Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutor! Sunt femeie si as vrea sa invat apicultura.

Mesajde Ana-Maria » 08 Dec 2013, 20:21

Buna seara,

Ma numesc Ana-Maria si am 36 de ani . Tatal meu are 28 de stupi. Datorita unor probleme de sanatate (a avut un accident grav) nu va mai putea sa-i ingrijeasca. Toti m-au sfatuit sa vand tot dar pe mine m-ar mustra constiinta. E ca si cum as vinde visul, munca lui de o viata. La noi in familie si tata si bunicul au fost stupari. Uneori ma mai luau si pe mine sa vad, sa ajut, dar eu aveam de invatat pentru facultate si nu faceam mare lucru in stupina
Acum, dupa accidentul tatalui meu, tata mi-a spus ca nu se supara daca vand stupii dar in timp ce vorbea a lacrimat.
Mintea imi spune ca apicultura nu e pentru femei, ca e aproape imposibil nestiind aproape nimic despre acest domeniu...Caturile sunt grele, a merge in pastoral cu stupii poate fi dificil...
Pe de alta parte, inima ma indeamna sa incerc.Ar fi cel mai mare cadou pe care l-as face tatalui meu. Dupa accident, i-a venit greu sa accepte invaliditatea. A cazut intr-un fel de depresie, ca si cum nu ar mai vrea sa traiasca. Simt ca daca m-as apuca de apicultura, povestindu-i ce fac la stupi, cerandu-i sfaturi, ar fi o motivatie pentru el.
Sotul ar fi in principiu de acord sa fac asta dar nu stiu ce ar spune despre mersul in pastoral. Mi-a spus ca a fost acum cativa ani cu tata la un targ apicol si NU a vazut nici macar o femeie printre apicultori.
Acum stupii sunt impachetati bine pentru iarna si au rezerve suficiente. Dar va trebui sa iau o decizie in cel mai scurt timp . Stiti vreo femeie apicultor? Am vreo sansa?
Va multumesc si apreciez orice sfat!
Ana-Maria

Re: Ajutor! Sunt femeie si as vrea sa invat apicultura.

Mesajde ignatov andrei » 08 Dec 2013, 20:26

Stimata doamna, spuneti de unde sunteti!
ignatov andrei

Mesajde State » 08 Dec 2013, 20:27

Ana-Maria da-i inainte cu tupeu!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Dila Daniel » 08 Dec 2013, 20:28

Buna seara doamna Ana-Maria si bun venit pe forum!
Apicultura ESTE si pentru femei!
Indiferent ce ati face pe viitor cu stupii, este greu de descris fericirea de care a avut parte tatal dumneavoastra ,si cat de mandru trebuie sa fie de felul cum ganditi!
Toata stima doamna!

cat priveste ajutorul nostru il aveti.Sunt multe de spus,iar eu va recomand sa incepeti sa rasfoiti forumul si cartile de specialitate.
Apoi,va asteptam si intrebarile...

Domnul Ignatov a pus o intrebare care deasemenea va poate ajuta
Suntem multi pe forum,si nu cred sa nu se gaseasca un vecin coleg sau colega sa va ajute si practic.
Deasemenea aveti posibilitatea sa treceti localitatea la profilul dvs.din avatar(vedeti cum au majoritatea).Este optional...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde MyBees » 08 Dec 2013, 20:46

Bun venit Ana-Maria,

Cu o asemenea motivatie este imposibil sa nu reusiti. Apicultura poate fi o activitate atat de placuta incat micile greutati sa nici nu mai conteze...

Mult succes, si sa ne tineti la curent.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde ovidiu_78 » 08 Dec 2013, 20:50

bine ai venit pe forum....cauta utilizatorul murarudumitru si vei vedea de ce ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde FLORINELU » 08 Dec 2013, 20:54

doamna Ana si Maria,eu mai merg la diferite simpozioane si intruniri din astea de apicultura iarna ca atunci se tin de obicei ,atunci avand mai mult timp apicultorii. da ai dreptate de obicei sant doar barbati,de ce nu indraznesc si femeile?nu stiu,sau ma gandesc ca problemele casnice nu le lasa timp destul? spui ca apicultura e o ocupatie care necesita un efort mai mare,eu as spune altfel:apicultura este in primul rand o indeletnicire frumoasa,plina de satisfactii,placuta,foarte sanatoasa cu avantaje materiale si abia in ultimul rand GREA,dar nu asa de grea ca multe alte indeletniciri pe care le practica femeile la locul de munca sau acasa.am vazut nu odata femei la roaba,sapa,lopata si chiar la coasa. si atunci de ce nu si la albine?
se poate face apicultura si fara pastoral,eu fac doar stationar si sant multumit de rezultate,totul e sa iubesti albinele si sa stii ce vrei.
azi a fost un simpozion(sau cum ii zice?) la noi la Timisoara,foarte interesant si m-am bucurat sincer sa vad si 2 femei in sala care erau foarte interesate de ce se vorbea acolo. deci se poate.
sau or fi venit cu alte scopuri pe acolo? nu prea cred.

Ana Maria da-i bataie si chiar numai pentru ai face o bucurie tatalui aflat in suferinta merita. anunta-l cat mai repede ca nu vinzi stupii si te ocupi tu de ei si ai sa vezi ce schimbare se va petrece cu el.
FLORINELU

Mesajde ignatov andrei » 08 Dec 2013, 21:02

Eu v-as recomanda cateva "femei-apicultor", dar de unde sa va ia?!?
ignatov andrei

Mesajde nicu has » 08 Dec 2013, 21:06

buna seare Ana_Maria mai este un caz tot asa darfratele ei a murit :( si sora lui era alergica dupa ce a murit sa apucat ia si are ramasi vreo 60 face doar stationar si se descurca
-Al 2-lea ex e Mama mea eu sunt plecat si ia a invatat se descurca foarte bine desi are 53 de ani
asa ca sfatul meu este sa luati inima in dinti ca se merita ;)
spuneti si din ce localitate sunteti poate aveti vecini pe forum si atunci va fi mai usor
stima
nicu has

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2013, 21:12

bine ai venit printe noi !!! si eu zic ca apicultura este si pentru femei !!!
cu siguranta ca daca vei pune pasiune , vei reusi !!!
cu poticnelile de rigoare , pe care toti le avem !!!
nu te lasa si da-i inainte !!!
sunt destui binevoitori pe forum !!!
vei gasi si pe cineva aproape de tine ca locatie si va fi mai usor !!!
satisfactia va fi uriasa daca il vei intrece pe tatal tau la capitolul apicultura !!!
de ambele parti !!!
spor la invatat si numai bine !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2013, 21:22

An Maria,daca pui mina pe o carte apicola si te familiarizezi cu termenii apicoli pina la primavara iti v-a fi mai usor
In primul rind o sa inveti sa citesti stupul si o sa poti sa-i spui tatalui tau prin tel ce vezi acolo iar el poate sa-ti dea sfatul cel bun
In al doilea rind miere buna si multa se poate face si in stationar,asta depinde de puterea melifera a zonei si de fam de albine
In al treilea rind pune la avatar localitatea de unde esti sau macar unde ai vatra stupinei si sigur o sa gasesti un coleg forumist sa te ajute
Gideste-te ca poate invaliditatea temporara a tatalui tau se v-a sfirsi in curind si asta te v-a motiva si mai mult
Deocamdata ai cateva luni la dispozitie sa inveti si din carti si de pe forum si o sa gasesti sigur un ajutor printre noi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 08 Dec 2013, 21:23

Cunosc o femeie apicultor in Pitesti. Face stuparit stationar si are 15-20 stupi. Foarte bataioasa.
Cred ca apicultura se potriveste foarte bine unei femei. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde dorindafi » 08 Dec 2013, 21:51

hai , spunene de unde eshti daca vrei ca Mos Craciun sa vina cu daruri
dorindafi

Mesajde gica.mosu » 08 Dec 2013, 22:07

dorindafi scrie:hai , spunene de unde eshti daca vrei ca Mos Craciun sa vina cu daruri

Da,promit sa joc rolul "mosului"Daca sotu nu-i acasaaaa :lol: Bine ai venit pe forum...De curind am cunoscut 2 fam(din salaj) care sot si sotie "duceau"400 fam de albine :?: Unde mai pui ca ii mai duc in pastoral la C-TA si sunt ca mine "2 la buletin de voinici"...ASA ca ANA-MARIA ta,"cupleazate" cu sotul pune-ti mina pe carti siii fa-i tatalui tau o surprizaaa...Ai cu ceee,ai" mentor"in spate" asa ca daca vrei poti..TITAN..S...Multa baftaaa!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde FLORINELU » 08 Dec 2013, 22:44

gica.mosu scrie:
dorindafi scrie:hai , spunene de unde eshti daca vrei ca Mos Craciun sa vina cu daruri

Da,promit sa joc rolul "mosului"Daca sotu nu-i acasaaaa :lol: Bine ai venit pe forum...De curind am cunoscut 2 fam(din salaj) care sot si sotie "duceau"400 fam de albine :?: Unde mai pui ca ii mai duc in pastoral la C-TA si sunt ca mine "2 la buletin de voinici"...ASA ca ANA-MARIA ta,"cupleazate" cu sotul pune-ti mina pe carti siii fa-i tatalui tau o surprizaaa...Ai cu ceee,ai" mentor"in spate" asa ca daca vrei poti..TITAN..S...Multa baftaaa!!!!

mosule,ai vazut ca e tinerica si sari in ajutor"daca sotul nu e acasa"eu te stiam om serios,daca citeste soata ta pe aici? :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde Adi Hodis » 08 Dec 2013, 22:49

Buna seara doamna Ana Maria,
NU vindeti stupii.
Femei apicultoare sint numai ca d-vs, fiind la inceput pe forum, nu le-ati vazut inca dar aveti timp.
Iata viewtopic.php?f=15&t=3165

Aveti mesaj privat.

Revin cu o poza care abia acum am gasit-o. Sper sa fie un stimulent ... cu o mentiune, folositi echipament de protectie impotriva intepaturilor.
Noi ne asumam uneori riscul de a lucra sumar echipati numai atunci cand albinele NU sint agresive, de regula atunci cand au cules din natura. Exclus in perioada infloririi rapitei cand sint foarte agresive. :)
Fişiere ataşate
ok_115197.jpg
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR