Tocmai de asta ma tot framanta subiectul. Nu stiu cum e mai bine, sa-i duc in munte sau sa-i plimb de colo-colo.
State scrie:Eu vreau sa duc 2-3 de proba. Mai am o varianta si nu stiu daca s-o aplic.O ruda de la tara e cioban. Din primavara si pana da zapada e pe munte cu oile. As putea duce stupii acolo, nu-mi fac griji de furtul mierii.
State scrie:Eu vreau sa duc 2-3 de proba. Mai am o varianta si nu stiu daca s-o aplic.O ruda de la tara e cioban. Din primavara si pana da zapada e pe munte cu oile. As putea duce stupii acolo, nu-mi fac griji de furtul mierii. E o varianta si trebuie sa ma gandesc bine, pentru ca din primavara ma coafez cu vreo 100 de bucati si nu stiu daca am timp de pastoral.
Tocmai de asta ma tot framanta subiectul. Nu stiu cum e mai bine, sa-i duc in munte sau sa-i plimb de colo-colo.In primul rand vreau calitate, acum nu stiu cum o merge.
ionutzdrobis scrie:Nu sunt un profesionist ,insa am lucrat doua sezoane in Germania la unul dintre cei mai buni apicultori si acolo am simtit pe spatele meu ce inseamna culesul la molid si brad....e surprinzator,nu este in fiecare an si e plin de peripetii.
In 2013 incepand cu mijlocul lunii iunie in fiecare saptamana luam cate un cat 3/4 plin sau cel putin trei sferturi,rar cand mai dadeam si de o familie sau de cate un loc mai saracacios si toate astea pana la mijlocul lui iulie cand a inceput sa curga bradul..
...
ionutzdrobis scrie:Vreo luna a fost cu molidul ..aproximativ 50-60kg pe familie....media si apoi bradul 30-40 pe familie.
Pare cam nerealist dar e cat se poate de adevarat,e drept ca nu e in fiecare an si depinde mult de vreme.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: popa.stefan01 şi 32 vizitatori