Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde IGNITE » 20 Noi 2013, 12:45

dicu.ion57 scrie:
IGNITE scrie:asta cu berbecii e tare. capra la ţap? aia când mai e?

în orice caz, am reţinut: 26 oct. băgat la cap. mersi.

d-le dicu...am reţinut şi treaba cu paiele. am citit sau văzut (nu mai ştiu) pe net şi faptul că e bine să punem ceva cenuşă în faţa stupilor pentru a se topi zăpada mai repede. trebuie cenuşă şi unul să o împrăştie la momentul oportun.

Domnule Igntie ,cu cenusa pare cam mult ,ca ar trebui cantitati mari.Problema este ca primavara cind iese la zborul de curatire mai ales febroarie ,martie zapada inca mai este destula si din pacate albinele sint atrase de luciul zapezi si chiar acolo se duce.Si cu paiele este un ajutor sporadic ,ca albinele zboara mult mai departe de stup dar totusi am vazut ca se poate salva multecu paiele imprastiate.Cum merge treaba cu pavilionul?

eu nu am treabă cu nici un pavilion. se poate că mă confundaţi. am văzut că mai există un ignatius. poate despre el este vorba. eu sunt IGNITE.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 20 Noi 2013, 13:01

Daca citeai cu atentie cele peste 90 de pagini ale topicului nu puneai intrebarea asta ...intrebatoare...

nu-i rezonabil. sunt 90 de pagini, iar nu 9. iar forumul are câte? mergând pe ideea asta, ar trebui înainte de a pune o întrebare să citim de n ori toată informaţia...nu ar fi o activitate prea frumoasă intratul pe site.

ştiu că dvs. sunteţi foarte prompt în postarea de linkuri. poate ar fi o soluţie.

nu sunt milog. nu vreau să deranjez. vă asigur că am văzut că vă implicaţi în activitatea formului.
IGNITE

Mesajde andrei_calinescu » 20 Noi 2013, 13:18

duma scrie:
csaa scrie:Asa o fi, cum zici tu. Acum putem discuta despre iernarea albinelor?
Cand o sa cresca niste stanci in lunca Dunarii o sa-l caut pe turc sa-mi arate cum a asezat stupii, pana atunci.....
Acum o intrebare conforma cu titlul topicului: e normal ca matcile din vara aceasta sa ponteze si acum? Le-a influentat vremea calda sau e o caracteristica a matcilor tinere?
Un coleg vorbea despre izolarea stupilor cu polistiren. Credeti ca este o metoda de aplicat sau facem mai mult rau albinelor?

Salutare !
''Din gradina mea '' POT SPUNE ca : chestia cu matca tanara nu este o regula si de ce ..... am matca de anul acesta care a incetat ponta prin sfarsitul luni octombrie si am matca din ....... Dumnezeu stie ca asa am luat in primavara familia si nu stia varsta matci si a pontat chiar si 10.11.2013 , incerc sa inteleg si eu acest fenomen pana ma lamuresc , tind sa cred ca timpul favorabil si hranirea de complectare tarzie este si aceasta un factor . Despre polistiren eu am pus si in stanga si in dreapta cuibului ........ la primavara vad la care parte renunt daca renunt !
Spor la treaba si ceea ce am scris nu este o lege .... este din gradina mea !

Duma, si eu am descoperit la unele matci carpatine prezenta de puiet sporadic, pe o rama in centrul cuibului, sambata trecuta.
E vorba de matci 2013, schimbate linistit sau din transvazare, toate imperecheate la finele lui iulie sau debut de august.
Cauzele sunt multiple.
A fost destul de cald(inclusiv noaptea), a mai fost polen, problema tinand de vatra, varsta matcii.
Se intampla.
andrei_calinescu

Mesajde duma » 20 Noi 2013, 13:34

andrei_calinescu scrie:
duma scrie:
csaa scrie:Asa o fi, cum zici tu. Acum putem discuta despre iernarea albinelor?
Cand o sa cresca niste stanci in lunca Dunarii o sa-l caut pe turc sa-mi arate cum a asezat stupii, pana atunci.....
Acum o intrebare conforma cu titlul topicului: e normal ca matcile din vara aceasta sa ponteze si acum? Le-a influentat vremea calda sau e o caracteristica a matcilor tinere?
Un coleg vorbea despre izolarea stupilor cu polistiren. Credeti ca este o metoda de aplicat sau facem mai mult rau albinelor?

Salutare !
''Din gradina mea '' POT SPUNE ca : chestia cu matca tanara nu este o regula si de ce ..... am matca de anul acesta care a incetat ponta prin sfarsitul luni octombrie si am matca din ....... Dumnezeu stie ca asa am luat in primavara familia si nu stia varsta matci si a pontat chiar si 10.11.2013 , incerc sa inteleg si eu acest fenomen pana ma lamuresc , tind sa cred ca timpul favorabil si hranirea de complectare tarzie este si aceasta un factor . Despre polistiren eu am pus si in stanga si in dreapta cuibului ........ la primavara vad la care parte renunt daca renunt !
Spor la treaba si ceea ce am scris nu este o lege .... este din gradina mea !

Duma, si eu am descoperit la unele matci carpatine prezenta de puiet sporadic, pe o rama in centrul cuibului, sambata trecuta.
E vorba de matci 2013, schimbate linistit sau din transvazare, toate imperecheate la finele lui iulie sau debut de august.
Cauzele sunt multiple.
A fost destul de cald(inclusiv noaptea), a mai fost polen, problema tinand de vatra, varsta matcii.
Se intampla.

Salutare !
Ai dreptate de aceeia ii spuneam colegului ca " din gradina mea " in carte scrie una precum pregatirea de iernare si datele favorabile acestei lucrari in stupine ..... Eu la mijlocul luni august am stors la Floare si mai o data la inceputul lunii noembrie , ce era sa fac ? Cartea este carte dar uneori practica o da peste cap . UN coleg de pe forum mi-a explicat cum sta treaba cu puetul tarziu si dezavantajele acestuia si etc , .....anul acesta am fost " ne pregatit" dar la anul am sa incerc sa tin cat se poate sub control aceasta faza , eu nu sunt ATAT de panicat din privinta asta duar un pic retinut anul acesta ca am duar cate 2 rame la 1 familii cu puet maxim o palma sre deosebire de colegul Liviu care a avut puet ca la salcam ( rama trei sferturi ) !
Doamne ajuta !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde dicu.ion57 » 20 Noi 2013, 18:48

IGNITE scrie:Daca citeai cu atentie cele peste 90 de pagini ale topicului nu puneai intrebarea asta ...intrebatoare...

nu-i rezonabil. sunt 90 de pagini, iar nu 9. iar forumul are câte? mergând pe ideea asta, ar trebui înainte de a pune o întrebare să citim de n ori toată informaţia...nu ar fi o activitate prea frumoasă intratul pe site.

ştiu că dvs. sunteţi foarte prompt în postarea de linkuri. poate ar fi o soluţie.

nu sunt milog. nu vreau să deranjez. vă asigur că am văzut că vă implicaţi în activitatea formului.

Aveti dreptate ,despre ignatius era vorba.Va rog sa ma scuzati.
dicu.ion57

Mesajde alexx » 22 Noi 2013, 21:08

Eu numai am puiet in stupi de doua saptamani si sunt multumit ca am putut efectua inca doua tratamente cu vf
alexx

Mesajde balu » 23 Noi 2013, 22:51

am puiet in cel putin 6 stupi, unde la inceput de august nu aveau(nici mincare) :shock:
nu cred ca vor mai fi 12* C sa le mai fac un VF rara puiet :cry:
balu

Mesajde duma » 24 Noi 2013, 00:27

balu scrie:am puiet in cel putin 6 stupi, unde la inceput de august nu aveau(nici mincare) :shock:

Salutare !
Am avut si eu acum 2 saptamani la o familie puet cam o palma pe o rama fata-verso , tratamentul cu VF cu repetare de 3 ori l-am facut si din 10 noembrie am pus benzi " super strips " si le las pana in primavara . Uare am ales cel mai prost an in apicultura ? La salcam cam prost , tei de loc , la floare ceva ceva .
Sa fie intr-un ceas bun si la primavara sa ne bucuram toti de tot efectivul iernat !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde redoo » 24 Noi 2013, 12:16

Salutare! Mai am din 2011 cam 2-3 kg de apifonda care nu sa intarit si ma gandesc daca mai este ok sa o pun la stupi prin februarie. Voi ce credeti?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Closcutz » 24 Noi 2013, 12:37

Eu cred ca e buna. Daca e prea tare nu o sa se dea la ea, daca-i moale o vor devora. Daca nu vor sa o ia dizolv-o in sirop.
Closcutz

Mesajde gica.mosu » 24 Noi 2013, 12:43

balu scrie:am puiet in cel putin 6 stupi, unde la inceput de august nu aveau(nici mincare) :shock:

Boerule....Nu esti singurul care are puiet la ac data in stupi(multi au si nu stiu s-au nu au mai controlat)pt ca au adus polen si ceva di natura....ce este mai grav ca f multi nu au"PAPA" cit trebuie si in plus,in mijlocul gemului unde a fost puiet ramin cel goale si cind vine gerul cel mare incepe "dansul si problemele"....Totusi cei care aveti astfel de situatii,si daca aveti ceva la rezerva,cind timpul permite -interveniti :!: SPOR...MOSU(smintitul) :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde liviutzbogos » 24 Noi 2013, 13:07

Dupa cum am mai tot scris p'aci, si eu ma numar printre cei cu puiet la ora asta, intr-o familie (3 roiuri pe 4 rame unificate) pe 11 rame. 3 rame cu puiet, doua din ele sunt jumate cu puiet capacit si ceva larvar, a treia mai are cam jumate de palma, pe o singura parte. Ramele cu puiet le-am tras la margine. Mai sunt 9 rame bunicele cu miere. Cand madame se opreste din ouat, scot acele rame goale afara si...Doamne-ajuta!
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde dicu.ion57 » 24 Noi 2013, 15:29

Meteorologi au anuntat schimbarea vremi.Am luat si eu masuri suplimentare de protectie a stupilor prin montarea blucurilor de protectie,impotriva vintului si-a curentiloe de aer.
Fişiere ataşate
phpRgmj8dAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 24 Noi 2013, 15:43

Meteorologi au anuntat schimbarea vremi.Am luat masuri suplimentare de protectie a stupilor prin montrea prin montrea blocurilor de urdinis impotriva vintului a zapezi si-a curentilor de aer.
dicu.ion57

Mesajde duma » 24 Noi 2013, 16:07

dicu.ion57 scrie:
dicu.ion57 scrie:Meteorologi au anuntat schimbarea vremi.Am luat masuri suplimentare de protectie a stupilor prin montrea prin montrea blocurilor de urdinis impotriva vintului a zapezi si-a curentilor de aer .
capcana pentru viespi inca functioneaza

Bravo !
Faina treaba ! Sa speram ca nu va fi asa cum spun la stiri si v-om avea o iarna mult mai usoara decat credem .
duma

Mesajde proapis13 » 24 Noi 2013, 16:19

dicu.ion57 scrie:....capcana pentru viespi inca functioneaza

Aia vazui insa nu inteleg;iernezi cu colectorul de polen pus si care actioneaza si ca gratie antisoareci??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR