proapis13 scrie:mihailazar scrie:..... de ce ati sarit ca arsi cand s-au pus bazele impozitarii domnilor apicultori?
Din punctul meu de vedere,ca statul roman sa ma impoziteze pe mine ca apicultor
ar fi trebuit sa participe cu un ajutor minim in mica mea exploatatie apicola
Nici eu nu-s de acord cu impozitarea, de niciun fel. Dar privind asa, te ajuta statul sa-ti faci casa? Nu. Cu toate astea te impoziteaza. Te ajuta statul sa-ti iei masina? Acelasi raspuns. Te ajuta statul sa-ti gasesti un loc de munca? E discutabil, iti permite accesul la educatie. Dar chiar daca n-ai o scoala si castigi, te impoziteaza.
mihailazar scrie:Dezvoltand subiectul ne departam de tema acestui topic. Dar fie. Ne intrebam de ce ne impoziteaza statul. In vechime, in Rusia tarista in urma recensamintelor se stabilea un impozit pe cap de om. Boierii erau obligati sa plateasca acest impozit si pe sufletul omului, in cazul in care acesta a murit intre timp, dar figura in registru pana la urmatorul recensamant. Este realitate pe care Gogol a ridiculizat-o intr-o opera de-a sa. Dintr-o astfel de ratiune s-a luat aceasta hotarare de a impozita veniturile din apicultura si in tara noastra.
Un alt motiv ar fi acela de a contribui, ca si oameni ai muncii activi, la bugetul tarii, in mod civilizat, usurand viata bolnavilor cronici de prin spitale.
Da, pe la noi era si un impozit pe fumarit. Impozite si taxe se pot inventa oricate. Problema majora e ce se face cu acele taxe. Cred ca ele merg in buzunarul boierilor moderni, in niciun caz spre "bolnavii cronici din spitale". Mai degraba spre puscariasi, servicii secrete, rambursarea creditelor externe.
Acum, revenind la subiect, din ce citesc mai mult, din aia constat ca raspunsul e: "Da, se poate!". Problemele majore fiind: dezvoltarea, timpul si cunostintele.