Salutare,
cum nu am mai postat nimic de ceva vreme, vreau sa va prezint cum sta situatia la inceput de Februarie.
Iarna asta am avut mari batai de cap cu condensul..In Decembrie, imediat dupa Craciun am avut timp frumos, si am reusit sa deschid capacele stupilor sa arunc o privire, si am observat condens..nu ingrijorator, insa pe peretele care a ramas descoperit era foarte mult condens, care s-a scurs si a inghetat pe fundul stupului.
Am incercat apoi sa remediez situatia, si am pliat folia, si am lasat-o sa acopere doar ramele, dupa cum se vede in filmulet..
In 12 Ianuarie i-am administrat prima turta, si, din cate am vazut, am rezolvat problema cu condensul, dar, un lucru e sigur, incepand cu primavara asta nu o sa mai folosesc folia, ci o sa o inlocuiesc cu podisor.
Astazi am vrut iarasi sa ridic capacul sa vad cum stau cu hrana, si..surpriza...au luat toata turta..

la primul stup nu mai aveau nimic, dincolo unde era, a mai ramas doar un sfert de turta..

Batea foarte tare vantul astazi in zona noastra, asa ca nu am vrut sa ridic ramele sa vad cum stau cu rezervele in rame, dar, m-am ingrijorat putin..eu credeam ca le-am lasat suficiente rezerve..din Octombrie i-am pregatit de iernat, si pana in Ianuarie nu am umblat la turte..e posibil sa consume atat de mult? in Noiembrie si Decembrie din cate stiu consumul este redus..nu stiu unde am gresit de au mancat tot..
Iarasi, agitatia lor nu mi-a dat altceva de inteles decat ca au ramas fara hrana..in momentul cand am pus turta peste rame, au tabarat pe ea, si pe mine, ca tatarii, incat de abia am reusit sa le impachetez la loc..mai era si vantul, care imi zbura folia si ziarele, si imi ingreuna lucrul..

din pacate nu am reusit sa filmez administrarea turtei, si asa m-am descurcat greu..
Acuma, per total, am reusit sa creez mare agitatie astazi, dar ma gandesc ca daca nu interveneam cu turta, chiar cu riscul de a le agita, nu mai aveam saptamana viitoare ce sa mai agit..
Asta e..per total, am rezolvat problema, si sper sa fie bine..o sa mai fac un control la sfarsitul lunii, sau pe la inceputul lui martie, si vedem ce va fi..
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k-eqVDB9jV4[/youtube]