Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce ati face in caz de catastrofa?

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 19:40

Daca o catastrofa ar lovi civilizatia de acum, am fi norocosi sa nu ne faca praf, insa ar disparea brusc curentul electric si combustibilul auto, rezervele alimentare din magazine s-ar epuiza rapid si ar incepe marea lupta pentru supravietuire, cum v-ati descurca?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Ce ati face in caz de catastrofa?

Mesajde teinegru64 » 19 Noi 2013, 20:10

De vreo tei luni am renuntat la tv si la doua abonamente din trei la telefon.A fost greu dar a trecut.Asa am avut posibilitatea sa mai rasfoiesc colectia de literatura apicola.Am fost uimit sa constat ca la inceputurile mele in apicultura aveam informatie ...garla...dar eu am trecut prin ea ca pastravul prin suvoiul de apa. :lol:
Deabia astept sa traiesc dupa catastrofa. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ionut vlv » 19 Noi 2013, 20:13

asta,catastrofa,nu poa' sa vina si ea vara?
stau la tara si cred ca m-as descurca ok.din punct de vedere al hranei cred ca as sta bine pe termen scurt ,2-3 luni.masina o vand la cei ce vor sa fuga undeva unde-i mai bine,deci combustibil nu-mi mai trebuie.curent,sunt cateva artificii pe care le poti face cu tehnologia la care s-a ajuns astfel incat sa ai ceva electricitate de consumat.ca nu e la caracteristicile celei luate dea gata...e alta poveste.mai rau o sa fie cu cei care vor ravni la ce ai tu si vor pandi ca hienele sa ti le ia.mie de astia mie frica.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde State » 19 Noi 2013, 20:42

Mircea_63 scrie:Daca o catastrofa ar lovi civilizatia de acum, am fi norocosi sa nu ne faca praf, insa ar disparea brusc curentul electric si combustibilul auto, rezervele alimentare din magazine s-ar epuiza rapid si ar incepe marea lupta pentru supravietuire, cum v-ati descurca?

Depinde ce inseamna catastrofa. Daca nu ne-ar afecta pamantul si apele, ci doar ar disparea ca prin minune toata tehnologia(admitem acest scenariu sf), ar fi cateva variante:

1- Ne-am descurca la fel cum s-au descurcat strabunii nostrii(cel mai fericit caz desi acum suntem foarte multi pe planeta fata de timpurile alea).
2- Daca presupunem ca lumea ar supravietui miraculos, ar urma un macel in masa datorita groazei si disperarii. Numai la ideea ca hrana lipseste, lumea o va lua razna. In cazul asta ne-am descurca fiecare cum putem. :lol: Greu de imaginat dar in timp se va ajunge la canibalism -in cazul in care pamantul nu va mai putea fi utilizat.

Daca ar fi ca la punctul 1 , astept fericit catastrofa ! :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 21:01

La ceva gen puctul 1 ma refer...ca daca se ajunge la Mad Max si hoarde salbatice, e mai greu. Desi satele mai mici, daca oamenii se inteleg, devin niste fortarete.

Ti-ai facut casa la tara, sau ai modernizat-o. Ma distreaza vazand ca multa lume si-a pus incalzire centrala, dar daca se opreste curentul, trebuie sa stinga focul, altfel fierbe cazanul. Daca au un artificiu si trece automat pe acumulator, o mai duce cateva ore, nu trebuie sa stinga focul. Dar daca ar fi ca la cei din Buzau, iarna trecuta?
Unii au demontat si teracotele... :lol:

Apa trasa in casa. Foraj sau fantana si din fantana, adusa la nivelul pamantului, vina apa la robinet. Dar sansa de a scote cu
galeata si-au taiat-o.
Bunicutele puneau zeci de borcane cu te miri ce. Acum e congelatorul. Carnea de porc era in chiscant (asa-i zice la noi) cu untura. Acuma si aia tot in congelator. Cuptorul pe lemne, din bucatarie a fost scos si i-a luat loc aragazul si caldura e de la calorifer.

Toate bune si frumoase, fain si modern. Dar in plina iarna, o pana de curent in plin ger, daca tine cateva zile, i-a terminat. :lol:
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2013, 21:04

@ Mircea 63: bine, dezastru, dar stupii ne-ar ramane? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde State » 19 Noi 2013, 21:17

Mircea_63 scrie:La ceva gen puctul 1 ma refer...ca daca se ajunge la Mad Max si hoarde salbatice, e mai greu. Desi satele mai mici, daca oamenii se inteleg, devin niste fortarete.

Ti-ai facut casa la tara, sau ai modernizat-o. Ma distreaza vazand ca multa lume si-a pus incalzire centrala, dar daca se opreste curentul, trebuie sa stinga focul, altfel fierbe cazanul. Daca au un artificiu si trece automat pe acumulator, o mai duce cateva ore, nu trebuie sa stinga focul. Dar daca ar fi ca la cei din Buzau, iarna trecuta?
Unii au demontat si teracotele... :lol:

Apa trasa in casa. Foraj sau fantana si din fantana, adusa la nivelul pamantului, vina apa la robinet. Dar sansa de a scote cu
galeata si-au taiat-o.
Bunicutele puneau zeci de borcane cu te miri ce. Acum e congelatorul. Carnea de porc era in chiscant (asa-i zice la noi) cu untura. Acuma si aia tot in congelator. Cuptorul pe lemne, din bucatarie a fost scos si i-a luat loc aragazul si caldura e de la calorifer.

Toate bune si frumoase, fain si modern. Dar in plina iarna, o pana de curent in plin ger, daca tine cateva zile, i-a terminat. :lol:

Nu stiam la ce te referi...intrebarea a fost prea scurta si prea directa. :lol:

Ai o mare dreptate ! Tot ce ai zis tu inseamna evolutie. Omul a evoluat - nu mai cara apa cu galeata, deschide robinetul. Nu mai baga lemne in foc, aprinde centrala.
In cazul unei catastrofe(imaginare) , aproape toti "evoluatii" ar crapa ca soarecii in gaura. Marea greseala a noastra e ca am uitat de unde ne tragem. Generatia asta e oarecum "robotizata". Toti facem acelasi lucru, toti copiem ce vedem la altii, toti avem un singur scop: Sa ajungem toti la fel.
De cand cu tehnologia nu mai stim cand se pune porumbul in camp. Treci pe langa o planta si habar n-ai ca aia te-ar putea ajuta sa scapi de ulcer, de exemplu.
Daca ar face cineva un studiu de caz, marea majoritate habar n-au sa faca o paine.
Cam asta inseamna evolutia. Daca se taie lumina , te p*si pe ea de tehnologie, ca trebuie sa supravietuiesti. Nu mai ai calculator, nu mai ai masini, utilaje, nimic. Descurca-te !

Cand zici ca vine catastrofa ? :lol: Chiar mi-as dori , pe bune!
State

Mesajde tomy81 » 19 Noi 2013, 21:23

oricum suntem in urma cu 100 ani asa ca prea tare nu ne afecteaza :lol:
tomy81

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 21:28

Eu am lampasul (felinarul) cu plinul facut, chiar daca pe moment paream trilu-lilu, cand am fost fara curent, a fost aur. Radioul cu baterii tinea de urat -pe moment, caci in caz de ceva prelungit sau extins...poti sa-l uiti. Incalzirea centrala nu mai mergea, dar am facut focul in teracota si am putut realiza cu totii ce viata aveau oamenii pe vremuri. Comunicau intre ei de numa, ca altfel mureau de plictiseala. Ce valoroasa poate fi o carte la ceas de seara...nu tu net, TV. Poate de aceea si familiil erau mai unite.

Ati socotit vreodata ce gaura in buget si ce mancare scumpa aveti cu minunatia de congelator? Stiu ca par Hagi Tudose, dar...socoteam si eu ca ala ce n-are de lucru. :lol:
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 21:29

Daca va tine...scoateti sigurantele de curent pentru 24 de ore. :lol:
Mircea_63

Mesajde ionut vlv » 19 Noi 2013, 21:53

Stiu ca par Hagi Tudose, dar...socoteam si eu ca ala ce n-are de lucru. :lol:

sa inteleg ca asta seara in Timisoara umbla electricul la transformator? :lol:
desi nu am varsta sa dau sfaturi decat copiilor,am incercat sa explic unor tinerei de vreo douaj'siceva de ani ce zile fara intoarcere pierd ei stand in zilelele lor libere in fata calculatorului.i-am luat pe doi dintre ei la o plimbare prin padure(abea,abea).am ramas uimit de cunostintele lor lipsa.sunt o generatie pierduta din punctul de vedere al supravietuirii.nu stiu cum arata salvia sau patlagina.nu stiu sa cunoasca arborii dupa coaja.nu stiu in ce parte e nordul....iar daca au ceva tehnologie noua la ei nu stiu sa o foloseasca decat in scopul pt care a fost creata.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2013, 22:19

Mircea_63 scrie:Daca va tine...scoateti sigurantele de curent pentru 24 de ore. :lol:

Ce gluma buna, taman din Timisoara, primul oras european iluminat electric! :twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 19 Noi 2013, 22:34

Daca vine catastrofa? Care catastrofa Fra '??
Pai noi ce parcurgem amu?? Se poate si mai ...mult?
Pai daca vine ceva ...bonus la catastrofa, eu ma scol si ma apuc de lucru ca sa am timp sa gat pana nu se ...gata.
Cine o duce bine amu, o duce rau atunci.Ca ... tre' sa fie un echilibru cumva. :lol:
In cercul meu de prieteni, nu o data s-a adus in discutie o astfel de ipoteza.Si discutiile s elasa pana in noapte ca sa se incheie pe tema religioasa.
Una peste alta ca si rezumat , ar fi ca cine e conectat intens la societate, in caz de catastrofa o mierleste repede.Poate e mai bine. :lol:
Mai bine pentru cei ce raman. :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2013, 22:41

In concluzie, cu Domnul inainte! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 19 Noi 2013, 22:57

Bineinteles, mi-am pus problema supravietuirii pur si simplu, nu a apocalipsei si fara conotatii religioase. La aceea ce plan sa-mi fac? :?

Nici nu-ti dai seama cum devii dependent -termen mai nou "faci o adictie"- la una alta si nu realizezi asta decat atunci cand iti lipseste.
D- Guist, d-vs sunteti workaholic de exemplu. Dependent de munca. :lol:
Catastrofa ar fi sa fiti in situatia de a nu avea nimic de lucru. ;)

Lucky, Timisoara nu e Las Vegasul...Romaniei. :lol: Ma gandeam uneori cum ar fi sa ma deconectez de la utilitati, sa incui poarta si sa traiesc precum un Robinson vre-un an de zile. Cele mai grele ar fi noptile lungi noiembrie-februarie, dar cu un butoi de zaibar, un bidonas de gaz lampant si o biblioteca buna...un motan si un caine, ar putea fi chiar frumoase.

Daca am si imprimanta la mine, as umple curte de lei, fecioare si balante. :roll:
Mircea_63

Mesajde State » 19 Noi 2013, 23:03

Mircea_63 scrie:Daca am si imprimanta la mine, as umple curte de lei, fecioare si balante. :roll:

Pai nu s-a uscat cartusul ? :lol:
State

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE