Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: depolupare masiva cauza ?

Mesajde ignatov andrei » 25 Dec 2013, 22:25

valentin27 scrie:chiar nu mai conteaza ... de bascalie suntem toti buni daia sunt impozite peste impozite pt ca unii mai destepti fac bascalie de toti ;)

De ce ti s-a parut tie. intrebarea lui Modi, ca si bascalie?!?
Ti-e ciuda tie ca ne "depopulam" si nu mai are cine plati impozite, sau vorbim de DEPOPULARE la albine, iar Modi a intrebat... "ce-i aia", ca sa inteleaga si el, adica sa nu fie "pe langa"?????????????
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 25 Dec 2013, 22:31

Modi nu pricepea ce sex are depoluparea...ca sa stie cum sa intervina pentru depopularea unora certati cu limba romana. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde valentin27 » 25 Dec 2013, 23:39

nu cred ca sunt atat de certat cu limba romana dar greseala a venit din cauza tastaturii si repezeli la scris si am vazut acuma... :lol:
valentin27

Mesajde valentin27 » 25 Dec 2013, 23:44

si apropo sunt singurul de pune turte la inceputul lui decembrie ? hai sa fim seriosi
valentin27

Mesajde modigliani » 25 Dec 2013, 23:47

valentin27 scrie:nu cred ca sunt atat de certat cu limba romana dar greseala a venit din cauza tastaturii si repezeli la scris si am vazut acuma... :lol:

Prietene , ai la dispozitie optiunea "previzualizare" ! Cata vreme nu o folositi si "scoateti porumbei" d-astia ..... depolupati ..... supuneti-va bascaliei !

Vezi tu , io-s vanator de dume ! Slava Domnului , nu duc lipsa de asa ceva ..... Numa ca voua va trebe unu' ca mine sa va determine sa ...... nu va mai grabiti . Mai ales in a intitula topicuri !

;)

Pe bune , ce-i aia ..... "depolupare" ? Ce intelege un vizitator al forumului ? Ce impresie-si face ???
modigliani

Mesajde Florin Dobre » 25 Dec 2013, 23:52

valentin27 scrie:Nu cred ca sunt atat de certat cu limba romana dar greseala a venit din cauza tastaturii si repezelii la scris si am vazut acuma... :lol:

Sa zicem...insa Modi are un reflex neiertator; degrab varsatoriu de sange. Asa ca...aiaie! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde modigliani » 25 Dec 2013, 23:57

Florin Dobre scrie:Sa zicem...insa Modi are un reflex neiertator; degrab varsatoriu de sange. Asa ca...aiaie! :lol:

Corect ! ;) Aiaie , nai ce sai fa-ci ! :lol:
modigliani

Mesajde alt stupar » 26 Dec 2013, 00:00

valentin27 scrie:si apropo sunt singurul de pune turte la inceputul lui decembrie ? hai sa fim seriosi

In nici un caz, din ce se aude prin targ...
Insa certamente ai putea fi singurul care concomitent cu turta pusa la sfarsit de noiembrie sa nutreasca si speranta ca nu se va resimti grav in evolutia ulterioara a stupilor !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dila Daniel » 26 Dec 2013, 11:21

valentin27 scrie:si apropo sunt singurul de pune turte la inceputul lui decembrie ? hai sa fim seriosi

Valentin 27,nu esti singurul,insa nu asta trebuie sa fie multumirea ta ca apicultor....faptul ca nu esti singurul.
Eu unul am vrut sa scot in evidentza faptul ca nu este bine sa o faci.
Daca pui turta la inceput de decembrie doar"pentru linistea ta",incearca sa te debarasezi de aceasta "regula".
Daca le pui turta la inceput de decembrie pentru a le completa rezervele de hrana,atunci trebuie sa iti revizuiesti "managementul"stupinei si sa le acorzi toamna atentia cuvenita astfel incat pana la primul cules de curatire din primavara sa stai linistit si tu si albinele tale.
Familiile care depind de turta(ca si cantitate de hrana hrana) data la inceput de decembrie nu vor iesii in primavara,oricate turte le-ai da.Ca sa nu zic ca este mai multa paguba sa le bagi la iernat asa.
Sa ai spor si Sarbatori Fericite !
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Florin Dobre » 26 Dec 2013, 11:36

peterneamt scrie:https://sites.google.com/site/eduardraimund/comportareacualbinele ;)

Interesant de citit. Foarte buna informatia...concisa.
Multumesc!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alexx » 26 Dec 2013, 13:54

Dila Daniel scrie:

Valentin 27,nu esti singurul,insa nu asta trebuie sa fie multumirea ta ca apicultor....faptul ca nu esti singurul.
Eu unul am vrut sa scot in evidentza faptul ca nu este bine sa o faci.
Daca pui turta la inceput de decembrie doar"pentru linistea ta",incearca sa te debarasezi de aceasta "regula".
Daca le pui turta la inceput de decembrie pentru a le completa rezervele de hrana,atunci trebuie sa iti revizuiesti "managementul"stupinei si sa le acorzi toamna atentia cuvenita astfel incat pana la primul cules de curatire din primavara sa stai linistit si tu si albinele tale.
Familiile care depind de turta(ca si cantitate de hrana hrana) data la inceput de decembrie nu vor iesii in primavara,oricate turte le-ai da.Ca sa nu zic ca este mai multa paguba sa le bagi la iernat asa.
Sa ai spor si Sarbatori Fericite !

Sincer si mie mi se pare cam devreme de pus turte in decembrie ma gandesc asa...ce hrana aveau acele familii in octombrie(dat fiind faptul ca o familie de albine isi micsoreaza consumul de hrana in aceste luni)daca acum numai au hrana.in alta privinta il sustin pe colegul valentin ce sa faca cand le vede fara mancare sa astepte sa curate in primavara lazile goale le hraneste sperand ca supravietuiesc.craciun fericit tuturor.
alexx

Mesajde cazacu marius » 26 Dec 2013, 17:27

eu cunosc un stupar care face in felul urmator;dupa ce impacheteaza stupii (le lasa hrana din belsug)le pune si cate o turta cu miere deasupra la fiecare.
cazacu marius

Mesajde Dila Daniel » 26 Dec 2013, 17:41

alexx scrie:...in alta privinta il sustin pe colegul valentin ce sa faca cand le vede fara mancare sa astepte sa curate in primavara lazile goale le hraneste sperand ca supravietuiesc.craciun fericit tuturor.

Alexx,ai dreptate si nu se pune problema de a nu incerca sa faci tot posibilul ca familiile sa supravietuiasca.Nici eu nu am zis sa le lase sa moara de foame
Am zis ca sfat sau recomandare sau cum vrea sa considere ca:trebuie imbunatatit managementul stupinei! pentru a nu mai fi in situatia de a da turte la inceput de decembrie.

Marius,conteaza mult ce intelegem prin turta.Intradevar mierea este altceva.Si tot altceva este varianta descrisa de tine si care o aplica stuparul care il cunosti.
Ghemul dupa" impachetarea"noastra,il face familia de albine si mierea din punga este depozitata deja cand ghemul atinge minimele ca marime.

Eu,si inchei sa nu fiu plictisitor,indemn la munca in stupina toamna si liniste iarna!
...aceasta este o atitudine benefica si care da si rezultate.
Sa aveti sarbatori fericite!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde FLORINELU » 26 Dec 2013, 19:34

peterneamt scrie:https://sites.google.com/site/eduardraimund/comportareacualbinele ;)

o fromoasa lectie de apicultura pentru toata lumea,am citit aici multe despre albine pe care le-am cam uitat. multumesc peter.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 26 Dec 2013, 20:02

se pare ca a inceput "sezonul turtelor",multi baga turte inca din decembrie,ceea ce nu e bine.apicultorul care si-a lasat albinele fara hrana din vara-toamna,incat sa trebuiasca sa le dea turte acuma,fara suparare,dar numai apicultor nu se poate numi,poate "detinator de stupi",si nici miere nu va recolta anul viitor de la ei. cei ce au mancare suficienta in stup si le dau turta numai asa de dragul de a fi in treaba,zic eu ca iar gresesc intervenind la stup cand nu e nevoie si e chiar contraindicat. ganditi-va ca albinele propolizeaza podisorul si toate orificiile si intre rame toamna,iar noi venim si stricam toata treaba ca sa le dam turta,acuma nu mai pot propoliza. eu sant total impotriva deschiderii stupului din octombrie pana in martie,cu anumite exceptii,care doar confirma regula. poate e si asta un motiv din care mortalitatea peste iarna la mine in ultimul timp este scazuta,in ultimii 3 ani 0-barat.
ce vreau eu sa zic aici?asigurati rezerve de hrana pentru iarna in august-septembrie,nu acuma. fermierul care are o cireada de vaci se duce acuma la cosit si strans fanul? nu fanul e pus la adapost de mult.
si nu in ultimul rand,e mult,mult mai costisitoare operatiunea turte decat sa le asiguri hrana cand trebuie.
sarbatori fericite tuturor.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR