sau echilibrarea balantei de plati din exporturi, tot viata ta va fi mai buna. Daca nu te fura politicienii.

"Bai" imi place despre tine. Unul care munceste in strainatate, pe bani buni, e...sclav.
Daca lucreaza in Romania pe leafa de mizerie, e...spune tu.
Un angajat care munceste si e platit corect, e... sluga. E treaba Statului sa aibe grija ca tu sa fii corect platit.

Unul care isi roade unghiile de foame si astepta ajutoare, e...demn. Stapan, nu sclav. Destept, nu prost.
Pai daca ai pamant si vrei sa il lucrezi, lucreaza-l nene, ca nimeni nu te opreste. Boierule!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde delorin I » 17 Noi 2013, 00:12

Mecazizare? E deja trecut maica ....e fumat! Si asta in extrem de putina vreme in timpul vietii noastre! Deja sute de hectare sunt arate sau muncite de unu sau 2 oameni! Deja discutam de INFORMATIZARE SI AUTOMATIZARE daca nu cumva si astea sunt de IERI!! Oricum ar fi SUNTEM TOTAL DEPASITI SI NEPUTINCIOSI!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ovidiu_78 » 17 Noi 2013, 00:13

ca orice lucru ce apare nou este lansat ca zvon...sa se testeze piata...sa vada ce reactii vor aparea...pro sau contra...sa vada unde mai trebuie umblat pt a impaca populatia...chestii din astea de manipulare a populatiei...sigur se va ajunge la ceva referendum sau stiu eu ce prostie care sa tina capul de afis la stiri s ziare sa mai aiba si aia ceva subiecte de senzatie....un singur lucru e cert....romania nu se indreapta spre o directie buna :cry:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Noi 2013, 00:16

si ce-am putea face , ca politicienii , adica partidele , le-am testat pe toate , si ... acelasi rezultat !!!
:oops: :oops: :oops:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 00:20

delorin I scrie:Si ca lamentarea mea sa nu fie inutila, poate ca toti ar trebui sa ne construim identitatea in jurul unui vers din Grigore Vieru, la care fara sa vrem ajungem- CASA PARINTEASCA NU SE VINDE! Dar oare cati nu au vandut-o deja? Si cati maine nu o vor face iar?

Ce e mai important pentru tine, parintii sau copilul?
Valorile materiale sau spirituale?

Pastrezi "Coliba Unchiului Tom" din sentimentalism si nu trimiti copilul la scoala? Sa spunem ca ai o suma. Poti sa o dai copilului direct, sa faca ce vrea, sau cu banii aia sa-l scolesti. Face scoala la Moskova, Paris, Viena, dar scoala nene.
Fie si o facultate prin Bucuresti, dar meserie, nu ecologie, turism si mediu.

Ce zici, un tanar medic de 25-26 de ani, sarac, comparativ cu altul nescolit, dar cu o casa a bunicilor...peste 20-25 de ani pe care cum ii vezi?

La urma urmei, vorbim discutii.
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 00:22

ves.lucian.zabrani scrie:si ce-am putea face , ca politicienii , adica partidele , le-am testat pe toate , si ... acelasi rezultat !!!
:oops: :oops: :oops:

Luciane, daca as sti raspunsul, m-as ocupa de politica.
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 17 Noi 2013, 00:27

nu as vrea , pentru ca daca ai intra in politica , sigur te-as pierde !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 00:30

Multumesc! :oops:
Mircea_63

Mesajde delorin I » 17 Noi 2013, 00:30

Mircea_63 scrie:
delorin I scrie:Si ca lamentarea mea sa nu fie inutila, poate ca toti ar trebui sa ne construim identitatea in jurul unui vers din Grigore Vieru, la care fara sa vrem ajungem- CASA PARINTEASCA NU SE VINDE! Dar oare cati nu au vandut-o deja? Si cati maine nu o vor face iar?

Ce e mai important pentru tine, parintii sau copilul?
Valorile materiale sau spirituale?

Pastrezi "Coliba Unchiului Tom" din sentimentalism si nu trimiti copilul la scoala? Sa spunem ca ai o suma. Poti sa o dai copilului direct, sa faca ce vrea, sau cu banii aia sa-l scolesti. Face scoala la Moskova, Paris, Viena, dar scoala nene.
Fie si o facultate prin Bucuresti, dar meserie, nu ecologie, turism si mediu.

Ce zici, un tanar medic de 25-26 de ani, sarac, comparativ cu altul nescolit, dar cu o casa a bunicilor...peste 20-25 de ani pe care cum ii vezi?

La urma urmei, vorbim discutii.

Omul cu chemare, vocatie, va ajunge, mai devreme sau mai tarziu fara sa vanda casa bunicilor ceea ce trebuie! Exceptie fac situatiile extreme!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Florin Dobre » 17 Noi 2013, 00:37

Imi dau si eu cu parerea ca ma manca-n...deste.
Suntem naivi sa credem ca mai exista granite ori ca guvernul roman face si drege.
Interesul economic si goana dupa resurse nu au granite. Terenul cultivabil este o resursa si inca una rara. La 7 miliarde le trebuie papa.
Jos guvernul, jos statul...pai astia nu mai au nici-o treaba. Ei executa doar ce li se spune de mai de sus. Nu se prind de cum merge joaca...altii. Nu suntem singurii. E treaba globala.
Noi ne-am obisnuit sa credem ca suntem o insula de independenta. Vise.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 00:47

Fie si religios, nu pledez pentru legarea de valorile materiale.

Acuma, daca nu-i musai, n-o vinzi. Nu vreau sa spun ca trebuie vandut tot si gata. Dar nici sa nu te craponezi de sentimente legate de materiale, uitand de sentimentele umane.

Pamantul... nu va fi vandut tot. Mai stiu pe cineva care are teren la marginea soselei. I-se pare o avere si cere cat nu face. Cica e valoros ca e la sosea. Numa ca de la Bucuresti la Timisoara e tot numa sosea. Arabil.
Altul are casa la sosea. La fel cere de te sperii, ca e la sosea. Poate gaseste fraierul. Fiecare cu fixul lui.

Am casa la sosea! :evil: E groaznic.

E greu sa gandesti liber. Te impiedica sentimentalismele, miturile, prejudecatile. Am ceva teren. Parloaga. Il dau bucuros oricui vrea
sa-l cumpere. E nasol sa fii un fel de bogat sarac. Ce folos?

Florine, ai dreptate bro.
Mircea_63

Mesajde delorin I » 17 Noi 2013, 00:54

Parloaga???? Nu il da! Cultiva ceva..Evodia, Facelia, PAoluwnia...noi, astai care ne am regasit aici si am devenit apicultori, nu avem voie sa lasam pamantul parloaga!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 01:13

Intre doua sate, in plin camp am si eu un petec. Albinele le am la 80 de km. Cu banii de pe terenul asta as mai lua niste lazi. Poate o caruta cu motor daca mi-ar ajunge.

Pun facelia. Pun si stupii si apoi ce fac? Stau sa-i pazesc? Ii pot pazi oriunde in pastoral fara imi bag banii in pamant.

M-as ocupa cu placere de agricultura, dar sa am cateva zeci de hectare si mijloace. Altfel e hobby.
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 17 Noi 2013, 01:19

delorin I scrie:Parloaga???? Nu il da! Cultiva ceva..Evodia, Facelia, PAoluwnia...noi, astai care ne am regasit aici si am devenit apicultori, nu avem voie sa lasam pamantul parloaga!

Mai zicea cineva...candva erau la moda melcii si strutii.
Daca lasi terenul parloaga se va umple rapid de scaieti ori alte buruieni melifere. Fara sa dai cu sapa. Ce-i drept, nu-i interesant sa vinzi scaieti ca material saditor miraculos.
Dupa '89 s-a umplut Romania de agricultori de weekend. Nu merge asa. Agricultura eficienta functioneaza pe suprafete mari unde se pot aplica tehnologiile specifice. Nu cu calul si dacia la cap de rand. Nu intereseaza pe investitor de 3 pogoane a lu' nea Vasile. Cumpara in jur si la un moment dat vine nea Vasile singur sa vanda.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2013, 01:23

Florin Dobre scrie:
delorin I scrie:Parloaga???? Nu il da! Cultiva ceva..Evodia, Facelia, PAoluwnia...noi, astai care ne am regasit aici si am devenit apicultori, nu avem voie sa lasam pamantul parloaga!

Mai zicea cineva...candva erau la moda melcii si strutii.

Mah, io-s si ardelean. Ce sa fac cu melcii? ca pana ma aplec io dupa el, tzusti, o zbugheste.

Stii cum e agricultura cu 2-3 hectare? Ca pastoralul cu 2-3 stupi.
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 17 Noi 2013, 01:33

Eu asta cu melcii am testat-o cand eram in clasa a VI-a.
Mergeam in practica agricola la cules de melci...in Medias. Se adunau remorci intregi si se exportau.
Si ce-mi zic eu...iau si eu o plasa de melci acasa sa vad care-i dichisul.
Stateam la bloc de 4 etaje la et. III. Ii tineam intr-un acvariu(fara apa) si le dadeam tulpini de papadie si alte buruieni.
Maica-mea curioasa sa vada ce dracovenii am mai adus pe balcon. A ridicat capacul si l-a uitat asa deschis.
Cand am venit de la scoala era tot blocul numai dare de muci si melcii la capatul darelor.
Copsa Mica era aproape. O tura de negru de fum si arata blocul intr-un hal...toate darele alea negre s-au facut. Am curatat la balcoanele vecinilor de mi-a venit acru-n gura.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE