ignatov andrei scrie:State, daca le lasam pe "ele" sa aleaga, vedem diferenta! Dar daca umblam cu "cut", "copy" si "paste", patim ca la loterie! Posibilitatea de a alege ceva prost, este mai mare cand avem de unde (alege)!
State scrie:ignatov andrei scrie:State, daca le lasam pe "ele" sa aleaga, vedem diferenta! Dar daca umblam cu "cut", "copy" si "paste", patim ca la loterie! Posibilitatea de a alege ceva prost, este mai mare cand avem de unde (alege)!
Am inteles si asta , e ok.
Intrebarea ar fi acum asa: Le mai putem numi matci selectionate ?
delorin I scrie:Ok! Am inteles!
ignatov andrei scrie:
Ca si selectie - sa-i spunem empirica - da! La urma urmei, tot selectie se cheama, pentru ca apicultorul va alege de la o familie pe care o crede el buna! E posibil sa fie chiar o familie peste medie - nu numai in stupina lui - astfel apicultorul perpetuiaza material biologic de calitate, lucru foarte bun si pentru vecinii din zona (daca ar sti si ar gandi toti apicultorii asa, adica sa tina cont si de ce este in jurul lor)! Dar, dupa cum am mai spus, e un fel de loterie! Nu ai un control asupra fenomenului, control care sa-ti dea siguranta ca faci ceva bun!
ignatov andrei scrie:Mai State, tu poti sa experimentezi ce vrei! Intelege doar un lucru:
- viitoarele matci sa fie crescute in BOTCI, de la inceput, nu in "celule modificate"!
ignatov andrei scrie:State scrie:ignatov andrei scrie:State, daca le lasam pe "ele" sa aleaga, vedem diferenta! Dar daca umblam cu "cut", "copy" si "paste", patim ca la loterie! Posibilitatea de a alege ceva prost, este mai mare cand avem de unde (alege)!
Am inteles si asta , e ok.
Intrebarea ar fi acum asa: Le mai putem numi matci selectionate ?
Ca si selectie - sa-i spunem empirica - da! La urma urmei, tot selectie se cheama, pentru ca apicultorul va alege de la o familie pe care o crede el buna! E posibil sa fie chiar o familie peste medie - nu numai in stupina lui - astfel apicultorul perpetuiaza material biologic de calitate, lucru foarte bun si pentru vecinii din zona (daca ar sti si ar gandi toti apicultorii asa, adica sa tina cont si de ce este in jurul lor)! Dar, dupa cum am mai spus, e un fel de loterie! Nu ai un control asupra fenomenului, control care sa-ti dea siguranta ca faci ceva bun!
andrei_calinescu scrie:Bine zis empirica.
Si nu e derizoriu aspectul ca o buna familie crescatoare nu e neaparat productiva la miere - asa cum deseori se sugereaza.
ignatov andrei scrie:Mai State, tu poti sa experimentezi ce vrei! Intelege doar un lucru:
- viitoarele matci sa fie crescute in BOTCI, de la inceput, nu in "celule modificate"!
Dila Daniel scrie:ignatov andrei scrie:Mai State, tu poti sa experimentezi ce vrei! Intelege doar un lucru:
prea multa filozofie
la baza,adica natural,matcile tot in "celule modificate"se fac!
Intr-un stup nu exista decat doua feluri de celule...fara botci.
Dila Daniel scrie:
daca doriti cu mine (cel putin)un dialog corect pe teme apicole si nu numai,incercati sa nu mai aveti o pozitie ca de profesor la elev.
...nici asta nu este gluma.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori