de delorin I » 06 Dec 2013, 10:46
Daca batalia pentru Ucraina ar fi avut un alt rezultat, strategic s-ar fi schimbat balanta in favoarea UE, dar cu un cal troian puternic in UE(totusi jumatate din polulatia Ucrainei este rusa)! Oricum ce se intampla sunt rezultatele unor fapte intamplate cu cativa ani in urma! Geostrategic Moscova nu va renunta la Transnistria! La un moment dat strategul guvernului rus, a dat un interviu si printre altele punea problema ca Romania sa preia Moldova dar fara Transnistria! Si oricum nu cred ca rusii in urmatorii 50 de ani, vor accepta ca steagul NATO sa ajunga sub nasul lor pe celalat mal al Nistrului! Chestia e ca treaba asta planificata de Stalin, demonica dar inteligenta in acelasi timp, vaduveste economia Moldovei de aproape tot ce inseamna industrie! Restul e un mare teritoriu agricol foarte valoros! Nici eu m-am asteptat la o evolutie atat de rapida a lucrurilor dincolo de Prut! Daca vrem sa ne unim cu Mordova va trebui mai mult ca sigur sa renuntam la Transnistria!
Legat de subiect, este dramatic ca aici in Europa totusi se recurge inca la astfel de solutii sa anchetezi elevi si studenti! Ce seamana izbitor de mult cu situatia identica din Ucraina, unde Procuratura acum cateva zile facea ancheta prin scoli si universitati sa vada care elevi s-au alaturat protestatarilor si lipsesc de la scoala! Or fi ei comunisti, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa tina cont de drepturi elementare ale omului! Aici NKVD-KGB sau cum se mai numeste acum este in plina epoca de glorie!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)