Am avut la regiment parte de ,,futai'' dar cu regulamentul in mana
Ti se dadea un ordin,il comentai numai daca stiai ce scrie in regulament
Cel mai umilitor la noi in companie era sa faci curat la WC-uri si acolo am ajuns prin tragere la sorti
Instructia NU se facea individual ci doar cu plutonul sau compania
Cred ca aveam un regulament la fiecare grupa si aveam ordin sa-l stim pe de rost
Singura data cind m-am simtit umilit a fost cind a trebuit sa fac 20 de flotari,nu culcaturi ,cind am primit o scrisoare de la sotie
De atunci a scris pe verso;....Mama care te iubeste.... si toata armata de atunci incolo nu am avut sotie sau iubita...doar MAMA
Trageri din 10 in 10 zile la poligon la GUADALAHARA - 26 de km dus-intors pina la juramint,dupa muncile agricole obligatorii
Jegalia - Calarasi la cules de porumb cu bruma de un deget pina la 1 decembrie cind am avut prima permisie
scoala de gradati si continuarea instructiei de front si a tragerilor cu toate categoriile de armament
Incepind de la Carpati,TT,PM,PSL,MC,AG7,AG9,AG12,tragerile cu TAB-ul si tragerile in munte cu VLVM-urile la Predeal in munte
Tabara de schi la Diham,la cel nou,cel vechi parca a ars in 90''Tragere pe timp de zi si de noapte cu PM-ul cu par rabatabil si cu teava a scurta
Actiuni de minare pe viscol si zapada cu recuperarea mat exploziv - calupurile erau de lemn vopsit in galben -
actiuni de asazise incursiuni de cercetare si distrugere in diferite obiective aparate si nu prea...insotire DS si multe altele
Permisii saptaminale pt FB-urile din poligon,la un moment dat nu mai trageam cu arma mea ca sub 27 nu coboram
Permisii anulate saptaminal pentru comportamente ,,antisociale''...citeste parasirea unitatii,macheala si mardeala
Ne-am batut odata cu tanchistii sau cu artileristii de a doua zi nu a fost nevoie sa intrebe comandantii cine a participat la lupta
Toti aveam urmele actelor de vitejie
Cind auzeam ...La leaota adunaaaarea ...stiam ca in ziua aia scoteam masca decat la ,,gustare'' - 6 insi pe o conserva de peste...
Am considerat amata ca fiind primul pas al unui tinar cu educatie sanatoasa spre indobitocire....unii asa au venit...si tot asa au plecat...
Pt ca maine e Revelionul mi-am adus aminte ca in noaptea lui 87 spre 88 am salvat un camarad de la moarte prin innec cu vin
Sarise gardul cu marmita in spinare plina cu vin si a cazut in locasul de tragere in cap,
l-am reperat prin horcaielile ce le facea in timp ce incerca sa respire vinul ce se revarsa pe el din plin
M-a sunat dupa armata sa-mi multumeasca,n-am mai tinut legatura cu el,a plecat pe afara la munca
Te salut soldat Popa Ion de loc de undeva din Moldova
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...