raspunsul inca nu il am in proportie de 100%, dar ...pentru a putea trai din apicultura sunt mai multi factori
1. intelegerea familiei ca pe timp de vara sa fii in mare parte plecat de acasa (daca faci pastoral..ceea ce daca te ocupi cu apicultura ar trebui sa se intample daca nu ai o vatra bunisoara!)
2. investitii mari (pana acum la mine investitia este la o valoare de 35.000-40.000 si inca mai am nevoie de cutii, rame, ceara...)...
3. munca multa+ sanatate + cunostinte apicole bune (astfel incat raspunsul corect trebuie sa iti vina din reflex ...sau sa mai suni uneori un prieten!

)..... adica la un moment dat n-ai timp sa gandesti... trebuie sa actionezi!+ mutari dese la cat mai multe culesuri
4. un numar minim de 150 de famili de productie (cineva imi spunea ca daca nu extrage o medie de 40-50kg pe stup acea familie are o problema si o desfiinteaza!)
5. vremea si alte variabile
Intre toate acestea trebuie sa existe o corelatie...cam greu sa reusesti sa le legi pe toate..dar .. cu munca multa si determinare poti sa reusesti sa unesti cat mai multi factori
Un venit "de bun simt" se poate obtine, dar ptr un incepator, fara un trecut apicol in familie, este foarte greu! Daca in familiile cu traditie investitiile + cunostiintele se fac in timp..la un incepator toate se desfasoara simultan(ai prins ideea la ce vreau sa zic!)
Din pacate la apicultori totul este bine pana vine vorba de desfacerea produselor... aici avem o problema!
hmmm asta in mare zis! ...mai discutam desprea asta ....nu stiu ce sa iti mai povestesc!...intreaba-ma!!