Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Goana dupa pamant

Mesajde jr2 » 30 Noi 2013, 20:30

Din carti:
-pamantul este principalul mijloc de productie din agricultura
-pamantul este singurul mijloc de productie care nu este supus amortizarii
-care este pretul pamantului? in carti pe care nimeni nu le mai citeste-cui prodest-scrie ca pretul pamantului este egal cu de 30 de ori valoarea productiei obtinute intr-un an. de ce? pentru ca cel care-l vinde isi instraineaza sursa de hrana pentru el si familia lui,inclusiv urmasi si de aceea trebuie ca pretul obtinut sa asigure hrana pentru generatia actuala si pentru cea viitoare(distanta in timp intre doua generatii fiind socotita de 30 de ani)
Din vorbe:
-de pamant,tu de unde esti?
-esti pamantean sau venetic?
-pamantul si aurul nu ruginesc si nu putrezes si de aceea nu se vand,ci se cumpara!
-au luptat pentru pamant,au murit pentru pamant,au facut crime pentru pamant,au facut puscarie pentru pamant
-comunistii au"luat pamantul" (si unde l-au dus?)
Din media:
toata suprafata cu potential agricol din Africa a fost vanduta de guvernele corupte catre chinezi,sud-coreeni,libieni,olandezi si alte natii
structura culturilor este cea care sa asigura securitatea alimentara a tarilor din care provin noii proprietari,deoarece toata productia obtinuta se exporta in acele tari
jr2

Mesajde lucky5strike » 30 Noi 2013, 22:20

Exact!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde kiloz » 30 Noi 2013, 23:01

alt stupar scrie:CAI Curtici

Dar de transporturi de griu dute-vino peste granita pentru recuperare de tva nu se stie !
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde lucky5strike » 30 Noi 2013, 23:40

Sper ca nu e cazul... :oops:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde State » 01 Dec 2013, 00:00

kiloz scrie:Dar de transporturi de griu dute-vino peste granita pentru recuperare de tva nu se stie !

Mai nou se scoate nava din apele teritoriale. Se intoarce peste o saptamana/doua.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde lucky5strike » 06 Dec 2013, 20:51

Ce sa mai, e foarte poolitica problema pamantului, de fapt cam toate sunt pooolititce, de ani buni. :cry:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde davcosti » 06 Dec 2013, 21:21

*Toți oamenii știu că ceva în satul lor, în comuna, orașul lor e putred, nu mergem nicăieri, dar nu putem lua atitudine, așa se împarte Democrația în țara asta! Unii dintre Noi am renunțat să mai vorbim! Ura a intrat în sufletele noastre, greața de ceeia ce vedem zilnic, prosteală în față, să te țină ocupat cu gargara lor la Tv.! Eu am încercat să iau atitudine, știu că de unul singur nu am putut reuși, așa că nu încercați să faceți ceva de unul singur, mai bine deveniți nesimțiți și trăiți mai mult! Dacă reușești să intri în politică ești salvat, protejat, realizat-De ce? De un statut de parlamentar! Când nu răspunde nimeni pentru eșecurile lor, nu plătește nimeni decât Noi Facturile Greșelilor și Hoțiilor acelora care umblă în costum și pretind că au studii pe bune! Pentru ce le folosesc că noi tot mai rău ne ducem la vale și nu răspunde nimeni! Cum să răspundă când ei își umple teșchereaua!
"Lumea vede, aude şi vorbeşte. Din păcate vede rău, aude puţin şi vorbeşte prea mult."

La revizuirea Constituției din 2003: “Prevede scăderea numărului de cetăţeni care pot promova o iniţiativă legislativă de la 250.000 la 100.000.” Asta urmăream și eu prin acestă petiție-De ce nu semnați, că nu pot lua bani cu așa ceva sau alte foloase, înseamnă că sunteți cu EI, vă convine câți cinstiți vă reprezintă! Scriam atunci, când am încercat să iau atitudine! http://comunitate.ziare.com/petition/22 ... -ie-reduce.
AU REUȘIT, NE-AU DEZMINAT! NU PUTEM SĂ NE UNIM, SĂ NE ADUNĂM, SĂ FIM ÎMPREUNĂ :!:
davcosti

Mesajde lucky5strike » 06 Dec 2013, 21:24

Tocmai asta ne-ar putea uni, dorinta de a simti ca politicul nu mai sugruma aceasta societate. :twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jexy » 07 Dec 2013, 09:37

Acum suntem cotropiti de straini dar nu cu sabia ci ajutati de parlamentarii nostri, stiu o firma finlandeza care cumpara constant paduri la noi in Romania si a adunat pana acum cateva zeci de mii de hectare (daca nu cumva sute de mii) si tot cumpara (la Arad, la Mehedinti, la Bacau, la Botosani, la Medias si pe unde mai pot). Le cumpara la 1000 de euro hectarul de padure in care sunt specii de toate felurile dar mai ales fagi, ceri, stejari care au peste 1 m in diametru. Apoi le defriseaza si vand masa lemnoasa, la metrul cub de unde isi scot banii inzecit. Romanii le vand la pret de nimic pentru ca nu isi permit sa le exploateze pentru ca statul nu-l ajuta pe bietul roman cu NIMIC.
jexy

Mesajde Mircea_63 » 07 Dec 2013, 09:48

Nu cred ca se taie padurile asa...dupa ureche. Poti sa ai padurea ta ca tot nu poti taia ce vrei si cat vrei. Cel putin asa zice legea. Acuma, daca se respecta sau nu, asta-i alta treaba.
Precis trebuie sa fie si niste padurari printre noi, iar acestia stiu mai bine.

In alte parti exista padure in proprietatea comunitatii, se numeste composesorat si exista reguli stricte de intretinere si taiere. Ai padure, dar nu te poti duce sa tai de capul tau.

Nu e chiar simplu de cumparat pamant in Romania, daca nu de altceva cat pentru ca sunt parcele foarte faramitate.
Pamant putea fi cumparat si pana acum de catre straini, doar ca erau alte reguli. La urma urmei, vine strainul, isi ia cetatenie romana si cumpara ce vrea. Restul e drobul de sare...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde jexy » 07 Dec 2013, 10:04

Normal ca nu se taie asa oarecum, se fac amenajari (am participat si eu la ele) si padurile cu diametre mari care au pe la 70-80 de ani sunt exploatabile (nu stiu exact varstele dar pot sa ma interez direct la sursa) deci se taie, depinde de specie, fiecare specie are un diametru specific si o varsta dupa care se taie, eu am vrut sa zic ca vin strainii si cumpara padurile la preturi de nimic (legal le cumpara), le taie si le vand si isi scot sumele investite inzecit, ganditi-va cati metri cubi ies dintr-un HECTAR de padure pe care ei il cumpara cu 1000 de euro iar metrul cub de lemn se vinde cu minim 200 de lei, am cubat odata un stejar care avea peste 1m in diametru si inaltime de 36-37 de metri, pai cu un stejar din ala vandut ei si-au scos banii pe acel hectar. Plus ca in unele paduri sunt ciresti, sorbi, nuci, care sunt foarte scumpi. Nu am zis ca le taie de capul lor, totul se face cu acte.
jexy

Mesajde Mircea_63 » 07 Dec 2013, 10:33

Daca un hectar de padure da atatia bani, cum de se vinde hectarul atat de ieftin?

Ceva e lipsit de logica. Dar la urma urmei, vanzatorul cere, cumparatorul plateste si aiaie. Daca eu, Hollender Gheorghe, cetatean olandez solicit cetatenie romana si indeplinesc conditiile pentru a o primi si o primesc, inseamna ca sunt cetatean roman si am aceleasi drepturi la fel cum un roman care obtine cetatenia olandeza, are drepturile unui olandez. Am dreptul sa cumpar ce cumpara orice roman.

Dar chiar si un roman...ce garantie ai ca va exploata padurea cu patriotism? Ca nu strainii ne-au chelit pana acum muntii.

Mult mai importanta e o lege buna a padurilor, iar aceasta sa fie respectata. In rest, ca proprietar e Gyuri sau Gheorghe...ce treaba am eu, in afara de un zvac de mandrie patriotica gratuita?

Ce folos ca terenul e pe numele lui Ion si e parloaga? Ce pierd daca e pe numele lui Johan si e cultivat si ingrijit?
Regulile de ingrijire, folosire a chimicalelor, impozite, export, preturi si alte cele sunt treaba legiuitorului. Fara discrimare intre Ion si Johan.

Proprietarul roman nu isi poate bate joc de teren sa sa isi urmareasca strict interesele? De ce, din patriotism??? Cunoasteti vre-un astfel de patriot?

Legile bune si gestionarea respectarii lor fac un stat puternic. Nu nationalitatea poprietarului.
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 07 Dec 2013, 22:58

Statul nu trebuie sa ma ajute, trebuie sa ofere anumite conditii, larg intalnite pe oriunde e nivel de trai ridicat: educatie, sanatate, infrastructura, regim fiscal consecvent, facilitarea accesului la piete...

Ori statul roman nu ofera asemenea conditii.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 07 Dec 2013, 23:03

Mircea 63, tu esti al naibii de relaxat pe treaba asta. :lol:

Din cate neamuri straini s-au perindat prin tara asta, cate putem aprecia ca au avut aport pozitiv?

Ia sa facem un bilant.

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 07 Dec 2013, 23:08

Toate! :D A rezultat poporul roman.
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 07 Dec 2013, 23:12

Care a acceptat mult si de oriunde s-a putut...

O fi popor mai prietenos sub soare?

Mai primitor?

:twisted: :twisted: :twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE