peterneamt scrie:Institut, ACAR, Combinat.......coza nostra este frecţie la picior de lemn. Ei promovează aceleaşi medicamente de.....;şi mai susţin că şi-au mentinut eficacitatea (iar americanii nu ). Timpul trece salariu merge....şi când se va termina cu PNA-ul.....vom devenii importatori de medicamente....Acum puţin timp susţineau că Nosema cerana nu exista în România....acum susţin că există dintodeauna...... Toate ţarile din jurul nostru au Acarapis woodi.....( nu le mai zic de Acarapis vulgaris că de asta nu au auzit ).......ei susţin că noi nu avem. Când s-a diagnosticat în Dolj la Sadova pentru prima oară în ţara Varroa.....tot acolo ia durut ca şi acum....
Sâmbăta trecută la Horezu am auzit cu toţii cine se ocupă de sănătatea albinelor şi că nosema nu e o boală contagioasă ci numai factorială şi că dânsul nu ştie de eficacitatea fumagilinei ,că nu a folosit niciodată ,dar că protofilul este extraordinar şi trebuie să îl cumpărăm că noi nu ştim să facem tinctură din cele 4 plante de pe etichetă........vai de mama noastră. Dar cel puţin pe cercetătorii noştri nu i-am ales noi au fost puşi in funcţii aşa cum se procedează pe la noi în toate domeniile şi poate nu ştiu că internetul colcăie de informaţie.....şi poate nu ştiu nici de ce sunt plătiţi.........şi deci sunt fericiţi că..... săraci cu duhul.
Mă repet...vai de mama noastră...

Te salut doctore.
Pentru ca mi-ai adus cateva acuze, public, aici pe forum, cand puteai f bine sa mi le aduci la cunostinta, atunci in sala, la Horezu, hai sa le lamurim aici:
Atunci in sala la Horezu am fost invitat eu, Poncea Bogdan, asta ca sa stie lumea pe cine acuzi.
Dupa ce s-a diagnosticat pt prima data varrooza la Sadova Dolj, institutul a scos imediat produse redutabile pt acea vreme: Sineacar, Diagvar, Arahnol pasta, Arahnol lichid. Care au mers pana a venit coana europa si a impus cate in luna si-n stele, ca in mai toate domeniile.
Ca s-a incercat sa devenim importatori de medicamente, da, dar inca nu s-a reusit, sic. Fii sincer si adu-ti aminte ca Varachet si Mavrirol si Protofil au existat cu mult inainte de PNA, si si-au facut treaba f bine, ca si acum, si vor mai exista si dupa PNA, pt ca sunt eficace, sigure pt operator si specia tinta si ieftine.
Nu am sustinut niciodata ca nu am avut nosema ceranae, am spus f clar ca pt prima data s-a diagnosticat in Romania in 2008, pt ca atunci am avut prima data acces la tehnica PCR. Asta inseamna ca poate exista mai demult dar atunci am avut (IDSA-ul) prima posibilitate de diagnostic.
Am spus f clar , era scris si in prezentare ca nosema este o boala
infectocontagioasa dar si o boala de factori, probabil erai ocupat sa discuti cu colegii de scaun. Imi cunosc bine meseria si stiu ce afirm.
Nu cunosc eficacitatea fumagilinei pt ca, intr-adevar nu am testat/folosit niciodata, lucru spus f clar la conferinta.
Nu am obligat pe nimeni sa cumpere/foloseasca protofil, nici nu imi permit, eu doar fac recomandari, ca medic veterinar. Ce vroiai, sa vin sa fac reclama altui produs, eu ca fabricant de protofil? Cu toate astea, nu am facut reclama.
Poti sa faci acasa ce tinctura vrei, eu am afirmat ca n-o sa-ti iasa niciodata ca Protofilul original, nu ca nu stiti sa faceti o tinctura.
Referitor la Acarapis woodi, ma repet, daca nu a fost diagnosticat niciodata pana acum in Romania, ce vrei, sa spun ca exista doar ca sa-ti fac pe plac? Da, toti vecinii nostri au acarapioza, la noi nu a fost inca depistat.
In toata lumea, este recunoscut ca cele mai eficace medicamente si in prezent, pt varrooza, sunt cele pe baza de amitraz si taufluvalinat. Si stati linistiti, ca reziduurile atat de mult trambitate de concurenta sunt rapid degradate (metabolizate) si lipsite de periculozitate pt albina si sanatatea omului. Plus ca nu se fac tratamente in perioadele de cules ci doar in afara acestora, special in perioada de toamna in lipsa caturilor de recolta.Ce vrei, ce n-au inventat altii mai puternici financiar, vrei sa scoatem noi din caciula?
Stati linistiti ca daca nu erau produse bune si sigure am fi fost inchisi ca fabrica in 2 timp si 3 miscari.
Ai habar tu doctore ca pt cercetare nu s-a mai dat nici un ban, nici unul de ani buni, si nici curand nu o sa se aloce nimic, nimic?
trecut. prezent. viitor. toate sunt legate