Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Closcutz

Mesajde valigorj » 16 Noi 2013, 02:02

daca m-ai fi sunat,mi-ar fi facut placere sa ne cunoastem
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde Closcutz » 16 Noi 2013, 15:04

Cu mare placere, numai ca am trecut inainte sa postati pe topicul meu. Am fost la Tismana, Didilesti, Ranca, Prislop, Sohodol zone superbe. ;)
Closcutz

Mesajde Closcutz » 22 Noi 2013, 23:37

Astazi am inceput campania de asamblat rame am vreo 3500, dar nu-i bai ca pina la urma tot am sa le dau gata. Numai ca ma sperie numarul de cuie ce am de batut cam 20000. :)
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 22 Noi 2013, 23:55

Closcutz scrie:Astazi am inceput campania de asamblat rame am vreo 3500, dar nu-i bai ca pina la urma tot am sa le dau gata. Numai ca ma sperie numarul de cuie ce am de batut cam 20000. :)

Mai dati-i si cantaretului cate o tema de casa... :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 00:08

La mutat m-a ajutat o data, dar e alergic si nu-l mai chem. Mai e o doamna care se pricepe la descapacit si mi-a fost de mare ajutor, in rest cu ciocanul si bormasina lucreaza doar subsemnatul. :)
Closcutz

Mesajde lucky5strike » 23 Noi 2013, 00:47

Closcutz scrie:Astazi am inceput campania de asamblat rame am vreo 3500, dar nu-i bai ca pina la urma tot am sa le dau gata. Numai ca ma sperie numarul de cuie ce am de batut cam 20000. :)

Marinel/Mihai, ce solutie eficienta ai adoptat pentru asamblare? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 01:05

Din pacate la capitolul asta nu ma pot lauda cu tehnologie moderna...solutia este ciocanul, butucul si 6 cuie pentru fiecare rama. Azi am batut peste 100 de rame 1/2. Visez la compresor si pistol cu capse..dar sa nu cad din pat...Am prea multe achizitii de facut iar astea vor mai astepta ceva.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 01:08

Mie toti imi spun Mihai... Oricum sunt obisnuit ca lumea sa mi se adreseze in mod diferit, la scoala intr-un fel, la biserica altfel, cunoscutii si colegii imi spun Mihai :D .
Closcutz

Mesajde lucky5strike » 23 Noi 2013, 01:09

Oki, am retinut.
Ei, suntem in anul Domnului 2013, si n-ai nici o sansa la 3000 de rame cu ciocanul... nu uita ca asta mai aterizeaza si pe unghii cateodata...
Ia un stand, compresor capsator, aracet, etc. sau intelege-te cu cineva din zona.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 01:16

M-am descurcat pina acum asa, deci n-am incotro. Daca bat 50 pe zi (sunt zile cand nu pot bate) as termina in vreo 60 de zile cu conditia ca atunci cand sunt liber sa execut peste 100. Imi trebuie fier beton, suruburi, vopsea, ulei de in, topitor, faguri, sarma, motorina, schimbat distributia la camioneta,... Din cele 20000 de cuie am batut aproape 1000 si doar o data era sa-mi frig un ciocan peste degete(dadusem si mai cu sete), noroc ca a picat linga :mrgreen: .
Closcutz

Mesajde ignatov andrei » 23 Noi 2013, 01:26

Closcutz scrie:Mie toti imi spun Mihai... Oricum sunt obisnuit ca lumea sa mi se adreseze in mod diferit, la scoala intr-un fel, la biserica altfel, cunoscutii si colegii imi spun Mihai :D .

Am un amic, nascut de "Constantin si Elena" (21 mai, nu 3 iunie), parintii i-au pus numele Ion, iar lumea ii spune... Fanica!
ignatov andrei

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 08:50

Mihai e chiar primul nume din certificat( bine-inteles si din buletin) fiind numele nasului. Incepuse moda cu doua nume si mi-au pus si Marinel. Closcutz mi-au zis cativa colegi de seminar. Nu e nimic neobisnuit in situatia mea. Avem in localitate multe cazuri semnalate de dvs, in loc de Cornel ii spun Nelu, in loc de Ioan Iulica, In loc de Dumitru Titi, etc
Serviciul meu e la scoala sunt profesor, asa ca va dati seama cum ma interpeleaza copiii. Sunt si preot(neremunerat), dar numai cei mai in varsta imi spun Parinte.
Aici pe forum puteti sa-mi spuneti Mihai fara retinere sau cum va e la indemna ca nu ma deranjeaza. :)
Closcutz

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 09:13

Gata cu onomastica. Ma duc sa asaltez ramele. Am de scos din pastai si doi sacotei de samanta de gladita; mi-e ca daca o las asa o mananca un carcalac ce le-a dat atacul la unele din teci. E cam greu cu zgomotul momentan ca bat in beci si rasuna toata casa, ba chiar si pe la vecini, da n-am ce le face. Azi la mine in beci este aruncata declaratia de razboi :lol:
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 23 Noi 2013, 11:25

Mergi la cineva care are un compresor. Cumperi un capsator pneumatic cu 210 lei. Și în 2-3 zile montezi toate ramele.
Altfel, te costă prea mult timpul cu montarea ramelor.
Cu timpul rămas. Mergi la muncă cu ziua :lol: - exagerez ... și cu banii câștigați cumperi un compresor la 350 de lei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Closcutz » 23 Noi 2013, 15:19

Am mai batut 50 si am separat un sfert de borcan de 720 ml de seminte de gladita( mi-au spus amicii ca pot sa infiintez o padurice cu ce am ales), dar mai am de vreo 5 ori mai multe pastai. Am un compresor lesinat de 24 de litri dar scapa la greu pe la robinet si e un tip de reductie care nu se gaseste. Ca sa tehnologizez treaba am de trecut mai multe obstacole. N-am stand si nici nu am de unde lua, nici scule sa-l fac. Pistol si capse s-ar putea sa gasesc pe la Constanta, dar cu banii sunt in pom. Mai am 6 kg de cuie de sita si vreau sa le folosesc( se duc cuiele parca se topesc). Mi s-a cam umflat capul de la atata ciocanit, dar n-am ce-i face; imi trag sufletul putin si merg sa continui lupta. :)
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 23 Noi 2013, 18:14

Ține bine minte perioada asta, că-ți vei aminti cu drag de ea :D
Ciocanul acela pune-l apoi în ramă, va trece la antichități

Uite ce perie avea unul dintre cei mai respectați apicultori de pe aici
Dacă-ar mai avea-o, i-aș cumpăra alta nouă, numai să mi-e dea mie :lol:
Fişiere ataşate
ok_30793.jpg
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?