Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum ii pregatesc de iarna

Mesajde silviu b » 15 Oct 2011, 16:25

imi cer scuze de gresala de stuparit e vorba
silviu b

Mesajde paul » 15 Oct 2011, 17:43

proapis13 scrie:
paul scrie:Acum are nevoie de ajutorul vostru (nostru ).Daca stii ,daca vrei ,daca te lasa ...inima ,...INVATA-L !!! De "profesori "gen "invata ", "trebuia sa stii ", "citeste "si acum mai nou "FA CE LE FACI "...are ...podul plin ... :!: Respect ...FARA SUPARARE !!!

Tonul tau din postarea asta deranjeaza;asa ca nu te mai da tu prea priceput in sfaturi
ca s-ar putea ca tanarul nostru apicultor sa greseasca.Din cauza TA si a nestiintei lui
Tu ai citit cand ai scris mai jos??

....Salut Gabi .Abia acum am citit postarea ta .
Daca au sita pe toata suprafata ,deschide numai jumatate ,
iar daca au pe o portiune mai mica ,lasa deschis total ,pune-le folia si diafragma .....

Esti sigur pe ceea ce scrii??
Ai iernat vreodata asa sa fi in masura sa-i invetzi si pe altzii??
Da-ne si noua mai multe detalii catzi ai bagat in iarna??
Cati ai scos si cu ce pierderi??
La catzi ai avut fund cu sita si pe ce suprafatza?/
Cum s-au comportat cei cu sita pe fund cu folia pusa si cum cei cu fundul plin??

Dai sfaturi inteligente unui om care a mai citit cat de cat despre albine si intelege despre ce e vba

Sfatul meu pt soicagabriel ESTE sa citeasca si sa se tina de cel care i-a vandut stupii sa-i scoata
teferi in primavara iar in tot acest timp sa se familiarizeze cu termenii din apicultura si sa invete

Raspunde te rog cand ai timp la aceste intrebari si o sa-ti dau la randul meu orice raspuns la ce te intereseaza
salve :D

Salut proapis 13 .Dupa cum se vede ...NU UITI SI NU IERTI !Daca citeai cu mai multa atentie postarea mea ,puteai observa ca am inceput-o cu "iertare "si am incheiat-o cu "fara suparare "! "Tonul" a fost doar ...rodul imaginatiei tale .Demersul meu s-a vrut a fi doar un sfat adresat colegului Liviu ,in sensul de a-i reaminti ca Gabriel are nevoie de un sfat pertinent ...urgent ! Daca colegul Liviu are ceva sa-mi reproseze ,il rog respectuos sa o faca si ...sa ne lamurim .Oricum ,sunt convins ca va intelege ...spre deosebire de altii .Si acum sa raspund intrebarilor tale in ceea ce ma priveste .Ma intrebi daca sunt sigur pe ceea ce am scris .Am scris si eu ...ceea ce am citit ca fac si altii .Daca am gresit puteai sa ma corectezi si sa indrumi corect "tanarul apicultor ",pe cand asa ,ai preferat sa ai o atitudine de STAPANUL INELELOR ...care nu l-a ajutat cu nimic si nici eu ,incepatorul si nestiutorul ,nu m-am luminat ...Consider ca atitudinea mea ,a fost macar ...colegiala ,atat m-am priceput !!!Sa continui cu raspunsurile .Nu am iernat albine pana acum ,este primul an ,si ,cu ajutorul lui Dumnezeu si al colegilor nepretiosi de pe forum... sper sa ma descurc .Cred ca ti-am raspuns (onest ) ,la toate intrebarile .Personal nu am ce intrebari sa-ti pun si ma inclin in fata competentei tale apicole !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde soicagabriel » 15 Oct 2011, 20:16

dupa cum am mai spus ,eu va multumesc la toti. eu am citit si carti si reviste si inca citesc ,dar vreau sa aud si din experienta practica a unor persoane (EX.aici),cine are bunavointa sa ne impartaseasca si noua din experienta voastra,sigur celor ca mine ,adica mai incepatori le prinde bine .Invatati nu ne nastem ,cat traim invatam si cand murim inca mai avem de invatat.azi am pus ultimul apiinvert si sper ca saptamana asta dupa ce termina apiinvertul sa ii inpachetez pt. iarna.daca vreti sa ma ajutati cu sfaturi eu le primesc cu bucurie ,dar va rog nu va certati pt.nimicuri. eu nu renunt in niciun caz si merg inainte cu credinta ca D-zeu ma va ajuta. ii multumesc in special la paul ca din cat stie el incearca sa ajute si pe alti. ;)
soicagabriel

Mesajde proapis13 » 15 Oct 2011, 20:29

soicagabriel scrie: iarna.daca vreti sa ma ajutati cu sfaturi eu le primesc cu bucurie ,merg inainte cu credinta ca D-zeu ma va ajuta. ii multumesc in

Vei gasi aici dupa ce vei citi multe din raspunsurile cautate
Daca nu esti lamurit pe deplin revin-o cu intrebarile de rigoare
Paul, este valabil si pt tine daca n-ai facut-o pina acum si
sunt curios daca dupa ce vei citi o sa-i dai aceleasi sfaturi
ce cele de mai sus ;)

http://stuparitul.3xforum.ro/post/5373/ ... d_cu_sita/

Gabi din cate am vazut ai stupii modelul frantzuzesc cu balcon in fata;
am avut si au mai multi,mai am unul, dar am renuntzat din cauza ca
am dat de cei cu fundul cu sita am iernat asa la plezneala cu unul
inainte de a gasi acest forum si m-am decis la acest model
Pentru zona mea unde iernile sunt mai blinde e beton
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 20:31

daca esti cu credinta esti de-al meu !!! cu apiinvertul s-ar putea sa fie cam tarziu !!! nu cred sa-l mai capaceasca !!!
cu sita antivaroa sa stii ca eu am numai cu sita pe tot fundul !!! ai tai nu am retinut daca au sita pe tot fundul sau nu !!!
daca au sita , la ai mei peste vreo 2 , 3 saptamani le scot suberele ( le-am introdus acum 2 saptamani ) si atunci pun folia intre cuib si podisor !!!
suberele raman scoase toata iarna !!! ierneaza in FUNDUL GOL !!! vei mai intalni acest termen !!!
le introducem la primavara cand apare polenul mai serios !!! astfel ajutam matca sa ponteze mai bine !!!
nea Gica mi-a spus ceva foarte interesant : " impacheteaza stupii primavara " !!!
fii sanatos !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 15 Oct 2011, 20:39

soicagabriel scrie: vreau sa aud si din experienta practica a unor persoane )

ves.lucian.zabrani » 3 minute în urmă
daca esti cu credinta esti de-al meu !!!" !!!
fii sanatos !!!

Distanta zabrani - hodoni este de 63,9 km si se parcurge cu masina in 58 min
Daca faceti schimb de nr de tel o sa faceti distantza dintre voi si mai scurta
si putetzi lega si o prietenie in ciuda diferentzei de varsta
Spor la treaba si sanatate
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 20:45

diferenta de varsta dispare cand sunt pasiunile comune !!! gabi nu este in tara deocamdata asa ca intalnirea se amana , telefoanele sunt scumpe pe roaming asa ca ne ramane NET-ul !!! ce fras ne-am face daca Doamne fereste ar disparea ??? nu ne-ar fi totuna !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviu1965 » 15 Oct 2011, 21:10

Paule , nu-i cu suparare.
Proapis a punctat bine.
Nu esti zero cunostinte si iti achizitionezi 30 stupi..... si acum....., la spartul targului.
Ptr. " incepator" ma dau pe mine de exemplu: am inceput in martie cu 1 stup si .... a mai aparut unul. Le-am spus vanzatorilor sa nu-mi dea albine care o roiesc... ( acum stiu ca e o prostie ce am zis ) . Si unul , l-am prins exact inainte de a roi... si am trei familii. Cum am reusit pana acum? am citit forumul vechi din scoarta in scoarta STRICT ptr. perioada respectiva de viata a albinei si un pas inainte ptr. a stii la ce sa ma astept.
O alta informatie utila: cand ai o problema pe care nu o gestionezi.... gaseste un prieten cu un telefon, si sa fie disponibil sa-ti dea in cateva cuvinte solutiil la necazul tau.

Daca tu nu citesti pe forumul vechi strict pregatirea ptr.iernat si postezi intrebari..... si esti si incepator..... Stii, e o vorba: dumnezeu iti da, dar nu baga in traista.

Aaaa, stai ca vine salcamul acusi...... daca nu le intelegi.... ramai cu lazile goale.

Fara suparare, fa-ti timp si citeste pe forumul vechi pregatirea ptr. iernare si cauta tipul tau de stup. Daca nu gasesti informatia...dau o lada de bere si 50l de vin. Si daca iese acusi trotilul... si 2l de tuica.
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 21:18

liviu , da-ti seama prin ce am trecut eu , care am inceput anul trecut cu 2 roi , am mai primit unul , am mai cumparat o familie buna !!! am intrat in iarna cu 4 si am iesit cu 3 !!! am cumparat anul asta 10 " mate lesinate " , plus inca 6 din care 4 puternice !!!
din 5 puternici am ajutat 14 , si am mai facut si 7 roiuri care acum sunt beton !!!
nu sunt vrednic sa multumesc lui Dumnezeu pentru toti 26 cati am acuma !!! din astia 4 sunt mai modesti !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde soicagabriel » 15 Oct 2011, 21:26

da am plasa pe tot fundul stupului,stiu si eu ca apiinvertul nu mai reusesc sa capaceasca dar aveam putina miere la albine si singura mea sansa in acest caz era apiinvert :) .deci din cat am inteles de la voi toti ar trebui sa deschid macar pe jumatate daca chiar nu tot fundul stupului si sa pun folie deasupra ramelor,dupa care podisorul si in podisor haine , sau carton dupa care capacul
soicagabriel

Mesajde liviu1965 » 15 Oct 2011, 21:27

Presupun ca intre timp te-ai documentat....... si ce nu ai inteles ai postat o intrebare pertinenta.

Scuze, a fost o intrebare retorica.

Spor la treaba ...ca este, nu gluma. Vine IARNAAAAAAA.

Scuzr, intre timp a postat soicagabriel
Reply-ul meu era ptr.Lucian.
Ultima oară modificat de liviu1965 pe 15 Oct 2011, 21:28, modificat 1 dată în total.
liviu1965

Mesajde soicagabriel » 15 Oct 2011, 21:27

podisorul
Fişiere ataşate
100_8868 (Copia).jpg
soicagabriel

Mesajde proapis13 » 15 Oct 2011, 21:29

soicagabriel scrie:da am plasa pe tot fundul stupului,stiu si eu ca apiinvertul nu mai reusesc sa capaceasca dar aveam putina miere la albine si singura mea sansa in acest caz era apiinvert :) .deci din cat am inteles de la voi toti ar trebui sa deschid macar pe jumatate daca chiar nu tot fundul stupului si sa pun folie deasupra ramelor,dupa care podisorul si in podisor haine , sau carton dupa care capacul

http://stuparitul.3xforum.ro/post/5373/ ... d_cu_sita/

Citisi asa de repede ce scrie mai sus??
Daca da ma bucur
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 15 Oct 2011, 21:33

la mine toti vor ierna cu fundul gol !!! suberele sau tablele le introducem dupa ce albinele gasesc polen la primavara !!!
anul trecut am avut podisoarele pline cu polistiren !!!
anul asta nu mai am !!! am pus cate 3 ziare mai sanatoase la fiecare stup in podisor !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 15 Oct 2011, 22:40

Si cand te gandesti ...CE SIMPLU ERA !!! Un sfat simplu ,inchide ...deschide ...cu mentiunea ...citeste link-ul ,dar ...STAPANUL INELELOR ,nu ar mai fi fost el ...Proapis 13 pt .informarea ta corecta ,eu am fundurile la stupi ...pline ,si am sa citesc link-ul cand voi avea funduri cu sita la stupi .Nu sunt convins ca era eminamente gresit asa cum l-am indrumat eu .Liviu ,respectul meu pt intelegere !Am insa o remarca :este foarte adevarat ca Gabriel ...s-a cam avantat un pic ,dar acum ...asta e ...Imagineaza-ti ce este in sufletul lui cand realizeaza cam cum sta treaba cu ...albinele !Si mai imagineaza-ti cam ce este in sufletul lui cand a considerat ca a gasit o usa de salvare si ...i se cam inchide in nas .Situatia lui ...nu este dintre cele mai fericite .Eu sunt si eu doar un incepator ,dar incerc pe baza a ceea ce am citit si foarte putin din ceea ce am experimentat ...sa pun si eu un umar ...Eu raportez intreaga situatie ...la mine .Cat de tare ma bucuram cand puneam o intrebare pe forum ,mi se raspundea si ...aveam curaj .Ce este fff deranjant pt mine este faptul ca multi "profesori "de pe actualul forum erau nevinovati invatacei pe vechiul forum ,puneau niste intrebari ...iar PROFESORII ADEVARATI ,cu rabdare si fara trimiteri la link-uri ,le explicau ,la fiecare in parte.Acum ...Aceasta rugaminte o am la toti ;ajutati incepatorii cu un sfat ,cu o solutie punctuala si chiar cu un link ,daca se considera esential pt.subiectul in discutie ! Respectul meu la toti !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 15 Oct 2011, 22:45

paul scrie:S ,dar ...STAPANUL INELELOR ,nu ar mai fi fost el ...Proapis 13 !

Nu intzeleg la ce te referi cu remarca asta;fa-te intzeles :o
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR