Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 10:01

Nu inteleg de ce puneti mereu in discutie hala asta!Eu in pagina anterioara,am specificat"Referitor,EXACT la intrebarea topicului"in care dupa cum vedeti este vorba de CASA nu de HALA si am spus parerea mea.Credeti-ma, casa nu-i ca hala, cum nici "iarna nu-i ca vara".Stupii se pot adaposti in hale,pavilioane,magazii si grajduri dezafectate-treaba fiecaruia.Ca eu si altii nu suntem de acord, e treaba noastra.Nu va impiedicam sa o faceti... chiar si pe 1decembrie,ca unii...
sirjohnred

Mesajde ciptheman » 06 Dec 2013, 10:31

o casa pentru albine?poate fi si bine poate fi si rau depinde cum stapanesti problema dar sa afirmi ca albinelor le e m ai bine la -15 decat la 0 grade asta e o mare tampenie si vad ca unii o sustin sus si tare fara nici o logica.
ciptheman

Mesajde peterneamt » 06 Dec 2013, 10:41

Principalul motiv pentru care este de preferat să iernezi afară este posibilitatea zborurilor de curaţire. Cei ce iernează în adăposturi trebuie neapărat să trateze în toamnă familiile cu fumagilină........asta dacă nu au stupii cu fundul gol pentru ca frigul să nu permită începerea pontei şi implicit dezvoltarea nosemei.......;)
peterneamt

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 10:50

Poate fi o diferenta de 15 grade intre interiorul unei hale neancalzite si afara ? Spune tu,ca iesti bogat la logica!!!
sirjohnred

Mesajde ciptheman » 06 Dec 2013, 11:12

nu vreau sa intru cu nimeni in polemici referitor la subiect dar afirm inca o data pentru tine ca iernarea in adapost este peste cea de afara daca esti meserias iar asta se vede in primavara.
ciptheman

Mesajde kamy » 06 Dec 2013, 11:17

sirjohnred scrie:Nu inteleg de ce puneti mereu in discutie hala asta!Eu in pagina anterioara,am specificat"Referitor,EXACT la intrebarea topicului"in care dupa cum vedeti este vorba de CASA nu de HALA si am spus parerea mea.Credeti-ma, casa nu-i ca hala, cum nici "iarna nu-i ca vara".Stupii se pot adaposti in hale,pavilioane,magazii si grajduri dezafectate-treaba fiecaruia.Ca eu si altii nu suntem de acord, e treaba noastra.Nu va impiedicam sa o faceti... chiar si pe 1decembrie,ca unii...

No apui atunci spune pana-n capat ,cumui casa cee,ca de-i de pamant batut hranesti toata sorecarimea de prin vecini,cum stai cu schimbu de gaze ca altfel suna ,,voi stiti sa raspundeti la m-am gandit io fara sa va spui,,?familiile de albine degaja o oarecare caldura daca sant in spatiu inchis ase ca deferente de grade cat timp mai traiesc sigur o sa fie!
Sau poate vrei sa tii si soacra in aceeasi casa cu stupii?
kamy

Mesajde apimat » 06 Dec 2013, 11:58

sirjohnred scrie:Poate fi o diferenta de 15 grade intre interiorul unei hale neancalzite si afara ? Spune tu,ca iesti bogat la logica!!!

da.
ti-a spus kamy sa te uiti la filmele lui apispuisoru. uite aici un link:.
la un moment dat zice ca in interior sint 5 grade indiferent ce temperatura e afara.
Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii."
apimat

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 12:49

Apimat, multumesc pentru filmul postat. Poti sa-mi spui si pe ce legi ale fizicii se bazeaza afirmatiia respectiva?Sa -u trebuie sa cred ce spune omul?Constructia este buna si scumpa in acelasi timp,insa pare mai mult a fi un depozit sau o hala de lucru.Si acum intrebare "intrebatoare": se vede ca afara este iarna,zapada(din film),de ce stupii stau afara,avand hala?
sirjohnred

Mesajde kamy » 06 Dec 2013, 12:56

No badeioanerosu,esti procuror,ca vad ca esti mai rau de atat,omu nu infinge stupii niciodata inainte de 1 decembrie,dupa da !
Daca vrea sa-i bage dupa 22 decembrie cand incepe sa se mareasca ziua,care ar fi baiul?
kamy

Mesajde ciptheman » 06 Dec 2013, 16:32

am si eu o intrebare sirjon, ai iernat vreodata in adapost?
ciptheman

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 17:11

NU,dar nici nu am sustinut ca nu este bine.Citeste topicul.
sirjohnred

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 17:25

Raspuns pentru "nasu"Kamy.Nu ar fi ninci-un bai,poate sa le bage si la 1 martie.Dar, te obsedeaza cumva vreun nume?
sirjohnred

Mesajde kamy » 06 Dec 2013, 17:31

sirjohnred scrie:Raspuns pentru "nasu"Kamy.Nu ar fi ninci-un bai,poate sa le bage si la 1 martie.Dar, te obsedeaza cumva vreun nume?

apoi io mis ruman si traduc rumaneste ce cetesc!da nu ma pe precep!
kamy

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2013, 17:37

sirjohnred scrie:NU,dar nici nu am sustinut ca nu este bine.Citeste topicul.

sirjohnred scrie:In fond, Gradina DOMNULUI e mare.Tocmai de aceea unii ierneaza albinele in casa, altii in pod si probabil unii in pivnita.Mai un zaibar,mai o tuica si iarna trece.Zaibaru sec,fara apa ca ingheata instalatia.Respectati natura si adaptati-va(voi) ei.

Eu l-am citit. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 06 Dec 2013, 17:43

Mircea_63 scrie:
sirjohnred scrie:NU,dar nici nu am sustinut ca nu este bine.Citeste topicul.

Eu l-am citit. ;)

Eu nu, am voie :?
ignatov andrei

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 17:49

Si unde scrie ca nu este bine? Eu am facut doar o constatare,nu am zis nici ca e bine, nici ca e rau.Despre ce vorbim?
sirjohnred

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR