Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Romania trebuie sa aiba grija de ea singura......

Mesajde State » 13 Dec 2013, 11:31

Jean Valjean scrie:....sunt convins ca in spatele acestui om sta altcineva, daca nu cumva servicii straine :

http://www.gandul.info/politica/cine-es ... a%2BGandul

Obisnuiesc sa urmaresc emisiunea In Premiera, cu Carmen Avram pe antena 3.
Duminica trecuta au prezentat dezastrul din industria metalurigica din Romania. Strainii ne-au cumparat pe nimic, in special rusii.
E foarte clar ca suntem condusi din umbra. Si nu de la noi. Vedeti si voi cum FMI ne impune reguli. Ne obliga sa privatizam, sa vindem pe nimic si sa fim doar consumatori.
Sincer va spun ca suntem la mana lor. Oricat am vrea noi sa fim impotriva. :idea:
Basescu, Ponta, Iliescu, etc. sunt doar marionete -papusi cu ate. Astia joaca dupa cum le canta aia de afara. Bineinteles ca ei isi trag jarul pe turta dar n-au ce face.
Din moment ce am intrat in UE, dezastrul a inceput. Si mai urmeaza.
Daca ai acceptat niste reguli de la inceput, trebuie sa mergi pana la capat. Capatul inseamna falimentarea totala a tarii, pana in punctul in care trebuie sa fim la mila lor. Cand n-or mai avea ce sa ne ia , vom fi sclavi. Romania va fi doar cu numele.
Ma gandesc ca si alesii au realizat asta dar este prea tarziu...
Romania este singura tara unde 1km de autostrada costa 5mil de Euro. Si asta in camp, drum drept. Nici pe italieni nu i-a costat atat 1km, chiar daca au sapat in munte de stanca.
Ne vaitam, ne plangem de mila si n-avem scapare, orice vom face. Singura varianta ar fi o bomba chimica care sa rada tot ce inseamna conducere, sa ramanem singuri de capul nostru si sa ne tragem botci de salvare. Asta nu este posibil asa ca..
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Jean Valjean » 13 Dec 2013, 13:02

State, tu vezi bine, dar privesti in directia gresita.
Nu de la UE ni se trage, ci din partea astalalata, dinspre est. Or fi marionete politicienii, problema e ale cui si daca pot, macar sa aleg raul cel mai mic. In acest sens eu nu am nici un dubiu, daca e sa mi-o traga cineva ii prefer pe yankei, ca sunt mai spalati si mai educati decat rusii. Rusii ne-au tras-o 50 de ani si am impresia ca ne-a cam placut, dupa cum vad eu.
Iliescu stim foarte bine marioneta cui a fost. Urmasii lui, Nastase si Ponta, sunt iesiti din aceeasi forja si modelati pe acelasi calapod, deci, e clar la randul lor ale cui marionete sunt si asta se vede din felul in care actioneaza.
O fi si Basescu marioneta (nu stiu!), dar pentru mine e clar ca nu e marioneta rusilor. Altfel nu ar fi incercat sa-l dea de doua ori jos si nu ar fi dus (si inca duc) campanii concertate de discreditare.
Zici ca dezastrul a inceput cu UE? Gandeste-te ca daca nu eram in UE ce s-a intamplat anul trecut si in martea asta ar fi fost normalitate, ei fiind singurii care au reactionat, pentru ca, sa fim seriosi, daca e un loc in lumea asta unde oamenii sunt condusi de legi, apai locul asta e in occident.
I-ai auzit pe rusi sa se planga de votul de marti? Nu cumva Iordache o fi omul lor? Ca prea e pus prin puncte cheie si scoate numai proiecte cu bataie orientala!

Iti recomand sa cauti seria de emisiuni "Mostenirea Clandestina", facuta de Monica Ghiurco pentru TVR. Nu stiu cat adevar e in ele , insa o sa te ajute sa intelegi mai bine ce se intampla, pentru ca o sa intelegi care sunt mecanismele prin care actioneaza serviciile. Si de asemenea o sa intelegi si de ce "strainii ne-au cumparat pe nimic, mai ales rusii".
O sa intelegi de ce nici o revolutie nu este populara : nici cea din '89, nici primavara araba, nici revolutia portocalie si nici revolutia de acum din Ucraina, nici raboiul civil din Siria, samd.
Toate sunt mana serviciilor, care nu fac decat sa se foloseasca de un context si sa creeze oportunitati.

In concluzie, eu cred ca dezastrul ar incepe daca am iesi din UE. Sa vezi atunci democratie.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde paul » 13 Dec 2013, 13:18

Valjeane, rusii au luat o mica felie din tortul numit ... Romania ! Grosul tortului si l-au impartit frateste ... "democratiile occidentale"! Vezi ... TOATE PRIVATIZARILE !!! :oops:
De acord cu ... State ! O sa luam o mare ... .UIE ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Jean Valjean » 13 Dec 2013, 13:27

Paule, am impresia ca de dragul copacilor uitam sa vedem padurea!
Jean Valjean

Mesajde echo » 13 Dec 2013, 14:06

Eu am mai spus mai sus si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar viseaza la Rusia doar aia care nu au fost in viata lor in Rusia... care nu stiu realitatile Rusiei sau care sunt inca indopati si spalati la creier de propaganda rusa....

Acum ceva zile pe o televiziune rusa se facea o paralela intre incercarea de aderare a Ukrainei la UE si deja intentie de aderare a Serbiei la UE. Maaaa.. pai ce au patit sarbii astia de cand au anuntat ca vor adera la UE... !!! fabrici inchise, tara facuta vraiste, oameni fara servici si mai ca sunt muritori de foame, o stare de depresie totala in Serbia... ce mai .. nenorocire mare de cand cu aderarea asta la UE...
Deci cam asa ceva ii asteapta si pe Ukrainieni daca vor incerca sa adere la UE... !! Va dati seama ?? :shock: :shock:

Cei care ati fost prin Serbia stiti cam care ar fi diferentele... ca un sat din Serbia nu prea se compara cu un sat din Romania, ca o sosea din Serbia nu se prea compara cu o sosea din Romania (vedeti soselele paralele de-a lungul Dunarii... etc), Serbia, tara tocmai trecuta printr-un razboi civil...

Subscriu la ce spune Jean mai sus, prefer sa o iau de la vestici decat de la rusi, astia (vesticii) macar te fac sa iti si placa.. nu iti baga bocancul in gura...
Si da, daca am iesi din UE si NATO (ceea ce nu este foarte putin probabil) atunci o luam rau de tot... dar RAAAU.. si ADAAANC...

Lasati fratilor TV-ul si mai luati la (re)citit carti mai vechi... chiar si din cele scrise cu perdea in timpul lu' Ala, dar mai ales marturii de dupa... sa ne amintim cum a fost si cum nu ar trebui sa mai fie... Cititi cartile lui Solzhenityn, Viktor Suvorov, Rapaport si altii.. ca sa vedeti cum a fost, cum este azi (la ei) si cum nu ar trebui sa fie niciodata (la noi)....
Subliniez ca ma refer la Rusia strict ca sistem politic promovat in interior si in relatia cu vecinii, fara nici o referinta la persoane sau la poporul rus !!

Pun aici un catren al lui Pastorel legat de americani:
"Daca si de data asta
Se retrag din Orient,(americanii)
Ma fac porumbelul pacii
Si ma cac pe Occident"
:lol:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde TDI » 13 Dec 2013, 14:22

echo scrie:Subscriu la ce spune Jean mai sus, prefer sa o iau de la vestici decat de la rusi, astia (vesticii) macar te fac sa iti si placa.. nu iti baga bocancul in gura...
Si da, daca am iesi din UE si NATO (ceea ce nu este foarte putin probabil) atunci o luam rau de tot... dar RAAAU.. si ADAAANC...

Parerea lor prin mana... noastra:
http://romanian.ruvr.ru/2013_12_01/Cum- ... mana-9526/
http://romanian.ruvr.ru/2013_12_10/Ce-l ... tana-1966/
TDI

Mesajde teinegru64 » 13 Dec 2013, 14:29

Jean Valjean scrie:State, tu vezi bine, dar privesti in directia gresita.
Nu de la UE ni se trage, ci din partea astalalata, dinspre est. Or fi marionete politicienii, problema e ale cui si daca pot, macar sa aleg raul cel mai mic. In acest sens eu nu am nici un dubiu, daca e sa mi-o traga cineva ii prefer pe yankei, ca sunt mai spalati si mai educati decat rusii. Rusii ne-au tras-o 50 de ani si am impresia ca ne-a cam placut, dupa cum vad eu.

Si nemtii au fost finuti si educati......Dupa ce yanckeul si-o scutura si pleaca ....doar nu e tampit sa stea o vesnicie la noi...urmeaza iar 50 de ani in care vom fi indragostiti de rusi.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Jean Valjean » 13 Dec 2013, 14:34

In cazul asta ma raliez cu Pastorel.
Daca o sa mai pot, bineinteles, ca s-ar putea sa fim considerati dusmani ai poporului.
Jean Valjean

Mesajde echo » 13 Dec 2013, 14:34

teinegru64 scrie:[Si nemtii au fost finuti si educati......Dupa ce yanckeul si-o scutura si pleaca ....doar nu e tampit sa stea o vesnicie la noi...urmeaza [color=#0000FF]iar 50 de ani in care vom fi indragostiti de rusi[/color].

Eu zic ca numai masochistii au putut purta o asemenea dragoste....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde patrascu » 13 Dec 2013, 14:39

echo scrie:Eu am mai spus mai sus si nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar viseaza la Rusia doar aia care nu au fost in viata lor in Rusia... care nu stiu realitatile Rusiei sau care sunt inca indopati si spalati la creier de propaganda rusa....

Acum ceva zile pe o televiziune rusa se facea o paralela intre incercarea de aderare a Ukrainei la UE si deja intentie de aderare a Serbiei la UE. Maaaa.. pai ce au patit sarbii astia de cand au anuntat ca vor adera la UE... !!! fabrici inchise, tara facuta vraiste, oameni fara servici si mai ca sunt muritori de foame, o stare de depresie totala in Serbia... ce mai .. nenorocire mare de cand cu aderarea asta la UE...
Deci cam asa ceva ii asteapta si pe Ukrainieni daca vor incerca sa adere la UE... !! Va dati seama ?? :shock: :shock:

Cei care ati fost prin Serbia stiti cam care ar fi diferentele... ca un sat din Serbia nu prea se compara cu un sat din Romania, ca o sosea din Serbia nu se prea compara cu o sosea din Romania (vedeti soselele paralele de-a lungul Dunarii... etc), Serbia, tara tocmai trecuta printr-un razboi civil...

Subscriu la ce spune Jean mai sus, prefer sa o iau de la vestici decat de la rusi, astia (vesticii) macar te fac sa iti si placa.. nu iti baga bocancul in gura...

Lasati fratilor TV-ul si mai luati la (re)citit carti mai vechi... chiar si din cele scrise cu perdea in timpul lu' Ala, dar mai ales marturii de dupa... sa ne amintim cum a fost si cum nu ar trebui sa mai fie... Cititi cartile lui Solzhenityn, Viktor Suvorov, Rapaport si altii.. ca sa vedeti cum a fost, cum este azi (la ei) si cum nu ar trebui sa fie niciodata (la noi)....
:

Echo stau si ma intreb oare sarbii astia nu au luat cam multa UE si de la americani? Oare cine s-a purtat asa frumos si a trimis cateva avioane sa le bombardeze infrastructura ca eu stiu in nici un caz ca nu rusii. Oare de ce trebuie a intervina o putere supra naturala in centrul Europei militar ca sa imparta o tara si sa formeze un stat musulman? Sa nu imi spui ca americanii sunt jandarmul pacii ca mananc porubelul cu fulgi cu tot :D . Despre rusi numai de rau. Pana in 89 comunismul a distrus cam tot ce era de valoare in tara asta inclusiv oameni iar o reintoarcere sub umbrela Rusiei parerea mea ca este imposibila. Si asta nu ca suntem noi buricul principesei doar ca lumea este impartita altfel fata de Yalta. Si cu voia si fara voia noastra suntem atat economic cat si militar sub tutela occidentului.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 13 Dec 2013, 14:43

Hai sa ne gandim cui ii foloseste...

Tari din UE au luat cate ceva si nu chiar o nimica toata, dar le-au dus pe profit. Vezi Petrom-OMV. Rusii au luat si au facut praf...

Occidentul n-a zis sa inchidem fabricile doar asa de-a proasta, ci erau unele adevarate gauri negre. Mereu pe pierdere si pierderi uriase. Propunerea lor a fost sa gasim investitori care sa le puna pe picioare, sau sa le inchidem, dar sa nu mai pompam bani in gauri negre care de ani de zile aduc pierderi.

In practica s-a intamplat ca fabricile una dupa alta mergeau tot in pierdere. De ce, cum asta, nu mai stiu. Multe au fost sufocate prin capusare. Candva exista Politia economica, Securistul fabrici etc. Cine trebuia sa vegheze ca institutie si n-a facut-o, la fel nu stiu.

Comtimul...nu stiu cine si de ce ne-a pus sa-l inchidem, dar stiu ca se fura de acolo intr-o veselie. Solventul, ditamai combinatul a fost pus pe butuci odata cu embargoul pus sarbilor. De la Pancevo venea conducta cu materii prime.
Cat din distrugerile astea sunt din vina altora si cat din vina noastra, e greu de spus. Mineritul producea scump. S-au pompat bani grei, dar n-a fost reutilat.

Am lucrat intr-o fabrica...se statea la coada si era nevoie de pile ca sa cumperi. In acelasi timp existau capacitati de productie ce stateau in paragina. Cu cheltuieli minime puteau fi repuse in functie. Am indraznit sa ridic problema, faceam parte din esalonul doi...
Mi s-a spus ca ne gatuie imbutelierea. Degeaba producem ca nu putem ambala. Sa investim si sa largim imbutelierea atunci.
Nu sunt bani!!! Conducerea actionariatului tine de Bucuresti. AGA. Nu aproba. In plus, linia de imbuteliere nu se facea in tara. N-aveam om sa cunoasca piata exteriora. Nu era net...habar n-aveam de unde si cu cat sa cumparam asa ceva. Ca sa iasa cineva din tara avea nevoie de viza. Leul era atat de jos incat orice rahat din afara socotit in banii nostrii era o avere.
Un apartament costa 5-7000 de DM, adica 2500-3500 de euro de mai tarziu.

Daca o linie de imbuteliere era sa zicem 100.000 de DM, nici nu puteam sa socotim cat vine in lei. Ne dadea pe spate. Si probabil ca era mai scumpa. In schimb produsul se vindea atat de bine incat fiecare eram niste mici bosi si potentiale pile. Caldutz.
Doar eu ma agitam ca o matca tanara care ponteaza de-a proasta, dar mi-a scazut repede ponta.

Nu exista informatie. Aproape deloc. Citeam cu nesat presa tembela in care (Cristoiu) o gaina nastea pui vii, ziarul Infractorul era la mare cautare si revista Paranormal. La Bucuresti una doua mai faceau minerii cate o tura. Televizor...TVR 1 si 2.
Au mai trecut niste ani pana sa apara ProTV si antena1.

Greu de spus daca ne-am prabusit ca ne-a impins cineva sau pentru ca traiam pe alta lume. In multe privinte eram incuiati, habarnisti si izolati. Nici macar carti nu prea aveam. Trebuiau traduse.

Ia imaginati-va un stupar ce a mostenit stupina de la bunicu, mare branza nu stie, net nu are, carti...poate una veche, bani ioc, nu se poate deplasa, nu se poate informa, n-are cu cine schimba o vorba despre albine. Nici macar la targuri nu poate merge...
Vine cineva si ii spune sa renunte la orizontali. Sa ia verticali si sa se apuce de pastoral si crescut matci. Fara sa-i spuna ce si cum cu astea. Nu stiu cat de potrivita e comparatia...

Pana atunci exista o "intreprindere" de Stat care se ocupa de import-export. Dupa revolutie nu mai era, dar nici nu stia nimeni cum sa faca asta. Practic totul devenise un haos.
Cand venea cineva din afara si se minuna cat de inapoiati suntem, saream in sus. Adevarul e ca fara informatie eram pe dinafara cu multe. Toate erau "masini straine". Pana sa incepem sa pricem, deja fabricile erau praf si tara in datorii pana in gat.

Ca sa a fost sa fie, ca avrut cineva sa fie asa...nu mai stiu. Normal ca s-au gasit si destui care vazand asa fecioara nevinovata cum era Romania, n-au pierdut ocazia...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde echo » 13 Dec 2013, 16:13

Dom' Patrascu, sa nu amestecam oile cu magarii si sa numaram cotofene.. !!
Nu am scris eu nicaieri mai sus de unde si-au luat-o Sarbii sau daca e just sau nu.. Sunt, pe aproape, de aceeasi parere cu dvs, dar nu despre asta vorbeam eu. Americanii jandarmul pacii ?? :lol: :lol: Imparteala de care vorbiti au inceput-o ei insisi... Numai ca le-a fiert instalatia si au inceput sa isi dea unul altuia in cap...

Faceti va rog abstractie de chestiunea cu interventia americana (sau romaneasca !!) si mai cititi odata ceea ce am scris. Eu am dat exemplul respectiv strict prin contextul situatiei actuale din Ukraina si folosirea Serbiei ca si exemplu negativ pentru aderarea la UE. Cand realitatea e cu totul alta.
echo

Mesajde patrascu » 13 Dec 2013, 16:44

Atunci sa luam exemplul pozitiv GRECIA deja membra UE si sa lasam tarile in curs de aderare sa nu amestecam numaratoarea. Nu de multa vreme era mare tambalau pica UE pica Euro bla bla Grecia datoare nu face fata sa se faca taieri salariale si alte minuni ca daca nu s-a terminat cu viata. Ce au facut grecii? Au iesit in strada au zgaltait toate institutiile si scaunele politicienilor. Ca la jocul de poker mai marii europeni au mers la cacealma si au trecut la amenintari ca vor fi exclusi din uniune ca or sa se reantoarca la drahma. Rezultatul nu a fost cel scontat li s-a rupt grecilor de mai marii europeni si au continuat ca cei 300 de spartani. Mai departe... incepe sa se schimbe foaia. Au inceput sa fie iertati de datorii taierile salariale bugetare sau alte minuni nu prea au aparut sau daca au aparut mai mult simbolic. Nivelul de trai al OMULUI DE RAND nu s-a schimbat in mai rau. In cazul asta parerea mea proprie si personala e ca ddomnii aia bine ce stau sub steagul albastru cu 12 stele au inteles un lucru. Cu grecii nu se pot intinde mai mult.
Romania stat membru UE. In momentul in care politicienii (nu vb care ca toti sunt o apa si un pamant) au inceput sa anunte taieri cu exceptia unor mitinguri ragusite si intr-o atmosfera demna de miorita au tacut din gurita si au indurat. Acum daca tot suntem in umbra si in sfera domnilor amintiti ce -au gandit? Ba da astia sunt gaste indura sa le mai dam putina UE. Si ne-au dat pe la nas niste imprumuturi pe care le vor platii si cei nenascuti inca. Romania sa aiba grija de ea singura parca este titlul. Pai Romania este in fiecare din noi pana nu vom schimba mentalitatea si dim plaiesii lui Stefan care se predau nu devenim spartani sa murim cu ei de de guler tot mai rau o sa ne fie. Indiferent ce boier are grija de noi (RUSIA AMERICA UE) pana nu ridicam noi astia de jos tonul directia va fi aceiasi.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde State » 13 Dec 2013, 16:48

Mircea_63 scrie:
Tari din UE au luat cate ceva si nu chiar o nimica toata, dar le-au dus pe profit. Vezi Petrom-OMV. Rusii au luat si au facut praf...

Occidentul n-a zis sa inchidem fabricile doar asa de-a proasta, ci erau unele adevarate gauri negre. Mereu pe pierdere si pierderi uriase. Propunerea lor a fost sa gasim investitori care sa le puna pe picioare, sau sa le inchidem, dar sa nu mai pompam bani in gauri negre care de ani de zile aduc pierderi.

Mircea sunt de acord cu tine pana la un punct.
Hai ca un combinat mergea pe pierdere. Hai poate doua, trei, noua , dar toate ? Asa dintr-o data nu mai sunt productive ? Pai candva eram recunoscuti pe piata externa datorita calitatii. Cine a stabilit ca nu mai sunt productive si de ce ?
Ceva de genul : Inchideti-le voi ca le luam noi.
Ata e prea vizibila. :?
S-a vandut absolut tot, ceea ce candva producea pentru toata Europa. Nu are rost sa mai vorbim de agricultura.

Caz foarte real si concludent:
Tata a lucrat la Upetrom(fosta 1Mai).
Produceau sonde si echipamente de foraj pentru toata lumea , in special pentru tarile arabe.
Aveau comenzi de milioane de euro. Se lucra in 3 schimburi. Sectia de turnare nu se inchidea niciodata.
Brusc, n-au mai fost comenzi. Cine a avut pile a fost informat sa plece cu ordonanta, salarii compensatorii, etc. Cine nu, a fost trimis in somaj.
Motivul invocat a fost asta : NU mai sunt comenzi, nu mai avem ce lucra.
In acelasi timp , partenerii se plangeau de neseriozitatea uzinei pe motiv ca nu onoreaza comenzile. :idea: Au fost voci din conducere care au spus ca a fost ordin sa nu se mai produca. A venit Basescu sa sustina bruma de angajati, cu mici/bere si le-a promis ca vine un investitor strain care va pune uzina pe picioare. Ceea ce nu s-a mai intamplat...dar el le-a explicat timp de o ora necesitatea privatizarii.
Ala cu mai multe oua din uzina tot spunea : Bai prostilor, comenzi avem destule dar nu suntem lasati. Haideti sa facem ceva ca altfel vom fi vanduti pe nimic !
****** au muscat discursul basist...si spuneau: Du-te ba in p*** noastra, lasa sa ne privatizam , sa ne modernizam si noi.
N-a mai trecut mult si s-a produs evenimentul mult asteptat. Sectiile au fost inchise rand pe rand, oamenii trimisi in voia domnului, fierul vandut , inclusiv o parte din teren.
Cine produce acum aceleasi utilaje si echipamente ? Pai Italia, Franta, Germania..
La noi nu sunt rentabile, lucram in pierdere.
Amintim de cazul Dacia si Aro ?
Situatie trasa la xerox. Noi nu suntem capabili, n-avem cum sa ne modernizam, hai sa vindem la francezi ca astia sunt.
Cazul Rosia Montana.
Noi am inchis tot , ca nu mai este dom'le aur la suprafata si noi nu avem echipamente sa avansam. Nu e rentabil sa cumparam echipamente(pai noi nu le puteam produce daca nu distrugeam fabricile?) si hai sa va vindem voua, ca ne-ati deschis ochii.

Si uite asa putem discuta 3 zile non-stop despre toata industria de la noi...

Ca o paralela, hai sa vedem cine produce in locul nostru. Cat mai producem noi si cat importam din UE. Cum naiba o fi la altii rentabil si la noi nu...nu-mi dau seama.
Dar suntem in UE , beneficiem de fonduri nerambursabile si inca suntem calzi. Ce-o fi maine nu ne mai intereseaza, doar sa avem azi ce manca.
Toate fondurile alea le dam inapoi insutit, prin fabrici, pamant, mine, ape, etc.
Bravo grecilor! Aia au tras MU.IE la UE !
I
n caz ca poate nu stiati. Raurile din munti nostri au inceput sa curga prin conducte. :idea: Cine le exploateaza ? Evident ca nu romanii, ca noi nu avem inima sa distrugem ecositemul. Au venit altii care-si iubesc tara lor si fac bani prin distrugerea padurilor de la noi, ca doar daia am fost spalati pe creier dupa '90.

Ma enervez ca prostul cand stau si ma gandesc ce urmeaza. Va fi vai mama noastra ! Nu suntem capabili sa vedem asta. Cand vom deschide ochii o sa fie prea tarziu. Ii inchidem la loc si aliluia.
S-a dus Romania...
State

Mesajde State » 13 Dec 2013, 16:58

patrascu scrie:Atunci sa luam exemplul pozitiv GRECIA deja membra UE si sa lasam tarile in curs de aderare sa nu amestecam numaratoarea. Nu de multa vreme era mare tambalau pica UE pica Euro bla bla Grecia datoare nu face fata sa se faca taieri salariale si alte minuni ca daca nu s-a terminat cu viata. Ce au facut grecii? Au iesit in strada au zgaltait toate institutiile si scaunele politicienilor. Ca la jocul de poker mai marii europeni au mers la cacealma si au trecut la amenintari ca vor fi exclusi din uniune ca or sa se reantoarca la drahma. Rezultatul nu a fost cel scontat li s-a rupt grecilor de mai marii europeni si au continuat ca cei 300 de spartani. Mai departe... incepe sa se schimbe foaia. Au inceput sa fie iertati de datorii taierile salariale bugetare sau alte minuni nu prea au aparut sau daca au aparut mai mult simbolic. Nivelul de trai al OMULUI DE RAND nu s-a schimbat in mai rau. In cazul asta parerea mea proprie si personala e ca ddomnii aia bine ce stau sub steagul albastru cu 12 stele au inteles un lucru. Cu grecii nu se pot intinde mai mult.
Romania stat membru UE. In momentul in care politicienii (nu vb care ca toti sunt o apa si un pamant) au inceput sa anunte taieri cu exceptia unor mitinguri ragusite si intr-o atmosfera demna de miorita au tacut din gurita si au indurat. Acum daca tot suntem in umbra si in sfera domnilor amintiti ce -au gandit? Ba da astia sunt gaste indura sa le mai dam putina UE. Si ne-au dat pe la nas niste imprumuturi pe care le vor platii si cei nenascuti inca. Romania sa aiba grija de ea singura parca este titlul. Pai Romania este in fiecare din noi pana nu vom schimba mentalitatea si dim plaiesii lui Stefan care se predau nu devenim spartani sa murim cu ei de de guler tot mai rau o sa ne fie. Indiferent ce boier are grija de noi (RUSIA AMERICA UE) pana nu ridicam noi astia de jos tonul directia va fi aceiasi.

Noi ca natie suntem mult sub greci. Am fost spalati prea mult pe creier. Aia au coa.ie in pantaloni, nu boabe de orez ca noi.
Puteau sa-si vanda insulele sa scape de datorii dar n-au facut-o, pentru ca se iubesc. Noi am vandut tot. Suntem in stare sa ne vindem si aerul, doar ca asa zice UE ca e bine.

Cand ii spui unui om in fiecare zi ca e prost, la un moment dat va spune singur: Bai sunt prost, asta are dreptate.
Cam asa s-a intamplat si cu noi. Am ajuns sa fim controlati psihic de niste gunoaie. Asta inseamna TV-ul. Manipularea se face elegant pe banii nostri.
Cultura noastra este spalata in fiecare zi.
Uitati-va la nivelul nostru actual. O spun sincer : suntem din ce in ce mai prosti, ca natie.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE