Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

intrebare

Mesajde BARBY » 06 Aug 2011, 21:45

va salut dragi colegi apicultori.
sunt un incepator sa zic asa in meserie am mai avut 12 familii acum cativa ani dar am plecat in strainatate si mi-au murit,anul acesta am cumparat in luna iulie 7 roi pe 5 rame fiecare pe care i-am adus pana in mom de fata pe 8 rame si destul de puternci ca si popor,,ce vreau sa va intreb este cati stupi pot face la anul daca lucrurile merg bine si ies cu bine din iarna,fara a avea pretentia sa iau ceva miere la anul .urmaresc doar marirea efectivului...astept parerile voastre
va multumesc si rame cat mai grele
BARBY

Re: intrebare

Mesajde adriann » 06 Aug 2011, 22:04

parerea mea ca tot un incepator e ca poti sa le dublezi numarul celor care iti ies din iarna ....asta daca le ajuti bine cu cu papica.....oricum baga mare la stimulare toamna asta... sa fie puternice peste iarna.. si nu uita de tratamente.
adriann

Mesajde CORNEL V. » 06 Aug 2011, 22:14

Planurile astea cu inmultirea ti-i le faci la primavara , cand o sa tragi linie si vezi ce ai la ora aia.
Acum concentreaza-te pe pregatirea pentru iernare.
CORNEL V.

Mesajde BARBY » 07 Aug 2011, 10:20

CORNEL V. scrie:Planurile astea cu inmultirea ti-i le faci la primavara , cand o sa tragi linie si vezi ce ai la ora aia.

ce tratamente imi recomandati inafara de antivarooa?
BARBY

Mesajde liviu1965 » 07 Aug 2011, 11:37

De acord cu CORNEL V.
liviu1965

Mesajde CORNEL V. » 07 Aug 2011, 13:26

BARBY scrie:
CORNEL V. scrie:Planurile astea cu inmultirea ti-i le faci la primavara , cand o sa tragi linie si vezi ce ai la ora aia.

ce tratamente imi recomandati inafara de antivarooa?

Sa tratezi fagurii de rezerva impotriva gaselnitei.
Toate tratamentele trebuie facute cu simt de raspundere...nu , las' ca merge si asa.
CORNEL V.

Mesajde Yojen » 01 Sep 2011, 16:42

vezi la primavara cum merge treaba daca vrei sa lle inmultesti poti face 3 din 1 , nu ai sa vezi lingura de miere tot anu :)
daca vrei si miere dai in 2 familia dupa ce intra 1 data in frig roit

cam greu de spus acum, e ca la loto mai vb in primavara de inmultire, acum incearca sa afli tot ce trebuie despre tratamente , impachetari pentru iernat, pana la primavara iati gandul de la inmultire :)
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde FLORINELU » 14 Oct 2011, 16:15

toti care te-au instruit aici,ti au spus numai lucruri bune. tu vrei sa-ti faci un plan de perspectiva pentru la anul. iata si parerea mea: :lol: din fiecare stup bun,in primavara poti sa mai faci unul si mananci si miere. din fiecare stup poti sa mai faci inca 2,dar miere ai numai pentru ceai si cafea. :roll:DAR!!! pentru asta pune burta pe carte si studiaza despre cresterea albinelor toata iarna. cand te inpotmolesti,mai intreaba. dar cauta sa te bazezi mai mult pe forte propii. o sa dai si rateuri ca asa-i viata.o iei de la-nceput. TOTUL DEPINDE NUMAI SI NUMAI DE TINE. :?: :roll:
FLORINELU

Mesajde dorindafi » 14 Oct 2011, 19:09

:mrgreen: shi ca o complectare fatza de ce a spus cornel mai trebuie sa tzinem seama shi de anul ce va sa vina care nu shtim inca ce ne rezerva
dorindafi

Mesajde arnautu valentin » 14 Oct 2011, 20:52

ptr tine nu conteaza cum va decurge anu viitor daca ai degand sa i inmultesti!ori de faci doi pe 5 r ori de faci 5 pe 2r tu tot cu sfecla langa tine tre sa stai!vezi cum iesi in primavara si atunci hotarasti!
adi1574
arnautu valentin

Mesajde a_costy » 17 Oct 2011, 20:18

BARBY scrie:va salut dragi colegi apicultori.
sunt un incepator sa zic asa in meserie am mai avut 12 familii acum cativa ani dar am plecat in strainatate si mi-au murit,anul acesta am cumparat in luna iulie 7 roi pe 5 rame fiecare pe care i-am adus pana in mom de fata pe 8 rame si destul de puternci ca si popor,,ce vreau sa va intreb este cati stupi pot face la anul daca lucrurile merg bine si ies cu bine din iarna,fara a avea pretentia sa iau ceva miere la anul .urmaresc doar marirea efectivului...astept parerile voastre
va multumesc si rame cat mai grele

Poti sa-i si triplezi, daca nu ai pretentia sa extragi miere
a_costy

Mesajde akmm » 19 Oct 2011, 07:46

BARBY scrie:va salut dragi colegi apicultori.
sunt un incepator sa zic asa in meserie am mai avut 12 familii acum cativa ani dar am plecat in strainatate si mi-au murit

Treaba e nasoala.Omul poate pleca si pe lumea ailalta nu numai in strainatate.Asta nu inseamna ca dupa el mor toate albinele.Acolo e o problema.
Ori zona e chix la cules si atunci vorbim de inmultire degeaba.Albinele lasate de capul lor se descurca mai bine decat daca le periem aripile toata ziua.Hranitul cu sirop de sfecla poate fi doar un fel de hobby si nu ceva serios.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gigiploesteanu » 19 Oct 2011, 10:02

Bună ziua, d-le Barby ! Tine minte de acest sfat: dacă vrei şi miere şi mărirea numărului de familii , din 3 familii să mai faci DOAR încă o familie. Să nu fii lacom, să stai (sau mai bine zis să lucrezi) pe lângă un apicultor cu experienţă şi... burta pe carte. Iţi doresc succes !
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde BARBY » 21 Oct 2011, 20:41

va multumesc tuturor pt ce mi-ati scris..ma pun cu burta pe carte ..stima
BARBY

Mesajde BARBY » 03 Noi 2011, 23:21

cornelioandanciu scrie:Le lasi cate ies din primavara pana dupa culesul de salcam, poti forma niste mici roisori din fiecare cate unul inainte de salcam daca vezi ca intra in frigurile roitului, apoi dupa salcam le dai in doua, cele fara matca unindu-le cu cateun roisoir pe care l-ai format inainte de salcam.Astfel ai si miere, si le si dublezi.E scump kilogramul de peste pe acolo pe la voi?Cat ai dat pe pestii aia?

din greseala sunt prinsi chiar de mine.....nu stiu cat e kg pt ca eu nu cumpar..stima
BARBY

Mesajde d.dorin86 » 02 Ian 2013, 00:36

buna am si eu o intebare sunt incepator si am 5 stup si daca divizez fiecare stup in trei sau in mai mult si daca roiu e pe 3 rame sau patru as vrea sa stiu cit zahar consum pe roi pina in toamna
d.dorin86

Următorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE