Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Turta Dulcofruct

Mesajde nae » 08 Dec 2013, 20:31

Te cred .
Pe folia in care sunt ambalate sau pe cutie (10 intr-o cutie) nu sunt trecute .
Am fost astazi la tara si am verificat cei doi stupi , zici ca ''n-au albine'' - la cat sunt de jos nu cred sa fie nevoie de turta pana in feb .
Dulcofructul pus are ceva gaurele , l-au incercat .
nae

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2013, 21:11

State scrie:.....Nae , pe site-ul lor scrie procentele. Scrie si ca-i invertit 100%.

....Asta-i vrajeala de doi mardei....nu exista asa ceva...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 08 Dec 2013, 21:24

proapis13 scrie:....Asta-i vrajeala de doi mardei....nu exista asa ceva...

Ce anume ? :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde yokoz777 » 08 Dec 2013, 23:49

Baieti pare bun la gust si turta dulco fruct :D eu personal ne avand incredere in el am pus chiar azi la un sert din stupi dulcofruct si la restu turta api-vit,am optat pentru ea caci pe prospect pare a fi ceva mai buna datorita continutului si a faptului ca combate nosema
-API-VIT SUPLIMENT-cu vitamina B-complex si extract de catina
Produsul se prezintă sub formă de pastă semisolidă, av�nd �n compoziție zahăr si sirop invertit , vitamina B- complex, acid citric și extract de plante cu proprietăți anti - nosema (catina , coada soarecului si pelin ).((am gustat si chiar se simte gustul amarui al pelinului si a cozii soricelului))
Recomandari:
-In alimentatia albinelor ca hrana de completare in perioada de iarna ;
-Stimuleaza oatul matcii ;
-Stimularea familiilor de albine in perioadele lipsite de cules , precum si ca adjuvanat in combaterea varroozei prin cresterea rezistentei organismului in lupta cu acest parazit;
o fi bine o fi rau eu am pus de azi..erau cam sus pe rame.mai bine sa dorm fara griji,acum care familie doreste serveste cine nu pofoteste si serveste mai tarziu:))
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde State » 09 Dec 2013, 00:07

@yokoz777

Apivit Supliment
Forma de prezentare 800g. Supliment proteic cu polen , vitamina B complex si extract de plante cu propietati anti- nosema(coada soricelului, pelin, catina). Stimuleaza oatul matcii
Se recomanda a fi utilizata primavara, dupa primul zbor de curatire. De asemenea, este indicata in perioade cu cules insuficient de polen sau de stimulare rapida pentru imultirea artificiala.
State

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2013, 00:20

State scrie:
proapis13 scrie:....Asta-i vrajeala de doi mardei....nu exista asa ceva...

Ce anume ? :D

NU EXISTA RETETA DE TURTA INVERTITA :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 09 Dec 2013, 00:32

De ce crezi asta ? Turta este un lichid solidificat. De ce n-ar fi invertit ?
State

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2013, 00:49

State scrie:De ce crezi asta ? Turta este un lichid solidificat. De ce n-ar fi invertit ?

Intreaba ,,chimistul de serviciu'' maine ce se intimpla daca un sirop de zahar invertit este adus in stare de semicristalizare
Eu unul pot sa te informez doar ca albina v-a folosi invertraza sa sparga acea molecula de zahar cristalizata
Asta v-a duce inevitabil la o uzura fara rost a albinei
proapis13

Mesajde CORNEL V. » 09 Dec 2013, 08:37

Din cate am vazut la turta asta,este de fapt o placa candy care zic ei ca este invertita
CORNEL V.

Mesajde jenica67 » 09 Dec 2013, 08:42

yokoz777, daca le-ai dat acum la 3/4 API-VIT si are recomandari:
-In alimentatia albinelor ca hrana de completare in perioada de iarna ;
-Stimuleaza oatul matcii ;
dormi fara griji ?
Albinele sunt sus ca este cald, nu ca au terminat mancarea. Daca cu temperaturile astea inca ridicate, care se vor mentine probabil si in prima jumatate a lunii ianuarie, se pun matcile tale pe ouat si dupa vine frigul, si mancarea o sa fie epuizata, ca masuri o sa mai iei ?? Plus ca o sa aiba intestinul plin si nu pot sa iese afara. Daca vroiai sa dormi linistit, de ce nu ai facut operatia in septembrie, octombrie ?
jenica67

Mesajde yokoz777 » 10 Dec 2013, 00:52

Va salut pe toti.Domnu Jenica,Cozmin ma numesc ,ma bucur sa va cunosc.situatia la mine nu a fost roz pentru ca in lunile de care spuneti dvs la mine in dobrogea dupa floarea soarelui nu a mai dat nici o picatura de ploaie!campul a fost praf si bulbere deci flori doar din poze,acum o sa ziceti de ce nu am facut stimulare si completare dar fiecare dupa posibilitati si dupa timpul liber.120lde dulcofruct am dat la35 de stupi in ultimile luni pana la venirea iernii din care a mancat si puietu din plin caci si-au revenit stupii cam tariu si am cam ramas fara rezerve.iar miere nu am vrut sa cumpar de oriunde caci stim cu ce boli ne putem molipsi,asa ca am preferat sa dau turte ca asta este situatia.poate ca nu aveau nevoie inca dar cred ca este mai bine asa pentru mine si din cate am citit multi sunt in situatia mea poate si nu numai,am observat ca dau turte de acum.si am optat pentru apicris datorita continutului cu vit B si extractele aferente dar fara polen!nu este hrana proteica ce am dat eu.exista si hrana proteica in acelasi anbalaj.iar la o parte din ei am dat si turta dulcofruct pentru a vedea aspectele dintre hraniri.iar la frigu care este de aproape o luna incoace cu temperaturi de -grade nu cred ca s-ar apuca matcile de ouat acum.este un risc dar mi-l asum..cel putin asta a fost anu pentru mie nu am avut prea multe optiuni din pacate.cei care ati patit ca mine ar fi de ajutor cateva sfaturi si pareri.Va salut cu respect
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde kiloz » 23 Dec 2013, 23:38

Calitate ca si siropul, pretul difera de la distribuitor la distribuitor. O prezentare neclara si interpretabila.
La primul lot, dupa ce incalzise se inmuia si curgea. Opinii de la cine a folosit!
Se presupune ca se lucreaza la consistenta lui. De ajutat economia este de interpretat - pe unii garantat- materii prime sint aduse din bulgaria.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde peterneamt » 23 Dec 2013, 23:52

Mâine mă duc să verific butoiu de varză şi iau şi nişte murături....dacă are vrun stup nevoie îi dau şi lui o gogonea....
ps. face soacrămea nişte gogonele..... :lol:
peterneamt

Mesajde yokoz777 » 28 Dec 2013, 21:19

Am verificat stupii si am observat ca mananca atat apivitu cat si dulcofructu,dar parca mai bine apivitu.Altcineva care a dat ce parere are? eu sunt multumit de ambele.
- Ce ai păţit?
yokoz777

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA