Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ierneaza cineva stupii in casa?

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2013, 17:57

sirjohnred scrie:Si unde scrie ca nu este bine? Eu am facut doar o constatare,nu am zis nici ca e bine, nici ca e rau.Despre ce vorbim?

Eu am spus doar ca l-am citit. :D Tu despre ce vorbesti?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 18:16

Tu m-ai intrebat "ai ernat vreodata in adapost"? Tie ti-am raspuns eu?Despre ce vorbim?Mai citeste odata topicul ,ca poate pricepi.
sirjohnred

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2013, 18:21

Te sfatuiesc sa renunti la aroganta.

Nu e vorba de aroganta fata de mine, ci fata de toti colegii de pe forum. Considera acesta ca fiind un avertisment oficial.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde jenica67 » 06 Dec 2013, 18:37

sirjohnred, cand faci satira, ca asta este ce ai facut tu, ti se pare ca apreciezi un lucru, sau esti neutru ?? Daca ai zis, ca nu e nici bine, nici rau, nu e mai corect sa stai in umbra, sa nu te exprimi, ca inseamna ca nu ai nici o parere, nu ai citit cand am fost rugati, sa nu mai incarcam forumul cu balast, ca se incinge procesorul ??
jenica67

Mesajde sirjohnred » 06 Dec 2013, 18:42

Cel mai bine este sa incheem discutia ,in relatii bune,azi fiind si sarbatoare.Va salut!
sirjohnred

Mesajde kamy » 06 Dec 2013, 18:44

Sa fii sanatos si la punga gros,toate cele bune si tie!
kamy

Mesajde vladutz » 06 Dec 2013, 21:44

Ba oameni buni...ii forum de discutii intre apicultori nu de cearta parerea mea ii sa lasati albinutele alea in mediu lor natural ca nu le place nici lor sa fie tot stresate si tot felu de interventi mai ales iarna cand zice si cartea "linistea stupinei"
vladutz

Mesajde TDI » 06 Dec 2013, 21:48

Bre. Prin controlarea conditiilor naturale oferite de natura obtinem rezultatel. Daca modificam conditiile naturale pentru a imbunatati situatia naturala a familiei de albine, obtinem rezultate bune - daca nu -> nu.
TDI

Mesajde BUNKA » 07 Dec 2013, 16:51

peterneamt scrie:Principalul motiv pentru care este de preferat să iernezi afară este posibilitatea zborurilor de curaţire. Cei ce iernează în adăposturi trebuie neapărat să trateze în toamnă familiile cu fumagilină........asta dacă nu au stupii cu fundul gol pentru ca frigul să nu permită începerea pontei şi implicit dezvoltarea nosemei.......;)

Da, cred ca ai dreptate in ce zici...eu nu am dat fumagilina, am avut funduri pline si albinele pe un corp ME si ...am avut probleme cu diharaia...au iesit si tarzior la zbor, dar nu mai tarziu decat in alti ani insa problema s=a manifestat mai virulent decat in cazul iernarii afara...deci, ai dreptate !!
Acum am revenit la ideea de a ierna in clopot 2 corpuri, afara cu aerisire jos la sita ...a mers cel mai bine asa!
BUNKA

Mesajde topy » 07 Dec 2013, 17:24

BUNKA scrie:[quote="peterneamt"
Da, cred ca ai dreptate in ce zici...eu nu am dat fumagilina, am avut funduri pline si albinele pe un corp ME si ...am avut probleme cu diharaia...au iesit si tarzior la zbor, dar nu mai tarziu decat in alti ani insa problema s=a manifestat mai virulent decat in cazul iernarii afara...deci, ai dreptate !!
Acum am revenit la ideea de a ierna in clopot 2 corpuri, afara cu aerisire jos la sita ...a mers cel mai bine asa!

ai avut in paralel si afara si inauntru?
topy

Mesajde BUNKA » 07 Dec 2013, 18:12

Nu, doar anii trecuti am iernat afara si a fost mult mai ok...nu am avut pb cu diareea niciodata...eh, la interior se schimba treaba!!
BUNKA

Mesajde topy » 07 Dec 2013, 19:28

era bun daca aveai in paralel.poate a fost ceva atipic...zic si eu... :)
topy

Mesajde BUNKA » 07 Dec 2013, 19:38

pt mine e clar, iernarea in interior e cu mult schepsis, incep cresterea de puiet lucru care duce la uzura si diaree..poate si umiditatea crescuta a fost un factor favorizant...afara nu s=ar fi intamplat niciodata asta, cel mai bine mi=a mers in sistem clopot pe doua corpuri, izolat bine sus si cu sita jos deschisa total sau partial, si cu albina multa cand eram pe dadant ...acum am aceeasi schema numai ca lada e patrata, si iernez colonii normale...roiuri bune!!
BUNKA

Mesajde ionutzdrobis » 26 Dec 2013, 21:59

Cu siguranta la peste 10 grade vor iesi toate afara ..
In 2006 aveam casa in constructie,avesesem doua familii chinuite dintr-un roi prins pe camp care imi murise si de vreo luna imi tot spunea bunica ca am "musca" intr-o cutie...asta era prin octombrie si nu mai ajunsesem la bunici de prin primavara.
Am fost,am luat cutia si am bagat-o in camera in casa noua,proaspat varuita:)),ba mai mult am aruncat si un lemn pe foc ..asa ca sa le mai ajut putin....era un ghem cat o minge de oina.
Dimineata cand m-am dus sa le vizitez erau imprastiate pe peretii desenati cu secretii....,am scos ghemusorul in primavara dar nu a avut viata prea lunga.
ionutzdrobis

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde vulpea » 15 Dec 2015, 22:36

Bunka,mi-ai dat o ideie strasnica:am o casa din caramida/1953,vai de mama ei.pentru ca i-a cazut si tencuiala interioara,am sa fac o placare din lemn(scandura ,cea mai subtire,gasita in comert) pe toti peretii,pana la tavan precum cabanele din scanduri,dar la interior.precis o sa fie f.calduros la interior(am sa ma lafai in iarna urmatoare = verificare ideie).
vulpea

Re: Stupul Roger Delon ca alternativa in stuparit

Mesajde valigorj » 16 Dec 2015, 08:31

conform unui studiu facut in Siberia,stupii iernati la exterior au produs mai mult decit cei care au iernat in adapost chear daca au consumat mai mult pe timpul ierni.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR