Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dalta apicola

Mesajde jenica67 » 03 Ian 2013, 00:59

Eu mi-am facut prima data, 4 dalti cate doua din fiecare, ca in poza de mai jos, din otel si le-am zincat. Apoi am mai facut o tura, la fel ca astea, dar din inox. Pe cea de sus o folosesc mai frecvent, cu cea de jos rad ramele de propolis. Sper ca pana la pensie, imi ajung astea. :lol:
Fişiere ataşate
Dalta.jpg
jenica67

Mesajde GICOS2002 » 03 Ian 2013, 21:35

iunicu scrie:Teoretic este asa cum spui. Nu am apucat sa o folosesc inca dar sper sa ma obisnuiesc cu ea in felul in care este construita. Daca nu, aplic metoda lui Hodis.
Tare mult imi doresc sa nu ai dreptate.

I-a mai gindeste
TEL 0723008287
GICOS2002

Mesajde iunicu » 03 Ian 2013, 21:54

M-ai facut curios. Am luat dalta si am verificat cum cade in mana. Mie mi se pare ca este in regula. Am facut si poza ca sa te convingi.

@Jenica Se vede mana de mester. Frumoase daltile tale.

Imagine

Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde jenica67 » 04 Ian 2013, 00:46

Sti ce am retinut de la profesorul meu de masini unelte, unu rau de tot, pe nume Dodon (ca sa vezi cate de rau era, in anul 4 din 320 de studenti, am luat examenele in vara, numai 20, materia avea 52 de cursuri, si peste 150 de planse A0 de desene) ? Definitia inginerului : inginerul este un om, care face cu un dolar, cea ce un profan, face cu doi dolari.
jenica67

Mesajde Mihaita » 18 Feb 2013, 18:20

Avram Sorin scrie:eu l-am facut din ceva platbanda ce se foloseste la impamantare la casa sau ca paratraznet. Nu stiu ce material este dar nu rugineste si au tot fost uitate pe afara.

Platbanda ce se foloseste la impamantare este un metal galvanizat....nu are sanse sa rugineasca...rezista si 1000 de ani...oricum felicitari...au iesit calumea daltile...
Mihaita

Mesajde cantemir » 18 Feb 2013, 18:46

Mihaita scrie:Platbanda ce se foloseste la impamantare este un metal galvanizat....nu are sanse sa rugineasca...rezista si 1000 de ani...

N-as spune chiar asa, pentru ca zincarea e o acoperire de suprafata. Platbanda galvanizata e protejata doar pe exterior; acolo unde e prelucrata (taiata, polizata, gaurita, etc), ramane otelul expus.
Aici insa, intervine ceara cu care se "murdareste" si care va proteja si galvanul si otelul!
In cazul asta, inoxul e recomandat doar pentru ca se lucreaza cu produse alimentare. Nu ca s-ar coroda dalta intr-o viata de om!
cantemir

Mesajde Mihaita » 18 Feb 2013, 21:08

cantemir scrie:
Mihaita scrie:Platbanda ce se foloseste la impamantare este un metal galvanizat....nu are sanse sa rugineasca...rezista si 1000 de ani...

N-as spune chiar asa, pentru ca zincarea e o acoperire de suprafata. Platbanda galvanizata e protejata doar pe exterior; acolo unde e prelucrata (taiata, polizata, gaurita, etc), ramane otelul expus.
Aici insa, intervine ceara cu care se "murdareste" si care va proteja si galvanul si otelul!
In cazul asta, inoxul e recomandat doar pentru ca se lucreaza cu produse alimentare. Nu ca s-ar coroda dalta intr-o viata de om!

Oricum...inoxul este recomandat pentru ca este mai dur,iar partea ascutita pentru raschetarea ramelor isi pastreaza taisul mai mult timp fata de o dalta facuta din platbanda
Mihaita

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2013, 11:08

Sirbii au scos pe piata un model de dalta interesant;il vreau si cred ca o sa-l am in curind
pare mica in foto dar are 20cm si mi se pare practica
salve :D
Fişiere ataşate
dalta sirbeasca (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 30 Noi 2013, 11:46

Interesanta. :)
La ce pret este ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2013, 15:03

State scrie:Interesanta. :)
La ce pret este ?

O sa-l rog pe un coleg sa se intereseze saptamina ce vine cind pleaca la sarbi sa negocieze pretul la turtele de polen
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 30 Noi 2013, 22:50

Daca reusesti sa cumperi , ia una in plus te rog. Sa-mi lasi un numar de cont unde sa depun banii. :D Sa traiesti !
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde dacianu11 » 09 Ian 2015, 10:23

Asa arata daltile mele.... Sunt facute dn inox, iar manerele, din stejar tratate cu ceara si ulei de in.
Fişiere ataşate
rsz_114.jpg
dacianu11

Mesajde Ioan Guist » 09 Ian 2015, 12:36

proapis13 scrie:Sirbii au scos pe piata un model de dalta interesant;il vreau si cred ca o sa-l am in curind
pare mica in foto dar are 20cm si mi se pare practica

Si eu vreau doua de astea.Vorbesc acum ca si un copil rasfatat.Vreau !!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 09 Ian 2015, 13:11

Ioan Guist scrie:Si eu vreau doua de astea.Vorbesc acum ca si un copil rasfatat.Vreau !!

Să vezi tu atunci producție la Calafat!!!!
Tocmai mi-a venit ideea de a colecționa dălți.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 09 Ian 2015, 13:33

E o idee faina.Dar in dulap sub cheie se tin armele albe.
Pe de alta parte, cine poate indoii la cald niste material de dalta? ca am o comanda.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde iunicu » 09 Ian 2015, 15:15

Adi Hodis scrie:eu am ajustat dalta cu scarar, sa fie dalta.

Pana la urma tot la procedeul lui Hodis am ajuns acum 2 ani si e mult mai bine fara partea indoita la 90*.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE