Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde kamy » 07 Dec 2013, 19:19

Buna Adi bine ai revenit cu ...forte proaspete!
kamy

Mesajde csaa » 07 Dec 2013, 19:30

NU se poate ca, inainte de orfanizare cu sapte zile, sa izolezi matca pe trei rame si cand o iei din stup o iei cu tot cu ramele alea trei?
Nici nu blochezi matca, ai siguranta ca nu iti mai ramane in stup puiet necapacit iar familia orfanizata e destul de puternica.
Zic si eu, acu' nu dati cu pietre, dati cu parerea.
csaa

Mesajde valter » 07 Dec 2013, 19:43

lucky5strike scrie:D

Procentul ar trebui insa sa fie integral, folosind Nicot.

Cu riscul de a fi banat...vreu sange, dar mult sange.
Daca tot stim sa punem ''coada'' oare nu putem sa vedem si noi macar o poza, ca de inregistrari ni-i greu sa vorbim de la ''cei ce-si dau cu parerea''.
valter

Mesajde italianu » 07 Dec 2013, 19:47

csaa scrie:NU se poate ca, inainte de orfanizare cu sapte zile, sa izolezi matca pe trei rame si cand o iei din stup o iei cu tot cu ramele alea trei?
Nici nu blochezi matca, ai siguranta ca nu iti mai ramane in stup puiet necapacit iar familia orfanizata e destul de puternica.

Csaa,tu vrei sa ai totul,si nu se poate ,cel putin parerea mea,nu cauta calea cea mai usoara.
Daca vrei sa faci matci ,fa matci,ce te coasta sa orfanizezi,si pina-n zece zile sa scuturi toate ramele si sa rupi cele de salvare?
Restul ,translarva,cresterea si finisarea sint detalii pe care le-am explicat mai la-nceputul topicului.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde proapis13 » 07 Dec 2013, 19:51

italianu scrie:...Nu stiu daca numele de Poletti it spune ceva,da nu cred,da io am INVATAT de la el ,cam tot ce stiu....

La care dintre frati ai lucrat??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 07 Dec 2013, 19:53

csaa scrie:NU se poate ca, inainte de orfanizare cu sapte zile, sa izolezi matca pe trei rame si cand o iei din stup o iei cu tot cu ramele alea trei?

Ai scris ''bine'' dar ai gandit rau , dupa 7 zile ai larve de 4 zile in zona in care ai gandit ca-i capacit ;)
E periculoasa larva de 4 zile?
Dar cea de 5-7 zile e necesara ?
Mai ''lucreaza'' la termenul ''puternica'' , adica ce iti trebuie d-tale nu-i trebuie si lu' Giovanni ; trebuie sa ti cont si de perioada = mai sapa .... la rapita puternic inseamna unificat sau ... , la salcam puternic e ''fiasco'' sau nu ...
nae

Mesajde italianu » 07 Dec 2013, 19:56

proapis13 scrie:
italianu scrie:...Nu stiu daca numele de Poletti it spune ceva,da nu cred,da io am INVATAT de la el ,cam tot ce stiu....

La care dintre frati ai lucrat??
salve :D

Buna gluma , :lol: ,dar frati nu are, are 2 surori
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde kamy » 07 Dec 2013, 20:03

Ba sa prea poate dar daca o izolezi cu diafragma oarba si urdinis separat o sa fie negru de albina mai ceva ca copsa mica pe vremea cand se producea renumita festeala!
Poti organiza pe 2 compartimente in aceeasi lada sa ramana asa, dar tot timpul din compartimentul orfanizat va migra albina catre cel cu matca pana la roire sau pierderea matcii ,recomand sa muti totusi matca cu e rame dca vrei s-o pastrezi!
kamy

Mesajde Trantorul@ » 07 Dec 2013, 20:12

giovanni scrie:
La ora asta la STĂPÂNII tăi in Italia (nu la tine) Reginele de acolo nu mai au puiet aici LA MINE au ponta SI ASTA in situaţia cand la Bucuresti se anunta -4 iar la Roma +14, si eu sunt sub munte.
Si pentru cultura ta TOATE ASTEA din muncă si selecţia mea personală.

giovanni scrie:
......am puiet la ora asta dar am si iernare uşoară,consum acceptabil si familii sănătoase si productive,eu ma multumesc cu atât,si blânde pe deasupra si neroitoare,are cineva mai bine?

:roll: :roll: :roll:
Care selectie ??? Cum sa te lauzi si sa te bucuri ca ai la ora asta puiet in familii in Romania indiferent de puterea familiei si de zona ? ( la selectia asta cu puiet acum si cum se lauda unii ca au parte de o iernare usoara , daca vine o iarna adevarata si nu aveti zbor de curatire peste 130 de zile puteti uita ca ati avut familii de albine!)
La selectie stau unii mult mai bine ca altii care se lauda pe aici da stau in banca lor si bine fac .
Spor in continuare la selectie.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde csaa » 07 Dec 2013, 20:18

kamy scrie:Ba sa prea poate dar daca o izolezi cu diafragma oarba si urdinis separat o sa fie negru de albina mai ceva ca copsa mica pe vremea cand se producea renumita festeala!
Poti organiza pe 2 compartimente in aceeasi lada sa ramana asa, dar tot timpul din compartimentul orfanizat va migra albina catre cel cu matca pana la roire sau pierderea matcii ,recomand sa muti totusi matca cu e rame dca vrei s-o pastrezi!

Pai asa am stupii, pot fi impartiti in doua, cu urdinisuri separate.
Sa inteleg ca as putea sa pun o diafragma cu gratie hanneman intre compartimente, sa las undeva la 7-9 zile, iar apoi sa mut matca cu cele 6 rame in alt stup (+ceva albina acoperiotoare). In locul celor 6 rame sa aduc rame cu puiet capacit din alte familii si dupa 24 de ore sa introduc rama cu viitoarele botci?
Iar va rog sa nu dati cu pietre si sa scrieti mai intreg (fara prescurtari si fara sa presupuneti ca eu stiu). :ugeek:
csaa

Mesajde giovanni » 07 Dec 2013, 20:32

Pă de ,cand vine unul care nu stie nici daca i se fecundă matcile in septembrie si ma învaţă sa fac selecţie ce sa mai explic eu cum cresc matcile la asemenea specialişti care nu cunosc nici biologia albinei
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde nae » 07 Dec 2013, 20:54

Trantorul@ scrie:
giovanni scrie:
are cineva mai bine?

Am un prieten la baza muntelui , spun asta sa nu crezi ca sunt mintos , E miez ; cand eu ,la ses, am ceata si -, el are + ;albina lui aduce polen cu 3 saptamani inaintea mea ...
Nu sunt fan Giovanni dar ...
Peste 5-10 ani cand vor deschide ochii majoritatea sa vezi filme si postari de la ''meseriasii'' care acum ''tac'', cum bine zici ,dar vand SELECTIE la greu /n-au concurenta .
Nu m-as bucura sa am puiet acum dar sunt sigur ca am /avem ; cand au incetat ponta ? + caldura din oct-dec = surprize-surprize si nu la Giovanni ci la cei care se ''oripileaza''/nu accepta dar pun turte la greu (sunt vecin cu mag apicol -belea )
nae

Mesajde giovanni » 07 Dec 2013, 21:02

Trantorul@ scrie:
giovanni scrie:
La ora asta la STĂPÂNII tăi in Italia (nu la tine) Reginele de acolo nu mai au puiet aici LA MINE au ponta SI ASTA in situaţia cand la Bucuresti se anunta -4 iar la Roma +14, si eu sunt sub munte.
Si pentru cultura ta TOATE ASTEA din muncă si selecţia mea personală.

giovanni scrie:
......am puiet la ora asta dar am si iernare uşoară,consum acceptabil si familii sănătoase si productive,eu ma multumesc cu atât,si blânde pe deasupra si neroitoare,are cineva mai bine?

Care selectie ??? Cum sa te lauzi si sa te bucuri ca ai la ora asta puiet in familii in Romania indiferent de puterea familiei si de zona ? ( la selectia asta cu puiet acum si cum se lauda unii ca au parte de o iernare usoara , daca vine o iarna adevarata si nu aveti zbor de curatire peste 130 de zile puteti uita ca ati avut familii de albine!)
La selectie stau unii mult mai bine ca altii care se lauda pe aici da stau in banca lor si bine fac .

On Friday, December 6, 2013 8:56 AM, .....................................................fr> wrote:

Bonjour Giovanni,

E BINE SA FACI UN PLAN DE AFACERI CU CHELTUIELI SI VENITURI
CA SA POTI SA APRECIEZI IN MOD CLAR RENTABILITATEA PENTRU TINE INSUTI
IN DOUA VARIANTE:

-1 PERSOANA CARE MUNCESTE SI PRODUCE CEI 600 DE ROI
-2 PERSOANE CARE MUNCESC IMPREUNA

Il faut que tu fasses un plan de fiancement avec dépenses et revenus, pour
que tu apprécies la rentabilité du projet avec
1 travailleur
2 travailleurs.

Quand tu auras fait tous ces calculs, tu reviendras devant nous avec les
conclusions.
ASTEPTAM CONCLUZIILE TALE PRIVIND ACEASTA ANALIZA..........................Ce citesti tu aici este DISTANTA la care te altii tu faţă de apicultura si selecţia pe care o practic eu si nivelul meu de pregătire profesională,DAR nu am ajuns aici dând cu colţii fără sa stiu unde înfig colţii.
Dragul meu esti asa departe de mine ca nici nu te observ
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde ignatov andrei » 07 Dec 2013, 21:07

Ce faceti fratilor. o dati pe...bilingve?!? Apoi... ne-am dat dracu' ! Eu zic sa incetati cu circul si cu lauda. Cred ca ati fost bagati destul in seama!
O seara buna!
Ultima oară modificat de ignatov andrei pe 07 Dec 2013, 21:19, modificat 1 dată în total.
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 07 Dec 2013, 21:18

Csaa, nu-ti recomand sa te complici!
E un fel de a te scarpina in urma de la pantoful stang, cu mina altuia!
Csaa, la orfanizare, aduna tot puietul alb si lasa ce ramane. Albina ce "misca" conteaza, nu ce se afla in celule! Si doar nu-i musai sa-l faci "la urgenta"! Poti pregati din timp lucrarea, asta in cazul in care cei vizati pentru orfanizare au puiet alb plasat cate un pic pe toate ramele. Se mai intampla! Interesul e sa ai doar puiet capacit, rame putine in comparatie cu populatia. Acum mai depinde si ce urmaresti, dar eu te sfatuiesc sa nu te complici! In mare, cam asta e!
ignatov andrei

Mesajde kamy » 07 Dec 2013, 21:41

Csaa mai simplu ar fi sa spui ce vrei sa faci si cand si cat vrei sa faci?ca altfel nu ne ajunge topicu de religie!
P.s ca sa nu faci spovedanie publica poti mepei ca fuctioneste!
kamy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR