Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: FURTURI ALBINE

Mesajde Closcutz » 24 Oct 2013, 19:32

Daca se afla numele hotilor si al complicilor ar fi bine sa fie postate pe forum sa ne cunoastem mai bine,, prietenii". Daca sunt membri ai forumului nostru propun sa fie exclusi.
Closcutz

Mesajde ignatius » 26 Noi 2013, 11:47

Am gasit un sistem simplu de supraveghere care functioneaza in felul urmator:
Sistemul are o camera video si un sistem de declansare automata atunci cand detecteaza miscare in zona supravegheata. Ce face ? prima data face o fotografie, apoi incepe sa filmeze, toate datele fiins stocate pe un card foto.
Apoi , daca ii pui o cartela telefonica, SIM cu abonament de date/internet, iti transmite o fotografie fie la o adresa de mail ,fie un SMS/ MMS cu fotografia facuta de aparat pe care o primeste pe un smartphone. Sa zicem ca pana ajungi tu sau politia , hotii iti fura stupii, iei inregistrarea si chiar daca hotii au cagule, ai mai multe indicii despre faptasi, numarul lor, inaltime, corpolenta, timbul vocal ( inregistreaza si voce si de asemenea inregistreaza si pe intuneric datorita iluminatorului infrarosu), caracteristici fizice, date care in mod normal ar trebui sa il ajute pe politist.
http://dx.com/p/2-0-tft-12mp-waterproof ... -aa-167473

Nu ar fi rau sa cumparam una de proba si sa o supunem testelor.

Asa cum am mai scris paza unui pavilion sau a stupilor trebuie sa aiba loc astfel:
masuri:
1. panou de atentionare cu " PERICOL DE MOARTE- capacane ascunse- 10 lei
2. Un gard mic din sarma -100 lei
2" Mici gropi cu mici tepuse ingropate, cat sa il atentioneze ca poate fi si mai grav.
3. Camera video false- 50 lei
4.Socuri electrice pe usa- acumulator
5.alarma luminoasa si acustica la detectarea prezentei cu lansarea unei rachete de semnalizare ( ca in armata)-200 lei
6. Camera video ca mai sus- ascunsa f bine in pavilion;-620 lei
Cam asta e, toate masurile de mai sus nu costa mai mult de 1000 lei.
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde Florin Dobre » 26 Noi 2013, 11:54

Si cateva mine antipersonal in zona...cu atentionarea expresa PERICOL DE DEZINTEGRARE! :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Aurel1959 » 30 Noi 2013, 18:21

CORNEL V. scrie:http://www.ziarulunirea.ro/fotovideo-actiune-de-succes-a-ipj-alba-o-parte-dintre-hoti-si-sute-de-stupi-cu-albine-furati-adusi-la-alba-iulia-222462.html

S-a mai auzit ceva? Putem sti cine sant autorii?Mod de operare,combinatii ,chestii.......?
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Trantorul@ » 30 Noi 2013, 22:42

Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Aurel1959 » 01 Dec 2013, 01:30

Cred ca " baietii"erau in bransa
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde alin75 » 01 Dec 2013, 08:01

Aurel1959 scrie:Cred ca " baietii"erau in bransa

Acum am citit articolul, si un calcul simplu 15 furturi la 568 de stupi, inseamna media de 38 familii pe furt. Oare chiar nu s-au gindit macar o secunda ca pagubitii au muncit pentru a obtine aprope 40 familii (poate 1, 2 ani sau mai mult) nu 1-2 ore?

Pe de alta parte. atunci cand am cumparat stupii, persoana respectiva (te salut nea Giovanny!), avea aproape toate cutiile de acela tip, si vopsite in acelas mod. Ma gandesc ca aproape toti mergem pe acelasi tip de cutie/mod de vopsire. Oare cumparatorii nu au sesizat ca sunt ca la ZOO (tot felul de cutii, vopsite in toate modurile posibile!!!!).

Si mai gandesc un lucru, ca si cumparator, daca cumperi de la hoti, si sunt prinsi, nu ramai fata stupii cumparati? Pai se merita riscul sa vezi ca-ti salta cutiile din curte, pe care le-ai luat la un pret bun!!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde gica.mosu » 01 Dec 2013, 11:05

Un mesaj pe"INTERES"atit pt hoti cit si pt cei amatori deeee chilipir:
Cu ceva ani in urma undeva in jud VN in gradina unui apic pa linga st lui vad si o lada ce mi-a sarit in ochi,l-am intrebat de unde o are siii...a cumparat-o de la 2 indivizi din sat (50 lei+2l de tuica).....Era furata de la un cunoscut apic din zona mea in pastoral :idea: care desi i-am spus unde se afla stupul lui(mi-am asumat niste riscuri,si-si)mi-a dat un rasuns ce ma lasat fara grai(lasa-l ca va pirede el mai mult D_ZEU nu doarme)pe moment,dar a avut dreptate mareee ,din cei 48 de st ai lui(cel din VN) a iesit in primavara cu 3 fam si alea cu boala...Luminarili si-au facut efectul :mrgreen:
In 2012 am vindut citiva stupi la o persoana care" MAI cumparase "si alti stupi de prin VEST"cu lazi cu tot...pretul mi s-a prut"MOCA",am banuit ceva...in 2013 a venit iar si a mai cumparat citiva stupi-concluziile le tajeti voi...AMU va las,revin pt ca dau o fuga la FOCSANI poate prind si eu un ciolan cu fasole :lol: s-au o sarma cevaaa de zaua noastra....PINA ATUNCI-LA MUULTI ANI ROMINIA-si SANATATEEE TUTUROR!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gigibecalul » 02 Dec 2013, 01:32

Am si eu o cunostinta...stupar...are stupii cam departe de casa...merge doar in weekend la ei...odata si-a gasit toti stupii cu urdinisele inchise, stivuiti la marginea terenului, langa drum...noroc ca i-a mai gasit...probabil urmau sa fie "saltati" noaptea urmatoare...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde akmm » 02 Dec 2013, 10:36

Trantorul@ scrie:Da uite aici niste nume http://www.mesagerulhunedorean.ro/propu ... i-de-stupi

Chiar cand ma gandeam ca zestrea vechilor daci din Orastie e renasterea noastra, iata ca avem si certitudinea.
Munca e pentru masini si moldoveni, spunea un mucalit pe timpuri.Adevarata inavutire prin furat se face.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gica.mosu » 06 Dec 2013, 14:43

Am promis ca revin,atunci eram in criza de timp ...am mers sa aprind o luminare la biserica :shock: ...In zona Onesti s- furat stupi dintr-un pavilion iar dupa citeva luni de la un prieten din gradina au pregatit de"EXCURSIE"10 stupi dar au plecat doar cu 4stupi probabil ceva i-a deranjat cineva....si asa a si fost ca doar dupa 6 ore au fost deranjati de pol-Onesti-pagubasul a mers cu caseta iar pe film s-a vazut nr masinii....acum cei 3 faptasi primesc mincare cu portiea :mrgreen:.... tot ei furase si stupi din pavilion pe care i-a vindut unor amatori de chilipir :idea: Pe linga camere video,gard electric, paza (cu rindul )daca-s mai multi stupari la un loc etc ,Eu va recomand- ciini( fara picioare)zburatori adicalea: in fiecare colt al stupinei pus cite un stup agresiv si care sa aiba fund detasabil(puse la fiecare colt intre fund si corp cite un cui) astfel hotii vor pleca cu st fara fund si ce urmeaza stiti 8-) La mine a functionat ...am fost calcat de 2 ori,a doua oara pt ca nu i- putut fura i-am gasit bolovaniti cu ditamai pietrele :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE