lucky5strike scrie:Bla-bla. Cu toate inaltele mele studii, dupa ani si ani, la o singura concluzie am ajuns.
Adevarul e ca intre ganganii te simti cel mai bine. Mai ales la bustul gol. Eu fac asta de cand ma stiu. Am vazut si pe Iustin. Si pe multi altii.
Traiesti a doua viata intre albine. Cu pasari si patrupede. Zi si noapte. Soare si luna. Ploaie si vant. Polen si nectar. Ace sub limba.
Si dupa o zi de truda, ma imbie sotia cum doar ea stie.
Sa tot traiesti astfel.
CATALIN scrie:nu o sa astept niciodata sa ies bogat din apicultura insa visez la o viata frumoasa decenta
CATALIN scrie:nu cred ca pe fourumul asta exista apicultor incepator care sa se ocupe numai de albine si sa nu mai aiba in spate si un job stabil
CATALIN scrie:nu cred ca pe fourumul asta exista apicultor incepator care sa se ocupe numai de albine si sa nu mai aiba in spate si un job stabil
zip2006 scrie:O sa spuna unii ca fabulez asta este realitatea pe care o vad eu si inca ceva cu slugi in Romania nu se face apicultura trebuie sa fii tot timpul in stupia si sa pui tu osul la treaba .Nu am luat fonduri si nici nu o sa iau am 190 fam autoutilitara si camion ,nu ma voi extinde mai mult sa fiu sanatos si sa duc un trai decent pe cit se poateam imi doresc ,iar la servici o sa stau pina cind o sa vad decizia de pensionare in mina .Eu va doresc sa fiti sanatosi si sa aveti vointa in rest sintem la mina naturii.
mihailazar scrie:Sa presupunem ca luam 100 de familii de albine. In stationar, se poate obtine o medie multianuala de 20 kg de miere, sau echivalent unitati conventionale . 2 tone de miere, 20 de mii de lei. Eliminand cheltuielile de productie ( combustibil, intretinerea a unui autoturism, biostimulatori,rame, faguri, cutii, noi investitii, etc) . Adica cel putin 5000lei. Rezulta un venit brut de aprox 1000 de lei lunar. Din care ar trebui platite asigurarile 300 lei lunar, asadar ramanem cu o suma disponibila de 700 de lei care nu poate asigura nici macar procurarea cosului de subzistenta. Nici daca s-ar valorifica mierea cu amanuntul, nu vom putea obtine 2200lei.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 66 vizitatori