Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

taxa timbru de mediu la autovehiculele speciale apicole

Mesajde dumy academy » 10 Dec 2013, 00:10

Stie cineva sunt scutite autovehiculele apicole de taxa timbrului de.mediu tinand cond ca .noi apicultori nu pouam mediul circuland doar 5-7 nopti pe an cu un camion apicol
dumy academy

Re: taxa timbru de mediu la autovehiculele speciale apicole

Mesajde balanciprian » 10 Dec 2013, 00:20

subiectul a fost dezbatut de mai multe ori...
balanciprian

Mesajde dumy academy » 10 Dec 2013, 00:41

Degeaba daca nu facem un protest pt ca noi apicultori nu circulam decat 7nopti pe an maxim deci nema poluare
dumy academy

Mesajde dumy academy » 10 Dec 2013, 09:05

Este inatmisibil asa ceva
dumy academy

Mesajde dumy academy » 12 Dec 2013, 17:52

Veste bună pentru apicultorii români. Parlamentul României a adoptat marţi, 10 noiembrie, Legea Apiculturii. Aceasta are ca obiect reglementarea activităţii apicole, în scopul valorificării superioare a resurselor melifere şi a produselor apicole şi, totodată, asigurarea compatibilităţii legislaţiei naţionale cu reglementările europene în domeniu.
Senatorul PNL, Remus Daniel Niţu ţine să precizeze pentru apicultorii din Vâlcea, cei care deţin cele mai multe familii de albine din România şi cei care au cea mai mare producţiei de miere din ţară, că acest act normativ aduce clarificări în ceea ce priveşte această activitate. „Au fost mai multe întâlnirii pe care le-am avut cu asociaţii de apicultori din Vâlcea în urma cărora s-au conturat mai multe aspecte legale pe care aceştia le-au dorit reglementate mai clar. Printre acestea se numără problema bazei melifere şi cea a taxei pe mijloacele de transport folosite în pastoral. Sunt aspecte pe care le-am susţinut în Comisia de Agricultură din Senat şi care se regăsesc acum reglementate în noua lege”, a precizat senatorul Niţu.
Astfel, orice persoană fizică sau juridică poate practica legal apicultura dacă: îşi înscrie familiile de albine la Registrul agricol, le înregistrează/autorizează la Direcţia sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din judeţul de domiciliu, deţine carnet pentru stupină şi are familiile identificate în sistemul unitar de identificare a stupinelor şi stupilor.
Legea prevede şi menţiuni privind ameliorarea raselor de albine care se realizează prin programe întocmite de organizaţiile şi asociaţiile acreditate de Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ) pentru înfiinţarea şi menţinerea evidenţelor genealogice, respectiv registre genealogice.
Autorităţile administraţiei publice locale, precum şi administratorii terenurilor agricole şi silvice vor asigura apicultorilor vetre de stupină temporare sau permanente pe baza cererii pe care apicultorii le depun la consiliile locale. Până la data de 1 martie a fiecărui an, consiliile locale şi administratorii terenurilor agricole sau silvice au obligaţia să inventarieze suprafeţele de teren care se acordă apicultorilor pentru amplasarea stupinelor cât şi baza meliferă existentă pe teritoriul acestora. Până pe 15 martie în fiecare an, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va solicita suprafeţele de teren inventariate în vederea informăriii crescătorilor de albine care doresc să se deplaseze în pastoral.
Repartizarea suprafeţei melifere se face direct sau prin intermediul formei asociative prin depunerea unei cereri la Consiliul Local sau la administratorii terenurilor, aceştia având obligaţia de a soluţiona cu prioritate cererile apicultorilor domiciliaţi în localităţile aflate în raza acestora. Apicultorilor le revine însă obligaţia, ca în 24 de ore de la instalarea vetrei de stupină să amplaseze panoul de identificare a stupinei şi să comunice în scris consiliului local sau administratorului terenului locul de amplasare, perioada de timp, numărul de familii de albine şi datele de contact.
Pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, deţinătorii de suprafeţe agricole şi silvice care efectuează tratamente chimice la culturile agricole şi silvice pe care le deţin sunt obligaţi să anunţe în scris, consiliile locale cu cel puţin 48 de ore îniante de efectuarea tratamentului, precum şi denumirea produsului folosit. La rândul lor, consiliile locale şi administratorii de terenuri vor anunţa apicultorii cu cel puţin 24 de ore înainte de efectuarea tratamentelor. În cazul înregistrării de mortalităţi la familiile de albine cauzate de nerespectarea acestor prevederi, Consiliul Local şi administratorii terenurilor, în baza documentului sanitar-veterinar de constatate a cauzelor mortalităţii, vor întocmi un proces verbal de evaluare a pagubelor şi vor stabilii cuantumul despăgubirilor care se acordă apicultorilor la valoarea de piaţă a familiilor de albine şi a producţiei de miere care ar fi trebuit obţinută în urma culesului.
Mijloacele de transport autopropulsate care efectuează transportul stupilor în pastoral vor fi scutite de plata taxei asupra mijloacelor de transport în termen de 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial.
dumy academy

Mesajde Adi Hodis » 16 Dec 2013, 00:18

dumy academy scrie:Veste bună pentru apicultorii români. Parlamentul României a adoptat marţi, 10 noiembrie, Legea Apiculturii. Aceasta are ca obiect reglementarea activităţii apicole, în scopul valorificării superioare a resurselor melifere şi a produselor apicole şi, totodată, asigurarea compatibilităţii legislaţiei naţionale cu reglementările europene în domeniu.
...
Astfel, orice persoană fizică sau juridică poate practica legal apicultura dacă: îşi înscrie familiile de albine la Registrul agricol, le înregistrează/autorizează la Direcţia sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor din judeţul de domiciliu, deţine carnet pentru stupină şi are familiile identificate în sistemul unitar de identificare a stupinelor şi stupilor.
...
Mijloacele de transport autopropulsate care efectuează transportul stupilor în pastoral vor fi scutite de plata taxei asupra mijloacelor de transport în termen de 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial.

Alte alinieri la reglementarile europene ... daa' dupa mintea unor "romani" de la ... fraie.

Daca eu nu imi declar stupii niciunde, nu pot practica apicultura ca sint ... ilegal ?. :shock:
Dap' de cand si de ce ? ... nu mi-a dat nici un eurocent nimeni si atunci de ce imi impun ... reglementari ?.
La accesarea fondurilor era o limita de varsta care, fix m-a pus dincolo de ... trenul dezvoltarii. Buuun, nu mi-a dat, nici sa nu-mi impuna nimic !. :evil:
Sa mai pomenesc de pasivitatea celor platiti sa intervina pentru rezolvarea necazurilor cu stropirile ? ... s-au cu incendiile ? ... mi-e sila !. :evil:

De care taxa este vorba, de cea de timbru de mediu ?. S-au care ? ... ca nu m-a lamurit.
Taxa de timbru de mediu, pe linga absurditatea cu care romanii o accepta, este o talharie marsava. Unii trebuie sa o plateasca ( cei ce cumpara o masina ) iar cei ce nu cumpara, ci o folosesc pe aceea care o au, pot polua linistiti cat timp tine masina si nu-si vor lua alta.
Si in acest caz, de ce sa ia banii oamenilor ? ... de parca noi am avea nivelul americanilor ...

Un lucru mai e bun in tara asta, ca nu ne da licenta de port arma ...
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ignatius » 16 Dec 2013, 01:44

salutare
Tractoare rutiere, gen U650, pentru inscrierea lor in circulatie sau la transferul dreptului de proprietate se plateste taxa de mediu?
Va multumesc
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde topy » 16 Dec 2013, 11:55

e vorba de impozitul la primarie.vezi legea la care face referire.speram ca nu va fi promulgata.
topy

Mesajde Neafiliatul » 16 Dec 2013, 12:15

Adi Hodiș,te rog intră pe topicul Legea apiculturii.Avem nevoie de oameni ca tine să comenteze acolo despre lege,la fel ca în iarna trecută.Poate vor înțelege mai bine mai mulți dintre noi.Vino și cu propuneri de modificare articole din lege.
Îți mulțumesc.
Neafiliatul

Mesajde ignatius » 16 Dec 2013, 16:34

salut, deci stie cineva daca se plateste taxa de mediu la tractoare U650? multumesc
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde Gabysgg » 17 Dec 2013, 10:14

ignatius scrie:salut, deci stie cineva daca se plateste taxa de mediu la tractoare U650? multumesc

Nu ,am inmatriculat in aprilie unul si nu am platit taxa,se plateste decat taxa de inmatriculare la primarie aferenta greutati utilajului
Gabysgg

Mesajde ignatius » 18 Dec 2013, 00:24

Multumesc, asa este, am aflat si eu de la politie ca nu se plateste taxa de mediu, o alta intrebare: la RAR cu ce acte trebuie sa ma prezint pt a putea inmatricula tractorul? carte de identitate? daca a fost inmatriculat si are carte e mai simplu? Daca nu a fost inscris la primaria vanzatorului cum procedez? te rog da-mi un numar de telefon pt ca vreau sa te sun si sa te rog sa imi dai mai multe informatii. cu stima
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde Gabysgg » 18 Dec 2013, 08:55

ignatius scrie:Multumesc, asa este, am aflat si eu de la politie ca nu se plateste taxa de mediu, o alta intrebare: la RAR cu ce acte trebuie sa ma prezint pt a putea inmatricula tractorul? carte de identitate? daca a fost inmatriculat si are carte e mai simplu? Daca nu a fost inscris la primaria vanzatorului cum procedez? te rog da-mi un numar de telefon pt ca vreau sa te sun si sa te rog sa imi dai mai multe informatii. cu stima

aveti PM
Gabysgg

Mesajde misu mihai » 02 Feb 2014, 11:48

Stie careva daca vreau sa inmatriculez un camion apicol mai trebe sa platesc taxa de mediu?
misu mihai

Mesajde misu mihai » 02 Feb 2014, 12:33

misu mihai scrie:Stie careva daca vreau sa inmatriculez un camion apicol mai trebe sa platesc taxa de mediu?

Am uitat sa precizez ca camionu este inmatriculat in romania din98 pe numele firmei de la cine il cumpar si nu stiu daca trebe sa platesc taxa de mediu cand il trec pe numele meu sa il fac apicol?
misu mihai

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE